Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φιορεντίνα – Μόντσα 2-1: Νίκη Ευρώπης με ανατροπή για τους «βιόλα» (vids)

Φιορεντίνα – Μόντσα 2-1: Νίκη Ευρώπης με ανατροπή για τους «βιόλα» (vids)

Η Μόντσα προηγήθηκε της Φιορεντίνα, αλλά η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League έφερε τούμπα το ματς, πήρε τη νίκη με 2-1 και έκανε μεγάλο βήμα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Μεγάλη νίκη με ανατροπή για τη Φιορεντίνα που… βλέπει Ευρώπη! Η Μόντσα του βασικού Γιώργου Κυριακόπουλου προηγήθηκε νωρίς στο «Αρτέμιο Φράνκι» και άγχωσε την αντίπαλο του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League, αλλά οι «βιόλα» απάντησαν με δύο γκολ και πήραν το τρίποντο με 2-1 για την 36η αγωνιστική της Serie A.

Mε αυτό το αποτέλεσμα η Φιορεντίνα πέρασε τη Νάπολι, την άφησε στο -2 και ανέβηκε στην όγδοη θέση η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Conference League.

Μάλιστα η ομάδα του Βιντσέντσο Ιταλιάνο έχει και παιχνίδι λιγότερο από τους «παρτενοπέι» τους οποίους θα υποδεχτεί την Παρασκευή (17/5) και με νίκη θα «κλειδώσει» ουσιαστικά την Ευρώπη, έχοντας ελπίδες ακόμη και για το Europa League εφόσον κάνει το απόλυτο μέχρι το φινάλε (Κάλιαρι και Αταλάντα εκτός έδρας τα δύο τελευταία παιχνίδια).

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικό αφού είχε δύο γκολ και πολλές ευκαιρίες, κυρίως για τη Φιορεντίνα. Αυτή που άνοιξε το σκορ ήταν η Μόντσα όμως, όταν στο 9′ ο Μότα έκανε τη σέντρα και ο Τζούριτς με κεφαλιά έγραψε το 0-1. Στο 21′ απείλησε ο Κυριακόπουλος με ένα σουτ ενώ οι «βιόλα» είχαν πολλές ημιτελείς προσπάθειες, με σημαντικότερη εκείνη του 28′ όταν ο Ενζολά απέναντι από την εστία μπερδεύτηκε και βγήκε με την μπάλα έξω.

Στο 31′ ο Καστροβίλι κοντρόλαρε υπέροχα με το στήθος και έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε σε σώματα και ένα λεπτό μετά ήρθε το 1-1 με ωραία σέντρα του Μπαράκ και κεφαλιά του Γκονζάλες στο δεύτερο δοκάρι. Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό και στο 36′ ο Τερατσιάνο νίκησε στο τετ-α-τετ τον Τσερμπίν ενώ στην αντεπίθεση ο Ντι Γκρεγκόριο είπε όχι στον Γκονζάλες. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Κουάτρα έχασε τεράστια ευκαιρία καθώς αστόχησε ολομόναχος σε κεφαλιά.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Η Μόντσα ήταν ακίνδυνη και η Φιορεντίνα αφού απείλησε δύο φορές, βρήκε δίχτυα για την ανατροπή. Στο 62′ ο Ντι Γκρεγκόριο νίκησε σε τετ α τετ τον Μαντράγκορα ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε οκτώ λεπτά μετά με προβολή. Τη λύση έδωσε τελικά στο 78′ ο Αρτούρ με υπέροχη προσπάθεια και σουτ για το 2-1 με το πρώτο του φετινό γκολ.

Η Φιορεντίνα κράτησε με άνεση τη νίκη ως το φινάλε όπου υπήρξαν έντονοι πανηγυρισμοί εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Στις κερκίδες μάλιστα υπήρχε και ένα πανό από τους οπαδούς των «βιόλα» που καλούσε τον κόσμο της ομάδας στην Αθήνα για το μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Φιορεντίνα (Βιντσέντσο Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Καγιόντε (80΄Φαραόνι), Μαρτίνες Κουάρτα, Παρίσι (80΄Μπιράγκι), Αρτούρ (80΄Ντάνκαν), Μαντραγκόρα, Καστροβίλι (74΄Μπελτράν), Γκονζάλες, Μπαράκ, Ενζολά (61΄Κουαμέ).

Μόντσα (Ραφαέλε Παλαντίνο): Ντι Γκρεγκόριο, Μπιριντέλι (64΄Περέιρα), Μαρί (73΄Ντ΄Αμπρόζιο), Ίσο, Κυριακόπουλος (46΄Καλντιρόλα), Πεσίνα, Μπόντο, Μότα (64΄Άκπρο), Τσερμπίν, Κολπάνι (82΄Καρμπόνι), Τζούριτς

Sports in

Μεταγραφή σε ομάδα-έκπληξη ο Ομπαμεγιάνγκ

Στην Αλ Καντσιάχ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ομπαμεγιάνγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024