«MyCoast»: Βροχή οι καταγγελίες για παρανομίες στις παραλίες – Έφτασαν τις 500
Εκατοντάδες καταγγελίες υποβλήθηκαν στην νέα ψηφιακή πλατφόρμα τις τελευταίες 15 ημέρες, από όταν τέθηκε σε λειτουργία - Πώς λειτουργεί
- «Πνιγμός στα 30.000 πόδια» - Αεροπλάνο άρχισε να πλημμυρίζει εν ώρα πτήσης [Βίντεο]
- Μπακογιάννη: Η Σακελλαροπούλου θα μπορούσε να προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
- «Πρέπει να κάνουν δήλωση ότι σέβονται το πολίτευμα» - Οι όροι για να πάρουν την ιθαγένεια οι Γλύξμπουργκ
Σχεδόν 500 καταγγελίες πολιτών για αυθαίρετη κατάληψη έκτασης ή και παρακώλυση ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες έχουν γίνει μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες από το άνοιγμα της πλατφόρμας καταγγελιών «MyCoast».
Μέσω της νέας ψηφιακής πλατφόρμας του «MyCoast» οι πολίτες μπορούν να ελέγχουν κατά πόσο τηρείται η νομιμότητα στις παραλίες στις οποίες βρίσκονται, και πιο συγκεκριμένα των όρων παραχώρησης της έκτασης των παραλιών. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί υπέρβαση των παραχωρήσεων ή αυθαίρετης κατάληψη, οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν σχετική καταγγελία.
Πώς γίνονται οι καταγγελίες
Οι καταγγελίες μπορούν να υποβληθούν τόσο ανώνυμα, όσο και επώνυμα. Στην περίπτωση επώνυμης καταγγελίας, οι πολίτες απαιτείται να συνδεθούν στην εφαρμογή με προσωπικούς κωδικούς ΤaxisNet, για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Επισημαίνεται ότι καταγγελία μπορεί να υποβληθεί μόνο μέσω κινητής συσκευής, η οποία βρίσκεται κοντά στο σημείο της εν λόγω παραχώρησης. Επιπλέον, μόνο μία καταγγελία, ανά τύπο καταγγελίας, μπορεί να υποβληθεί την ίδια ημέρα από την ί την οποία επιθυμεί να καταγγείλει – Οι παραβάσεις διαπιστώνονται άμεσα καθώς υπάρχουν ήδη καταχωρημένες οι λεπτομέρειες παραχώρησης των εκάστοτε παραλιών
δια συσκευή και για την ίδια παραχώρηση.
Μόνο μία καταγγελία από τον ίδιο χρήστη κάθε φορά, ο οποίος εντοπίζεται κοντά στην παραλίαΗ νέα ψηφιακή πλατφόρμα των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ξεκίνησε να λειτουργεί στις 29 Απριλίου. Έκτοτε, την εφαρμογή έχουν «κατεβάσει» περίπου 14.000 πολίτες και μέχρι σήμερα (14/05) έχουν υποβληθεί περίπου 500 καταγγελίες για μη τήρηση των νόμιμων ορίων και πρακτικών στις παραλίες.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κινητές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και tablet.
Πώς λειτουργεί
Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες:
- Ανοίγουν την εφαρμογή και ενεργοποιούν το GPS του κινητού τους.
- Εντοπίζουν την περιοχή ενδιαφέροντος τους στον χάρτη και εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής τους το πολύγωνο της παραχώρησης.
- Επιλέγοντας το πολύγωνο εμφανίζονται τα στοιχεία της, δηλαδή η τοποθεσία, η έναρξη και η λήξη της παραχώρησης, χρήση, το εμβαδόν κ.ά.
- Σε περίπτωση που διαπιστώσουν αυθαίρετη κατάληψη έκτασης ή και παρακώλυση ελεύθερης πρόσβασης, μπορούν μέσω της εφαρμογής να υποβάλουν τις προαναφερόμενες καταγγελίες
- Προσδιορίζουν τον λόγο της καταγγελίας και εισάγουν συνοπτική περιγραφή του προβλήματος.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις