Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Το «γιατί» της παρουσίας τριών παικτών στις δύο καλύτερες πεντάδες

Παναθηναϊκός: Το «γιατί» της παρουσίας τριών παικτών στις δύο καλύτερες πεντάδες

Πολλά μπορείς να πεις, να εκφράσεις απορίες ή ενστάσεις, ένα όμως δεν γίνεται να αμφισβητήσεις: τον χρόνο συμμετοχής των πρωταγωνιστών!

Aναμφίβολα, στα συν του Παναθηναϊκού είναι η είσοδος τριών παικτών του στις δύο κορυφαίες πεντάδες της Ευρωλίγκας. Το να μπουν μέσα στην πρώτη οι Ναν και Λεσόρ και στη δεύτερη ο Σλούκας, μοιάζει με κάτι που δίνει παραπάνω …γαλόνια στον Αταμάν και συνολικά στον πράσινο οργανισμό. Για την πορεία έως τη δεύτερη θέση. Για τη διάρκεια που είχε η πορεία. Για τις εντυπωσιακές νίκες επί ομάδων που επιζητούσαν κάτι αντίστοιχο. Και για την πρόοδο που έδειξε στην εφετινή διοργάνωση ο Παναθηναϊκός.

Ωστόσο, ψάχνοντας «μέσα από τους αριθμούς» και αναλύοντας κάθε στοιχείο της Ευρωλίγκας, διαπιστώνεις «τα πώς και τα γιατί» των αποτελεσμάτων. Πολλά μπορείς να πεις, να εκφράσεις απορίες ή ενστάσεις, ένα όμως δεν γίνεται να αμφισβητήσεις: τον χρόνο συμμετοχής των πρωταγωνιστών!

Και ο Παναθηναϊκός, πρόσφερε απλόχερα μπόλικο χρόνο σε συγκεκριμένους παίκτες του, πολύ απλά γιατί ο Αταμάν ήθελε να κλείσει το rotation, εμπιστεύτηκε όπως συνηθίζει τους αστέρες του, άφησε στην απ’ έξω αρκετούς και πολύ απλά, μετά δικαιώθηκε για την επιλογή του.
Τι σημαίνει αυτό;

Ο Λεσόρ της πρώτης πεντάδας είχε 30’. Ο Ναν, επίσης έπαιξε πολύ, με 27’ συμμετοχής κατά μέσο όρο. Να δούμε και τους άλλους της …ομάδας αυτής; Ο Καμπάτσο είχε 25’, ο Χέιζ –Ντέιβις 32’ και ο Τζέιμς 32’.

Με απλά λόγια, όταν πατάς πολύ το παρκέ, έχεις περισσότερες φορές τη μπάλα στην κατοχή σου, είσαι επιδραστικός και φαίνεται, αν παίζεις καλά αυξάνεις τα ποσοστά σου και γεμίζεις τις στατιστικές κατηγορίες σου. ‘Η μήπως όχι; Βλέποντας τη δεύτερη πεντάδα, έχουμε τον Σλούκα με 27’ συμμετοχής, τον Ταβάρες (22’), τον Μπράουν (29’), τον Μπάλντουιν (27’) και τον Χεζόνια (22’).

Ας μην ειπωθεί πως η συγκεκριμένη προσέγγιση είναι …νόμος. Αλίμονο. Ωστόσο, αποτελεί ένα στοιχείο που δεν γίνεται να το προσπεράσεις, κυρίως ρίχνοντας και μια ματιά στο τι έκανε ο Ολυμπιακός που δεν έβαλε παίκτη του στις δύο πρώτες πεντάδες. Μόνο ο Γουόκαπ αγωνίστηκε πολύ (27’ μ.ο.) και μετά οι Παπανικολάου και Πίτερς (από 25’). Ολοι οι άλλοι, κάτω από 23 λεπτά! Γιατί πολύ απλά στο Λιμάνι πόνταραν στη συνολική προσπάθεια και όχι στους παίκτες- αστέρες. Τη δύναμη της ομάδας εμπιστεύονται. Να δούμε στο φινάλε πια επιλογή θα πάει πιο μακριά!

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024