Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση σε χώρο της Νομικής Σχολής για την απομάκρυνση αναρχικών που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη ως ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο χώρο της κατάληψης βρίσκεται εισαγγελέας προκειμένου να επιβλέπει τη διαδικασία εκκένωσης του χώρου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομική επιχείρηση έγινε αυτεπάγγελτα.

Φόβος για φθορές στο κτίριο

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, μεταξύ των καταληψιών υπήρχαν και Παλαιστίνιοι που ζουν στην Αθήνα, οι οποίοι κλείδωσαν τις πόρτες της Νομικής και δεν άφηναν να μπουν οι φύλακες της Σχολής και οι φοιτητές.

Οι Κοσμήτορες της Νομικής και του Οικονομικού ενημέρωσαν τις Αρχές ότι δεν ήταν κανένας φοιτητής μεταξύ των καταληψιών, μόνο εξωπανεπιστημιακοί αναρχικοί και αλλοδαποί και ότι κινδύνευε το κτίριο της Νομικής από φθορές που θα μπορούσαν να γίνουν αν συνεχιζόταν η κατάληψη.

Ωστόσο, οι ίδιοι δεν προχώρησαν σε καμία μήνυση.

Δείτε βίντεο:

Στη ΓΑΔΑ οι προσαχθέντες

Οι δεκάδες προσαχθέντες από την κατάληψη της Νομικής μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ, με αλληλέγγυους και συλλογικότητες να απευθύνουν κάλεσμα για συμπαράσταση.