Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σύλλογος «φαινόμενο»

Σύλλογος «φαινόμενο»

Κόλιανιν και Παπαναστασίου μιλούν στο «In.gr» για το επίτευγμα του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός μπορεί να κατέκτησε δια περιπάτου το κύπελλο Ελλάδας στο πόλο ανδρών επικρατώντας του πρωτάρη σε τελικούς Απόλλωνα με 16-8, αλλά όπως λένε στο «In,gr» ο προπονητής του Χέρβο Κόλιανιν και ο mvp της διοργάνωσης Αλέξανδρος Παπαναστασίου ήθελαν να κλείσουν με τίτλο μια ιστορική εβδομάδα για το σύλλογο με πρόκριση στον τελικό του Conference League στο ποδόσφαιρο και στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ !

«Πως δεν το είδα το ποδόσφαιρο, και το μπάσκετ είμαι εδώ στην Ελλάδα και είμαι μέλος ενός τεράστιου συλλόγου που πρωταγωνιστεί παντού.

Κάθε αθλητής έχει όνειρο έναν τελικό αλλά εφέτος ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί σε τόσα αθλήματα στην Ευρώπη και ελπίζω στο τέλος να δώσουμε και εμείς χαρά στους φίλους μας. Σαφώς το επίτευγμα το ποδοσφαίρου είναι πολύ μεγάλο, αλλά και το μπάσκετ σημείωσε μεγάλη πρόκριση» μας λέει ο τεχνικός του Ολυμπιακού που έχοντας στα χέρια του πήγε κοντά στους συνεργάτες του και τους το αφιέρωσε δείχνοντάς τους.

«Εννοείται πίσω από ένα προπονητή υπάρχει ένα στάφ που δουλεύει ως ομάδα όλη την ημέρα για αυτό τους ευχαρίστησα και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Τους ανήκει μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας».

Οι Ερυθρόλευκοι ζορίστηκαν μόνο στο πρώτο οκτάλεπτο (3-3) και όπως λέει ο Χέρβο Κόλιανιν:

«Ισως οι παίκτες μου είχαν επηρεαστεί λίγο στην αρχή και από την εξέλιξη του τελικού των γυναικών που είχε προηγηθεί και ήταν λίγο μουδιασμένοι. Όμως όσο περνούσε η ώρα έπιασαν τα γνωστά στάνταρ απόδοσης και φτάσαμε στον τίτλο. Νομίζω αυτές τις τρεις μέρες δείξαμε ότι είμαστε οι καλύτεροι και θέλω να το κάνουμε και στο πρωτάθλημα.

Οι στόχοι από το καλοκαίρι ήταν το ντάμπλ και πρόκριση στο φάιναλ φορ στο Τσάμπιονς Λίγκ το οποίο ήταν πιο δύσκολο από τα προηγούμενα που ήταν φάιναλ-8 μέσα από δύο ομίλους και με ομάδες τοπ επιπέδου. Είχαμε κάποια προβλήματα τραυματισμών αλλά ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι μπορεί να τα ξεπερνά και αυτά. Το ρόστερ ήταν όπως έπρεπε και όλα έγιναν σωστά. Η χημεία είναι εξαιρετική και αυτό είναι το μυστικό.

Η ομάδα έδειξε ότι έχει χαρακτήρα, δεν άφησαν ούτε μια φάση να μην παίξουν στο 100%. Στην τελευταία φάση του αγώνα είδα τρία παιδιά που έκαναν σπρίντ ! Αυτή είναι η χαρά του προπονητή».

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου προσπαθούσε και αυτός να συνειδητοποιήσει τι έγινε αυτές τις μέρες ενώ με τον δικό τους τίτλο ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης έφτασε τους 310 τίτλους αφήνοντας έναν πίσω τη μεγάλη Μπαρτσελόνα.

«Αυτή η εβδομάδα του Ολυμπιακού είναι βγαλμένη σαν από παραμύθι και θέλαμε να συνεισφέρουμε και εμείς και να την τελειώσουμε με ένα τίτλο αλλά έχει και συνέχεια ελπίζω να πάει έτσι μέχρι τέλους.

Σίγουρα ο μεγάλος στόχος είναι στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λίγκ εκεί που πρέπει να φανούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι καθώς εκεί δεν συγχωρούνται τα λάθη. Όμως στη Μάλτα θέλουμε να πάμε νταμπλούχοι για αυτό και επικεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα. Μέσα από τα παιχνίδια του οποίου θα επιχειρήσουμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι για να πάμε εκεί στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση και με την ψυχολογία στα ύψη».

Ο πρώτος που τον αποθέωσε την ώρα της παραλαβής του βραβείου του mvp ήταν ο μεγάλος «πιλότος» του ελληνικού πόλο ο πατέρας Τάσος Παπαναστασίου που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο άθλημα.

«Είναι δίπλα μου από τα πρώτα μου βήματα και ένας άνθρωπος που αγαπάει το πόλο και είναι του χώρου έχοντας προσφέρει σε αυτόν και από τις ομάδες που δούλεψε. Σημαντικό κομμάτι της πορείας μου και τον ευχαριστώ από καρδιάς για αυτό. Χαίρομαι που τον κάνω υπερήφανο» κατέληξε ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού.
Λίγο πιο δίπλα ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Αφρουδάκης στο…σπίτι του (Βουλιαγμένη) καμάρωνε για το «παιδί» του τον Απόλλωνα που μετά το ευρωπαϊκό τρόπαιο πέρυσι έφτασε και στον πρώτο τελικό κυπέλλου.

Όπως και ο κόσμος του ιστορικού συλλόγου που τραγουδούσε για την ομάδα του αρκετή ώρα μετά τον τελικό την ίδια ώρα που οι φίλοι του Ολυμπιακού αποθέωναν τη δική τους ομάδας σε μια πολύ όμορφη εικόνα.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024