Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κραγιόν: 5+1 συχνά λάθη και πώς θα τα αποφύγετε

Κραγιόν: 5+1 συχνά λάθη και πώς θα τα αποφύγετε

Ήρθε η ώρα να αλλάξετε τον τρόπο που εφαρμόζετε το κραγιόν σας.

Το κραγιόν αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός ολοκληρωμένου μακιγιάζ. Τονίζει τα χείλη και τα κάνει αμέσως πιο θελκτικά, σαρκώδη και ζουμερά. Ωστόσο, πολλές φορές, μικρά αλλά σημαντικά λάθη στην εφαρμογή του, μπορεί να μην σας δώσουν τα χείλη για… φίλημα που τόσο επιθυμείτε.

Ποια μπορεί να είναι αυτά; Οι experts μιλούν σχετικά αμέσως πιο κάτω και δίνουν πολύτιμες συμβουλές για να αποφύγετε τις παγίδες.

#1 Κάνετε overlining

Το overlining, δηλαδή το να μεγαλώσετε οπτικά το φυσικό τους περίγραμμα με το κραγιόν, ειδικά τη γραμμή του άνω χείλους και το τόξο του Έρωτα, δεν είναι καλή ιδέα λένε οι ειδικοί. Μπορεί να χαρίζει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στις φωτογραφίσεις αλλά αν δεν ξέρετε τον τρόπο να το κάνετε ώστε να μην κάνει αισθητή την παρουσία του, τότε τις περισσότερες φορές δείχνει περίεργο. Αν και θεωρείται τάση και το βλέπουμε σχεδόν παντού στα social media, οι makeup experts συμβουλεύουν να προσπαθήστε να μείνετε «πιστές» στη φυσική γραμμή των χειλιών σας και μην υπερβάλλετε.

#2 Φοράτε λάθος απόχρωση

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γυναίκες με τα κραγιόν είναι να επιλέγουν τη λανθασμένη για τον τόνο της επιδερμίδας τους απόχρωση- αυτό δείχνει πως δε γνωρίζετε τον υποτόνο σας. Πώς θα καταλάβετε τι undertone έχετε; Το χρώμα των φλεβών σας θα σας το αποκαλύψει: αν φαίνονται πρασινωπές, έχετε ζεστό υποτόνο, οπότε οι αποχρώσεις κραγιόν που σας κολακεύουν είναι οι πορτοκαλί, οι κόκκινες με κοραλί υποτόνους και οι αποχρώσεις της τερακότα. Εάν οι φλέβες σας φαίνονται πιο γαλάζιες, αυτό σημαίνει ότι έχετε ψυχρό υποτόνο και θα πρέπει να κινείστε κυρίως στις αποχρώσεις του ροζ, τις κόκκινες με μπλε υποτόνους και τα μπορντό. Όσο για τις περιπτώσεις όπου δυσκολεύεστε να βρείτε το χρώμα των φλεβών σας, αυτό σημαίνει ότι μάλλον έχετε ουδέτερο υποτόνο, επομένως, είστε ανάμεσα σε εκείνες τις τυχερές που τους ταιριάζουν οι περισσότερες αποχρώσεις κραγιόν.

#3 Δεν περιποιείστε τα χείλη σας

Τα χείλη σας είναι μέρος της επιδερμίδας σας, οπότε η φροντίδα τους θα πρέπει να αποτελεί κομμάτι του καθημερινού σας skincare. Ξεκινήστε με ένα scrub χειλιών (μπορείτε ακόμη και να δοκιμάσετε να φτιάξετε το δικό σας scrub ζάχαρης για τα χείλη ανακατεύοντας λίγη καστανή ζάχαρη με λάδι καρύδας), το οποίο θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα δημιουργήσει τον τέλειο λείο «καμβά» για την εφαρμογή του κραγιόν. Σημαντική, όμως, είναι και η ενυδάτωση και θρέψη τους για αυτό οι makeup experts συμβουλεύουν να έχετε πάντα μαζί σας ένα lip balm ώστε να περιποιείστε τα χείλη σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο συχνά το έχουν ανάγκη- και οπωσδήποτε πριν την εφαρμογή του κραγιόν ώστε να δείχνει υπέροχο πάνω στα ενυδατωμένα χείλη σας.

#4 Δεν χρησιμοποιείτε μολύβι χειλιών

Εάν έχετε λεπτά χείλη, το μολύβι χειλιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα βοηθήσετε να δείχνουν πιο «γεμάτα». Το lip liner που θα ρίξετε στο νεσεσέρ σας θα πρέπει να είναι μια ή δύο αποχρώσεις πιο σκούρο από το φυσικό σας χρώμα ώστε να μην κάνει αισθητή την παρουσία του και να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι τα χείλη σας είναι πιο σαρκώδη, καθώς θα βελτιώσετε με αυτό το περίγραμμά τους. Στη συνέχεια μπορείτε να γεμίσετε τα χείλη σας το κραγιόν σας – επιλέξτε μια πιο ανοιχτή απόχρωση από το μολύβι χειλιών για τους δώσετε περισσότερο όγκο.

#5 Χρησιμοποιείτε λάθος προϊόν

Εάν τα χείλη σας είναι ξηρά ή «σκάνε» πολύ εύκολα, καλό είναι να αποφύγετε το κραγιόν- αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τους δώσετε χρώμα. Σύμφωνα με τους makeup artists, τα lip oils είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όταν αισθάνεστε ξηρά και αφυδατωμένα τα χείλη σας ή όταν νιώθετε πως χρειάζονται θρέψη -επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ένα διάφανο για λάμψη είτε ένα με χρώμα για να τονίσετε τα χείλη σας.

+1 Δεν αφαιρείτε σωστά το κραγιόν

Ένα άλλο λάθος που οι περισσότερες από εμάς κάνουμε όταν θέλουμε να αλλάξουμε κραγιόν μέσα στη μέρα, ειδικά όταν βιαζόμαστε, είναι ότι απλά περνάμε από πάνω την καινούρια απόχρωση. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει όταν το κραγιόν που θέλετε να αντικαταστήσετε είναι ανοιχτόχρωμο -όταν όμως είναι είναι ένα κραγιόν με πλούσιες χρωστικές -π.χ. ένα sexy κόκκινο- και από πάνω θέλετε να περάσετε ένα ροζ, τότε θέλει τρόπο: φροντίστε να κάνετε καλό ντεμακιγιάζ χειλιών πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε νέο τόνο, διαφορετικά οι χρωστικές που θα μείνουν τα χείλη σας από το πρώτο κραγιόν θα αλλοιώσουν το χρώμα του επόμενου, κάτι που φυσικά δε θέλετε.

Πηγή: GRACE

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024