Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σίδνεϊ: Ηλιακά πάνελ σε κολυμβητήριο τυλίχθηκαν στις φλόγες – Απομακρύνθηκαν χιλιάδες παιδιά

Σίδνεϊ: Ηλιακά πάνελ σε κολυμβητήριο τυλίχθηκαν στις φλόγες – Απομακρύνθηκαν χιλιάδες παιδιά

«Είδα παιδιά να βγαίνουν τρέχοντας από την πίσω είσοδο μόνο με τα μαγιό ή τις φόρμες τους» δήλωσε μάρτυρας στο αυστραλιανό ραδιόφωνο

Χιλιάδες κολυμβητές χρειάστηκε να εκκενώσουν κολυμβητήριο στο Σίδνεϊ, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες σήμερα Δευτέρα.

Η Πυροσβεστική της περιοχής (FRNSW) δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για ξέσπασμα πυρκαγιάς στον αθλητικό χώρο Sydney Olympic Park Aquatic Centre.

Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν επειγόντως

Την ώρα εκείνη, υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι στον χώρο, καθώς διεξάγονταν κολυμβητικοί αγώνες.

«Τα πληρώματα της FRNSW έσπευσαν άμεσα στο σημείο όπου υπήρχαν αναφορές για μαύρο καπνό που βγαίνει από την οροφή κτιρίου στην Olympic Boulevard», δήλωσε εκπρόσωπος της FRNSW.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στη λεωφόρο Shane Gould Avenue, στις 12.15 μ.μ. τοπική ώρα, επιχείρησαν έξι οχήματα και 24 πυροσβέστες. Οι φλόγες είχαν τυλίξει τους ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή της αθλητικής εγκατάστασης. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο μέσα σε περίπου 45 λεπτά.

Η FRNSW επιβεβαίωσε ότι περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν κατά τη διάρκεια του συμβάντος – τα περισσότερα παιδιά.

Γεμάτο το κολυμβητήριο λόγω αγώνων

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Sky News Australia, στο κολυμβητήριο βρίσκονταν σε εξέλιξη αγώνες, ωστόσο όλοι οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, σύμφωνα με όσα δήλωσε η FRNSW.

«Υπάρχουν περίπου 10 πυροσβεστικά και αστυνομία παντού. Μας μαζεύουν όλους έξω», δήλωσε ένας μάρτυρας στο ραδιόφωνο 2GB, ενώ στο βάθος ακούγονταν σειρήνες έκτακτης ανάγκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι περίπου 2.000 κολυμβητές είχαν πάει εκεί για τους αγώνες CHS και τους έχουν βγάλει όλους έξω, ενώ για τη φωτιά ανέφερε ότι «εξαπλώνεται στην οροφή τώρα, εξαπλώνεται οριζόντια σε όλο το μήκος της».

Μια άλλη μάρτυρας δήλωσε ότι η οροφή είχε «καεί εντελώς» και ότι είδε «εκατοντάδες παιδιά να βγαίνουν τρέχοντας από την πίσω είσοδο μόνο με τα μαγιό ή τις φόρμες τους».

Είπε ότι πήγε στο Aquatic Centre στις 7 το πρωί της Κυριακής και υπήρχεηλεκτρικό πρόβλημα που προκάλεσε διακοπή ρεύματος. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι ακόμη γνωστό αν τα δύο περιστατικά σχετίζονται μεταξύ τους.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί η αιτία της πυρκαγιάς.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024