Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Δυτική Οχθη: Το Ισραήλ παρακρατεί φορολογικά έσοδα - Οικονομική θηλιά στους Παλαιστίνιους

Δυτική Οχθη: Το Ισραήλ παρακρατεί φορολογικά έσοδα – Οικονομική θηλιά στους Παλαιστίνιους

Η Παλαιστινιακή Αρχή θα καταβάλει στους παλαιστίνιους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα το 50% του ύψους των μισθών Μαρτίου, καθώς το Ισραήλ δεν της αποδίδει φορολογικά έσοδα.

Η Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ) ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι το ισραηλινό υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να παρακρατεί και να μην της καταβάλει ως οφείλει φορολογικά έσοδα και ως αποτέλεσμα μόνο ένα μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων του δημόσιου τομέα της θα καταβληθεί την ερχόμενη εβδομάδα, συνεχίζοντας μια συμπίεση στις μισθοδοσίες που διαρκεί επί μήνες.

Η Παλαιστινιακή Αρχή τόνισε ότι θα καταβάλει την Τρίτη στους παλαιστίνιους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα το 50% του ύψους των μισθών Μαρτίου, αφού το Ισραήλ δεν κατέβαλε μια οφειλόμενη πληρωμή που έληγε τον Απρίλιο.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε την παρακράτηση των φορολογικών εσόδων αλλά αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις

Η ΠΑ ανέφερε ότι καθυστερούμενες οφειλές στους εργαζόμενους θα καταβληθούν μόλις το επιτρέψει η οικονομική κατάσταση.

Το ισραηλινό υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι αποφάσισε να παρακρατηθούν φορολογικά έσοδα αυτόν τον μήνα, αλλά αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Η συμπίεση των μισθών του δημόσιου τομέα και το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται σε δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους να εργαστούν στο Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο, έχουν αυξήσει τις οικονομικές δυσχέρειες στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Μακροχρόνια συμφωνία

Το Ισραήλ εισπράττει φόρους για αγαθά που περνούν μέσω του Ισραήλ στη Δυτική Οχθη για λογαριασμό της Παλαιστινιακής Αρχής και μεταφέρει τα έσοδα στη Ραμάλα στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Αλλά μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, ο ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριχ (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Ronen Zvulun), ξεκίνησε να παρακρατεί ποσά που προορίζονταν για διοικητικές δαπάνες στη Γάζα.

Αν και το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς απέσπασε τον έλεγχο της Γάζας από την αντίπαλη παλαιστιανιακή φατρία Φάταχ το 2007, η Παλαιστινιακή Αρχή, στην οποία κυριαρχεί η Φάταχ, συνεχίζει να χρηματοδοτεί ορισμένες υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης στον υπό πολιορκία παλαιστινιακό θύλακα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Τα απόλυτο με σούπερ Λαουτάρο η Αργεντινή (2-0) – Ιστορική πρόκριση στους «8» για τον Καναδά (0-0,vids)

Η Αργεντινή έκανε το 3/3 στον όμιλο με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να σκοράρει δις κόντρα στο Περού (2-0) – «Χρυσός» βαθμός για τον Καναδά κόντρα στην Χιλή (0-0)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024