Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Ο πόλεμος μετασχηματίζει τη χώρα - Το νέο μοντέλο που επιλέγει ο Πούτιν

Ρωσία: Ο πόλεμος μετασχηματίζει τη χώρα – Το νέο μοντέλο που επιλέγει ο Πούτιν

Το στίγμα της νέας εποχής δείχνει ο πρόεδρος της Ρωσίας - Η κίνηση που επαληθεύει την πορεία που επιχειρεί να χαράξει

Η επιλογή ενός οικονομολόγου για το αξίωμα του νέου υπουργού Άμυνας της Ρωσίας δείχνει πόσο μακριά ετοιμάζεται να φτάσει η Μόσχα για να αναμορφώσει την οικονομία της ώστε να εξυπηρετήσει τις πολεμικές της ανάγκες, δήλωσε ο Μιχαήλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.

Περισσότερο από δύο χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε χθες (12/5) τον Αντρέι Μπελούσοφ – έναν 65χρονο πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό που ειδικεύεται στα οικονομικά – ως υπουργό Άμυνας, στη νέα του επιλογή-έκπληξη.

Η Ρωσία βάζει σχεδόν ολόκληρη την οικονομία της σε στρατιωτική τροχιά

Ο Πούτιν επιθυμεί επίσης ο πρώην υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να γίνει γραμματέας του πανίσχυρου Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και να έχει την ευθύνη για τη στρατιωτική βιομηχανία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

«Η Ρωσία βάζει σχεδόν ολόκληρη την οικονομία της σε στρατιωτική τροχιά. Θα είναι μια μιλιταριστική χώρα και η οικονομία της θα χτιστεί αποκλειστικά για τη στρατιωτική παραγωγή», δήλωσε ο Ποντολιάκ στο Reuters.

Ο Πούτιν «καρατόμησε» εν μία νυκτί τον επί 12 ολόκληρα χρόνια υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού

«Χωρίς αμφιβολία, αυτές οι αλλαγές που βλέπουμε σήμερα είναι απόδειξη του πλήρους μετασχηματισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Ποντολιάκ.

Με τον ουκρανικό στρατό να υστερεί τόσο αριθμητικά όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού, οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται αργά στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς και πιέζουν για νέα επίθεση στη βορειοανατολική περιοχή του Χαρκόβου.

Ο πόλεμος βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο

Ο Ποντολιάκ δήλωσε ότι ο πόλεμος βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο μετά από 27 μήνες μαχών και ζήτησε αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Επανέλαβε επίσης την έκκληση του Κιέβου για περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη από τους δυτικούς συμμάχους.

Η Ουκρανία χρειάζεται μεγαλύτερη αεροπορική ισχύ, «περισσότερες δυνατότητες σε όπλα μεγάλου βεληνεκούς, περισσότερα πυρομαχικά και βλήματα, καθώς πρόκειται για μια καθοριστική φάση του πολέμου που θα διαμορφώσει τον μεταπολεμικό κόσμο», πρόσθεσε.

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024