Άγκυρα: Στην οικονομία εστιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν
Περαιτέρω σύσφιξη στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
- Ο αντίπαλος της Starlink του Έλον Μάσκ έχει ευρωπαϊκή σφραγίδα
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και οι χρεώσεις στην Πολιτική Γραμματεία
Τις ευχαριστίες του στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζει «για τη φιλοξενία σήμερα στην Άγκυρα» ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού σημειώνει πως αυτή είναι η τέταρτη συνάντηση μέσα στους τελευταίους δέκα μήνες, αναφέρει ότι «αποδεικνύει πως οι δύο γείτονες μπορούμε πλέον να καθιερώσουμε αυτή την προσέγγιση της αμοιβαίας κατανόησης, όχι πλέον ως κάποια εξαίρεση, αλλά ως μία παραγωγική κανονικότητα που δεν αναιρείται από τις γνωστές διαφορές στις θέσεις μας».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον τομέα της οικονομίας που «αποδίδουμε και οι δύο πολύ μεγάλη σημασία και είχαμε συμφωνήσει να υπάρχει μία περαιτέρω σύσφιξη στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων».
Ικανοποίηση για το επιχειρηματικό φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη
Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαιρετίζει «την επίσημη ίδρυση του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου που αποφασίστηκε στα πλαίσια της θετικής ατζέντας» και εκφράζει την ικανοποίησή του «διότι διεξήχθη ένα πολύ επιτυχημένο επιχειρηματικό φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη. Είναι ένα από τα πολλά βήματα που θα ακολουθήσουν, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στον στόχο μας: να διπλασιάσουμε τις διμερείς μας συναλλαγές σε βάθος πενταετίας, παρά τις αντιξοότητες του διεθνούς περιβάλλοντος».
Εντοπίζει διαφωνίες που έχουμε με την Τουρκία αλλά λέει πως «μπορούμε να γράφουμε μία παράλληλη σελίδα, με τις συμφωνίες μας. Οι Υπουργοί μας υπέγραψαν σήμερα μνημόνια συνεργασίας στους τομείς της υγείας και ειδικά στον τομέα της πολιτικής προστασίας, όπου αναγνωρίζουμε και οι δύο ότι οι χώρες μας αντιμετωπίζουν παρεμφερείς προκλήσεις από την κλιματική κρίση. Κάνοντας δύο ακόμα βήματα που αφορούν τις καθημερινές ανάγκες των λαών μας στο παρόν, γιατί το σήμερα δεν πρέπει να μένει αιχμάλωτο του χθες και δεν πρέπει ούτε να ναρκοθετεί και το αύριο».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις