Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ράφα: Μάχες μεταξύ IDF και Χαμάς - Νέα πυρά ΗΠΑ κατά Ισραήλ

Ράφα: Μάχες μεταξύ IDF και Χαμάς – Νέα πυρά ΗΠΑ κατά Ισραήλ

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη Ράφα, εκ των οποίων οι μισοί είναι παιδιά

Ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί στο ανατολικό τμήμα της Ράφα, ανακοίνωσαν το Σάββατο (11/5) οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ, οι οποίες εξακολουθούν να πνίγουν στο αίμα την πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας.

Το NBC μετέδωσε ότι τα ισραηλινά στρατεύματα βάλλουν κατά δυνάμεων της Χαμάς σε συγκεκριμένες τοποθεσίες στα ανατολικά της πόλης και μάλιστα τονίζει ότι έχουν σκοτώσει αρκετούς μαχητές της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης μέσα σε λίγες ώρες.

Oι επιθέσεις των IDF εντείνονται, οι μάχες είναι ολοένα και πιο σφοδρές

Ισραηλινοί στρατιώτες δραστηριοποιούνται στο εν λόγω συνοριακό πέρασμα με την Αίγυπτο, οι επιθέσεις τους εντείνονται, οι μάχες είναι ολοένα και πιο σφοδρές και όλα δείχνουν ότι ο Νετανιάχου δεν θα σταματήσει εάν δεν επιτευχθεί ο -κατά την κυβέρνησή του- κύριος στόχος της επιχείρησης που είναι σε εξέλιξη στη Ράφα.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, άλλωστε, το σχέδιο του Ισραήλ να επεκτείνει όσον το δυνατόν ταχύτερα τη στρατιωτική επιχείρησή του στο πυκνοκατοικημένο κέντρο της πόλης.

Σε τεντωμένο σκοινί ο Νετανιάχου

Το NBC προσθέτει ότι, εν μέσω σφοδρών μαχών που λαμβάνουν χώρα εντός της πόλης της Ράφα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ άσκησε το Σάββατο δριμεία κριτική στην ακροδεξιά κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, μέσω επικρίσεων που ουσιαστικά υποδήλωναν ότι ο πρωθυπουργός του επιτιθέμενου κράτους πλέον «περπατά σε τεντωμένο σκοινί».

Η Ράφα σφυροκοπάται

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη Ράφα, εκ των οποίων οι μισοί είναι παιδιά. Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την πόλη το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ισραηλινά τανκς μπαίνουν στη Ράφα

Το CNN, από την πλευρά του, μετέδωσε ότι ισραηλινά άρματα μάχης κατέλαβαν τον κεντρικό δρόμο που χωρίζει το ανατολικό και το δυτικό μισό της Ράφα, περικυκλώνοντας ουσιαστικά ολόκληρη την ανατολική πλευρά της πόλης.

Οι κάτοικοι περιγράφουν συνεχείς εκρήξεις και πυροβολισμούς ανατολικά και βορειοανατολικά της πόλης, με έντονες μάχες μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των μαχητών της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024