Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο τελικός δεν είναι μόνο του Ολυμπιακού αλλά και όλης της Ελλάδας

Ο τελικός δεν είναι μόνο του Ολυμπιακού αλλά και όλης της Ελλάδας

Πρέπει όλοι να υποστηρίξουμε τους ερυθρόλευκους στην προσπάθεια τους να γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα με ευρωπαϊκό τρόπαιο. Δεν είναι μόνο θέμα του Ολυμπιακού αλλά όλης της Ελλάδας!

Ο Ολυμπιακός έγινε η δεύτερη ελληνική ομάδα, μετά τον Παναθηναϊκό και τη συμμετοχή του στον τελικό του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 στο Γουέμπλεϊ, που προκρίνεται στον τελικό ενός ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Επρεπε να περάσουν 53 ολόκληρα χρόνια για να δούμε και πάλι έναν εγχώριο σύλλογο να διεκδικεί ευρωπαϊκό τρόπαιο, ενώ είναι και η πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια και την τελευταία συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στην τελική φάση ενός Παγκόσμιου Κυπέλλου, το 2014 στη Βραζιλία, για να χαρούμε για την πορεία ενός εκπροσώπου του ελληνικού ποδοσφαίρου, είτε σε συλλογικό, είτε σε διεθνές επίπεδο.

Ωστόσο και πάλι, αυτή η τεράστια επιτυχία κάποιους τους ενοχλεί, καθώς μετά τη νίκη-πρόκριση των ερυθρολεύκων με 2-0 επί της Άστον Βίλα, υπήρχαν περιπτώσεις που ορισμένοι έμειναν προσκολλημένοι στα οπαδικά τους πιστεύω και επιχείρησαν με διάφορους τρόπους, είτε να μειώσουν τη λάμψη της πρόκρισης, είτε να σπείρουν κλίμα πανικού ενόψει της διοργάνωσης του τελικού της 29ης Μαϊου στην Opap Αrena. Για μία ακόμη φορά σε τούτη τη χώρα, ίσχυσε το ρητό «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα», αδυνατώντας να αντιληφθούν ότι κάθε επιτυχία ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας έχει αντανάκλαση στο σύνολο του αθλήματος.

Ειδικά οι ξένοι, δεν βλέπουν Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ, αλλά ένα ελληνικό club που προκρίθηκε σε έναν ευρωπαϊκό τελικό και θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα σε μία ιστορική ιταλική ομάδα, τη Φιορεντίνα,.

Και μάλιστα με την ευτυχή συγκυρία ο συγκεκριμένος αγώνας να διεξάγεται επί ελληνικού εδάφους, προσφέροντας ένα επιπλέον πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό.

Αλλά εδώ είναι Ελλάδα και για κάποιους – θέλω να πιστεύω για λίγους – διεθνής επιτυχία είναι μόνο όταν την πετυχαίνει η αγαπημένη τους ομάδα, καθώς όλοι οι άλλοι είναι …αλλόθρησκοι!

Η πραγματικότητα, όμως, είναι μία, όσο και αν κάποιοι δεν θέλουν να την δεχθούν. Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ πήρε από το χέρι το ελληνικό ποδόσφαιρο, το τράβηξε έξω από το βούρκο της ανυποληψίας και άπλωσε επάνω του – τουλάχιστον μέχρι τις 29 Μαϊου – μία αστερόσκονη που είχαμε χρόνια να δούμε.

Εκτός, όμως, της αναγνώρισης στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι και της χαράς στους Ελληνες φιλάθλους, ο Ολυμπιακός προσέδωσε και κάτι ακόμα πιο σημαντικό και… χειροπιαστό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με τις δύο νίκες επί της Αστον Βίλα, η Ελλάδα έφτασε τους 31.125 βαθμούς και ανέβηκε στην 16η θέση της βαθμολογίας της UEFA, με την Δανία να βρίσκεται μια θέση πιο ψηλά με 31.450.

Αν λοιπόν οι «ερυθρόλευκοι» κατακτήσουν το Conference League, η χώρα μας θα ξεπεράσει την Δανία και θα εξασφαλίσει ακόμη ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, με αποτέλεσμα να έχουμε πέντε ομάδες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα τη σεζόν 2025/26!

Αρα μία πιθανή διάκριση του Ολυμπιακού, θα προσφέρει ανείπωτη χαρά στους φίλους της ομάδας, αλλά παράλληλα θα προσδώσει νέα δυναμική στο σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου με πέντε συλλόγους στις διοργανώσεις της UEFA.

Κι όλα αυτά, μόλις μία χρονιά μετά, την καταστροφική σεζόν 2022-2023 που η Ελλάδα έπεσε στην 19η θέση της βαθμολογίας, καθώς είχε μόνο τον Ολυμπιακό σε όμιλο της Ευρώπης ενώ Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης, αποχαιρέτησαν το Europa Conference League από τα καλοκαιρινά προκριματικά.

Στις 29 Μαΐου λοιπόν, η επιλογή είναι μονόδρομος. Πρέπει όλοι να υποστηρίξουμε τους ερυθρόλευκους στην προσπάθεια τους να γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα με ευρωπαϊκό τρόπαιο. Δεν είναι μόνο θέμα του Ολυμπιακού αλλά όλης της Ελλάδας!

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024