Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
H Gucci πήγε Λονδίνο - Παρουσίασε τη νέα Cruise συλλογή της στην Tate Modern

H Gucci πήγε Λονδίνο – Παρουσίασε τη νέα Cruise συλλογή της στην Tate Modern

O νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιταλικού οίκου, Sabato de Sarno, παρουσίασε την πρώτη του Cruise συλλογή εν μέσω χειροκροτημάτων και ενθουσιασμού έχοντας στις πλάτες του ένα βάρος: Να αυξήσει ξανά τις πωλήσεις.

Για μία μόνο νύχτα, το τσιμεντένιο υπόγειο του μουσείου Tate Modern του Λονδίνου μεταμορφώθηκε σε ένα καταπράσινο τοπίο – και έγινε το πιο καυτό εισιτήριο μόδας στην πόλη.

Ο πολυτελής ιταλικός οίκος μόδας Gucci μεταμόρφωσε το μουσείο μοντέρνας τέχνης δίπλα στον Τάμεση σε μια όαση υψηλής μόδας για την πασαρέλα της τελευταίας του Cruise συλλογής, ένα εκθαμβωτικό θέαμα ιταλικής πολυτέλειας.

Λεπτά διάφανα υφάσματα αιωρούνταν στην πασαρέλα μαζί με χαλαρά τζιν και κομψά καθημερινά ρούχα, ενώ κάθε κομμάτι τονιζόταν από το εμβληματικό λογότυπο double-G που κοσμούσε τις δερμάτινες τσάντες και τα αξεσουάρ.

Παρευρέθηκαν επίσης η Σάλμα Χάγιεκ και ο σύζυγός της, Φρανσουά-Ανρί Πινό, ο οποίος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kering, της μητρικής εταιρείας της Gucci

Photo: REUTERS/Hannah McKay

Photo: REUTERS/Hannah McKay

Photo: REUTERS/Hannah McKay

Photo: REUTERS/Hannah McKay

Photo: REUTERS/Hannah McKay

Photo: REUTERS/Hannah McKay

Photo: REUTERS/Hannah McKay

Οι λαμπεροί καλεσμένοι

Ανάμεσα στο πλήθος των σταρ που βρέθηκαν στην πρώτη σειρά ήταν οι ηθοποιοί Πολ Μεσκάλ και Άντριου Σκοτ, μαζί με τα μουσικά είδωλα Dua Lipa και Solange Knowles. Παρευρέθηκαν επίσης η Σάλμα Χάγιεκ και ο σύζυγός της, Φρανσουά-Ανρί Πινό, ο οποίος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kering, της μητρικής εταιρείας της Gucci.

Στο μεγάλου προϋπολογισμού σόου παρουσιάστηκε η πρώτη Cruise συλλογή του Sabato De Sarno, ο οποίος ορίστηκε δημιουργικός διευθυντής του οίκου Gucci πέρυσι και παρουσίασε την παρθενική του συλλογή τον Σεπτέμβριο.

Η Gucci διοργανώνει κανονικά τις επιδείξεις της στο Μιλάνο, αλλά όπως και άλλες ισχυρές δυνάμεις της μόδας επιλέγει τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο για να παρουσιάσει τις cruise συλλογές της – τις επιδείξεις μεταξύ των κύριων ανοιξιάτικων και φθινοπωρινών επιδείξεων.

Και τι γίνεται με τα υποδήματα; Η άνεση προηγείται, με όλα τα ρούχα, ακόμη και τα πιο λαμπερά βραδινά φορέματα, να συνδυάζονται με παπούτσια Mary Jane, μπαλαρίνες ή πλατφόρμες loafers φορεμένες με μικρές λευκές κάλτσες

Photo: REUTERS/Hannah McKay

Photo: REUTERS/Hannah McKay

Photo: REUTERS/Hannah McKay

Photo: REUTERS/Hannah McKay

Ο Sabato de Sarno / Photo: REUTERS/Hannah McKay

Το ύφος της Cruise συλλογής

Τα μοντέλα περπάτησαν σε μια πασαρέλα που είχε διακοσμηθεί με εκατοντάδες φτέρες, κρεμαστά φυτά και βρύα, με τη μάζα του πράσινου να έρχεται σε αντίθεση με τον γκρίζο, βιομηχανικό χώρο της επίδειξης. Ο De Sarno δήλωσε ότι αυτή η αντίθεση επεκτείνεται και στα τελευταία του σχέδια, τα οποία συνδύαζαν πολυτελή βραδινά ρούχα και φλοράλ κεντήματα με casual σακάκια και χαλαρά τζιν.

Και τι γίνεται με τα υποδήματα; Η άνεση προηγείται, με όλα τα ρούχα, ακόμη και τα πιο λαμπερά βραδινά φορέματα, να συνδυάζονται με παπούτσια Mary Jane, μπαλαρίνες ή πλατφόρμες loafers φορεμένες με μικρές λευκές κάλτσες.

«Αυστηρότητα και υπερβολή, δύναμη στη λεπτότητα, αγγλικότητα με ιταλική προφορά», αναφέρουν οι σημειώσεις της παράστασης.

Δείτε όλη την επίδειξη 

Το συναρπαστικό ιστορικό δεσμό με το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο De Sarno παρουσίασε μερικά καρό σακάκια σε μια αναφορά στο βρετανικό στυλ, αν και κάποια άλλα σχέδια ήταν ένας πολύ πιο διακριτικός φόρος τιμής. Φορέματα και παλτό καλυμμένα με τετράγωνα από αστραφτερά κρόσσια με χάντρες ήταν μια αναφορά στα σκωτσέζικα καρό.

Χωρίς να το γνωρίζουν πολλοί, ο επιφανής οίκος μόδας έχει έναν συναρπαστικό ιστορικό δεσμό με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο οραματιστής ιδρυτής του, Guccio Gucci, περπάτησε κάποτε στους διαδρόμους του Savoy, της κορυφής της πολυτέλειας στο Λονδίνο, πριν από έναν αιώνα, όπου υπηρέτησε ως γκρουμ.

Ο οίκος λέει ότι ο Guccio εμπνεύστηκε από αυτή την εμπειρία όταν άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στη Φλωρεντία το 1921 για να πουλάει αποσκευές. Τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία.

Η Tate Modern φιλοξενεί επί του παρόντος μια έκθεση αφιερωμένη στο διεπιστημονικό έργο της Yoko Ono, γνωστής ως σύζυγος και δημιουργική σύντροφος του εκλιπόντος Σκαθαριού, του John Lennon. Περιλαμβάνονται εγκαταστάσεις, ταινίες, παρτιτούρες, μουσική και φωτογραφία, ενώ η μνημειώδης έκθεση καλύπτει επτά δεκαετίες της καλλιτεχνικής της εξέλιξης. Θα διαρκέσει έως την 1η Σεπτεμβρίου 2024.

Photo: REUTERS/Hannah McKay

Photo: REUTERS/Hannah McKay

Photo: REUTERS/Hannah McKay

*Με στοιχεία από euronews.com

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024