Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το βράδυ της 29ης Μαΐου και η παρουσία του στον τελικό του Conference League είναι δίχως άλλο αυτό που κυριαρχεί στη σκέψη των «ερυθρόλευκων».

Όλα έχουν να κάνουν με τον μεγάλο αγώνα απέναντι στην Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί που οι πειραιώτες θα διεκδικήσουν ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-0 και παρατηρώντας κάποιος τις δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα, δεν μπορεί να μην σταθεί στα όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

«Ο Ολυμπιακός προέρχονταν από μια ιστορική πρόκριση στον τελικό του Conference και είχε ξοδέψει μεγάλη ψυχική ενέργεια», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρουμάνος τεχνικός των γηπεδούχων, αναφερόμενος στην τεράστια «μάχη» των πειραιωτών κόντρα στην Άστον Βίλα.

Και για να επιτευχθεί αυτή η τεράστια πρόκριση χρειάστηκε ατελείωτη ενέργεια, αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Βεβαίως αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Ολυμπιακός θα παλέψει για δύο νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος κι αυτό άλλωστε υποστήριξε και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Αυτό είναι το ζητούμενο για την ομάδα του λιμανιού, με την επισήμανση βεβαίως ότι πάνω απ’ όλα υπάρχει η τεράστια ευκαιρία για την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου.

Κι αυτός είναι ασφαλώς ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού, να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που θα καταφέρει να πάρει ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο.

Πάμε όμως να σταθούμε και σ’ ένα καλό νέο για τους «ερυθρόλευκους» από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ κι αναφερόμαστε στην εμφάνιση του Όρτα.

Ο Πορτογάλος μέσος έδειξε σε καλή κατάσταση και ήταν από τους παίκτες που έδωσαν πολλά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Αυτή είναι δίχως άλλο μια καλή εξέλιξη για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, τώρα που απομένουν τρία παιχνίδια για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Τα δύο ντέρμπι του πρωταθλήματος και ο τελικός του Conference League με την Φιορεντίνα.

Ο Όρτα είναι σε θέση να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του λιμανιού, ειδικά στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού και είναι μεγάλη υπόθεση για τον Μεντιλίμπαρ να μπορεί να ποντάρει στον Πορτογάλο χαφ.

Ο 27χρονος μέσος έχει καλό «κάθετο» παιχνίδι, έχει την καλή μεταβίβαση και αυτό είναι ένα στοιχείο που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στα τρία τελευταία ματς της σεζόν και ειδικότερα στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ βλέπει τον Όρτα να ανεβάζει στροφές και αυτή είναι δίχως άλλο μια πολύ θετική εξέλιξη για τους πειραιώτες, καθώς ο Ισπανός τεχνικός θέλει όλους τους παίκτες σε εγρήγορση στα τελευταία ματς της φετινής περιόδου.