Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλία: Αεροπλάνο προσγειώθηκε... έρποντας αφού έκανε κύκλους στον αέρα

Αυστραλία: Αεροπλάνο προσγειώθηκε… έρποντας αφού έκανε κύκλους στον αέρα

Ο πιλότος αντιλήφθηκε την μηχανική βλάβη αμέσως μόλις απογειώθηκε

Ένα μικρό αεροπλάνο πραγματοποίησε επιτυχή αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Νιούκαστλ στη Νέα Νότια Ουαλία.

Οι αρχές που οδήγησαν το αεροσκάφος στο έδαφος ξέσπασαν σε χειροκροτήματα καθώς προσγειώθηκε με ασφάλεια στην κοιλιά του το απόγευμα της Δευτέρας.

Το αεροπλάνο έκανε κύκλους πάνω από την πόλη για σχεδόν τέσσερις ώρες με τρία άτομα στο αεροσκάφος, συμπεριλαμβανομένου του πιλότου, αφού ανακάλυψε το μηχανικό πρόβλημα σχεδόν αμέσως μετά την αναχώρησή του για πτήση προς το Port Macquarie.

Στον διάδρομο προσγείωσης οι Αρχές είχαν προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο, με περισσότερα από δώδεκα συνεργεία να βρίσκονται επί ποδός. Ανάμεσα σε αυτά ήταν πυροσβεστικά οχήματα, η Αστυνομία, η Κρατική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών και ασθενοφόρα.

Ευτυχώς το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια δίχως σημαντικές ζημιές, με τον πιλότο και τους άλλους δύο επιβάτες να απομακρύνονται με ασφάλεια, χωρίς κανέναν τραυματισμό.

«Μπορούσα να τον ακούσω… μου φάνηκε πολύ ήρεμος»

Χάρτης με την πορεία του αεροσκάφους επάνω από το αεροδρόμιο

Ο επόπτης Wayne Humphrey δήλωσε ότι ο 53χρονος πιλότος από το Queensland συνειδητοποίησε ότι υπήρχε μηχανικό πρόβλημα μετά την απογείωση και άρχισε να κάνει κύκλους ενώ προσπαθούσε να το επιλύσει. Ο πιλότος διαπίστωσε αργότερα ότι «το σύστημα προσγείωσης δεν ενεργοποιούνταν».

«Έμεινε εδώ και ξέμεινε από καύσιμα», δήλωσε ο Humphrey για τον χρόνο που το αεροπλάνο βρισκόταν στον αέρα πάνω από το Newcastle. «Μπορούσα να τον ακούσω… μου φάνηκε πολύ ήρεμος», είπε αναφορικά με τη ψυχολογία του πιλότου.

Μετά από 90′ καύσης αναγκάστηκε να προσγειωθεί με τις ρόδες επάνω, «κάτι που χάρηκα πολύ όταν το είδα», ανέφερε ο Humphrey.

Δείτε την επιτυχή προσγείωση:

Οι αρχικές ενδείξεις έδειχναν ότι το πρόβλημα ήταν μηχανική βλάβη και ότι «δεν συνέβη τίποτα απρόσμενο», δήλωσε ο Humphrey.

Το αεροδρόμιο του Νιούκαστλ επρόκειτο να παραμείνει κλειστό για περίπου 24 ώρες καθώς διεξάγονταν εργασίες αποκατάστασης.

Το αεροσκάφος Beechcraft B200 Super King Air, το οποίο κανονικά διαμορφώνεται για να φιλοξενεί περίπου 13 επιβάτες, εκτελεί ιδιωτικά δρομολόγια τσάρτερ από τη βάση της Eastern Air Services στο Port Macquarie.

Αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Νιούκαστλ περίπου στις 8.30 π.μ. τη Δευτέρα, αλλά δεν φάνηκε να πετάει προς το Port Macquarie, αλλά αμέσως μπήκε σε τροχιά αναμονής πριν ειδοποιηθούν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης περίπου στις 9.30 π.μ.

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024