Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 12 τραυματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε πυροβολισμούς σε πάρτι στη νότια Αλαμπάμα, των ΗΠΑ.

Ο Andre Reid από το Τμήμα Ερευνών του γραφείου του σερίφη της κομητείας Baldwin δήλωσε ότι περίπου 1.000 άνθρωποι συμμετείχαν στο πάρτι για την Πρωτομαγιά κοντά στην κοινότητα Stockton όταν ξεκίνησε μια διαμάχη και ξέσπασαν πυροβολισμοί. Ο Reid δήλωσε ότι τα περισσότερα από τα θύματα ήταν «νεαρά άτομα».

Δεν υπήρξε άμεση ενημέρωση για το αν έχουν γίνει συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι το Stockton έχει πληθυσμό περίπου 400 ατόμων, σύμφωνα με τον Guardian. Το τραγικό περιστατικό συγκαταλέγεται στους 150 και πλέον μαζικούς πυροβολισμούς που έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ από την αρχή του έτους.

Μαζικoί πυροβολισμοί ορίζονται εκείνοι κατά των οποίων σκοτώνονται ή τραυματίζονται τέσσερα ή περισσότερα θύματα. Ο μόνιμα υψηλός αριθμός μαζικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ έχει ωθήσει ορισμένους να ζητήσουν ουσιαστικό έλεγχο της οπλοκατοχής, αν και το Κογκρέσο ως επί το πλείστον δεν τον έχει εφαρμόσει.

Οι μαζικοί πυροβολισμοί στην Αλαμπάμα ήταν μόνο μία περίπτωση βίας που παρατηρήθηκε στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το οποίο κορυφώθηκε την Κυριακή, ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας.

Τρεις αστυνομικοί της Ατλάντα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από πυροβολισμούς μετά από συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας ύποπτος το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Και στο Γιούκλιντ του Οχάιο, ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε αφού έπεσε σε «ενέδρα» ενώ απαντούσε σε κλήση για διατάραξη της τάξης και αναζητείται ένας ύποπτος, ανακοίνωσαν οι αρχές την Κυριακή.