Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Μετά τα συγχαρητήρια, αυστηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν: Μετά τα συγχαρητήρια, αυστηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία

Υψίστης σημασίας η γείτονα χώρα της Ελλάδας να συνεχίσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων και τον πλήρη σεβασμό των δεσμευτικών συμφωνιών της, τονίζει η πρόεδρος της Κομισιόν.

Την αντίδραση της προέδρου της Κομισιόν (και του ελληνικού ΥΠΕΞ) προκάλεσε το σκέτο «Μακεδονία» που ανέφερε κατά την ορκωμοσία της η νέα πρόεδρος της γείτονας χώρας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα, το μεσημέρι της Κυριακής 12 Μαΐου.

Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα προχώρησε σε αυτήν την προκλητική κίνηση παρότι στο κείμενο του όρκου, το οποίο απήγγειλε ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής Γιόβαν Μίτρεσκι, που είχε κληθεί η νέα πρόεδρος να επαναλάβει, η χώρα αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία».

Η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ περνάει από τον πλήρη σεβασμό  των δεσμευτικών συμφωνιών της, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Προκειμένου η Βόρεια Μακεδονία να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της προς την ένταξη στην ΕΕ, είναι υψίστης σημασίας η χώρα να συνεχίσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων και τον πλήρη σεβασμό των δεσμευτικών συμφωνιών της, συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας των Πρεσπών», τονίζει η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Χ.

Τα αρχικά «συγχαρητήρια»

Το αυστηρό μήνυμα της προέδρου της Κομισιόν έρχεται λίγες ώρες μετά την πρώτη της ανάρτηση που συνεχάρη τη Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα που έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας.

«Η ηγεσία σας έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς η χώρα σας προωθεί τις μεταρρυθμίσεις της και συνεχίζει την πορεία της προς την ΕΕ. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας» έγραφε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024