Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Κρέμασαν ανάποδα μαθητή τα μέλη του κυκλώματος ναρκωτικών

Πάτρα: Κρέμασαν ανάποδα μαθητή τα μέλη του κυκλώματος ναρκωτικών

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών σε σχολεία στην Πάτρα.

Νέες μαρτυρίες για τις τακτικές εκφοβισμού που χρησιμοποιούσαν τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών σε μαθητές στην Πάτρα, έρχονται στο φως.

Οι αρχηγοί είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των μαθητών που είχαν μετατρέψει σε βαποράκια.  Στο πλαίσιο της «συμμόρφωσης», σύμφωνα με μαρτυρία, για να εκφοβίσουν ανήλικο φέρεται να τον κρέμασαν ανάποδα, ενώ πολλά παιδιά αναγκάστηκαν να φύγουν από την πόλη.

Αποκαλυπτικές μαρτυρίες

Όπως αναφέρει το pelop.gr,  οι ανήλικοι μην μπορώντας να διαχειριστούν την πίεση που δεχόντουσαν από τα ηγετικά μέλη του κυκλώματος,  με τη συνδρομή γονέων, αλλά και συγγενικών προσώπων, τ’ άφησαν όλα πίσω τους και μετακόμισαν σε άλλες περιοχές ανά την ελληνική επικράτεια σε μια προσπάθεια να γυρίσουν νέα σελίδα στη ζωή τους.

Στην περίπτωση 16χρονης, ο πατέρας ήταν εκείνος που κατέλαβε ότι το παιδί του είχε μπλέξει και αμέσως ανέλαβε δράση. Χωρίς περιστροφές πήρε την απόφαση να τη «διώξει» από την πόλη, απομακρύνοντάς την από οποιαδήποτε επαφή με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Ένας ακόμα νεαρός, υπό το καθεστώς τρομοκρατίας, πήρε την απόφαση να φύγει μακριά.

Τους κυνήγησαν

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δυο εκ των τεσσάρων ηγετικών στελεχών -που πλέον βρίσκονται προφυλακισμένοι- επιχείρησαν να εντοπίσουν ανήλικους που «παραστράτησαν». Μάλιστα, ταξίδεψαν σε συγκεκριμένη περιοχή όπου είχε καταφύγει 19χρονος με τον οποίο είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς και τον εξανάγκασαν σε επιστροφή. Τελικώς, συνελήφθη στην ευρεία επιχείρηση της 26ης Απριλίου του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, επικαλούμενος πως και ο ίδιος είναι θύμα.

Ο εγκέφαλος και η ομάδα του εφάρμοζαν τακτικές μαφίας για να επιβάλλουν απόλυτη υπακοή

Με την εξάρθρωση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε πως τα αρχηγικά μέλη επέβαλαν την απόλυτη υπακοή στους «μικρούς» με ξυλοδαρμούς και απειλές ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή. Στο πλαίσιο της «συμμόρφωσης», σύμφωνα με μαρτυρία, για να εκφοβίσουν ανήλικο φέρεται να τον κρέμασαν ανάποδα. Σε άλλη περίπτωση, φέρεται να προσέγγισαν μαθητή με το πρόσχημα ότι τους χρωστά 200 ευρώ. Στην απορία του ανήλικου πώς είναι δυνατόν να τους οφείλει, η απάντηση ήταν: «Μου χρωστάς θα σε τσακίσω στο ξύλο πήγαινε ‘’αυτό’’ (ναρκωτικά) εκεί, για να κλείσει το χρέος».

Τις τακτικές μαφίας που εφάρμοζε ο 20χρονος «εγκέφαλος» και η ομάδα του ενισχύει η αποκαλυπτική μαρτυρία στην «Πελοπόννησο» του πατρινού δικηγόρου Ακη Βαβαρούτα που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του μικρότερου σε ηλικία -σχεδόν 14 ετών- μαθητή διακινητή ναρκωτικών.

Οπως δήλωσε ο κ. Βαβαρούτας, ένας εκ της ηγετικής ομάδας: «Κάποια στιγμή, του είχε επιδείξει μαχαίρι, ρωτώντας τον: ‘’Εάν θα κάνω μια ληστεία, θα έρθεις μαζί μου; Θα συμμετέχεις ή θα προτιμήσεις να το πληρώσεις με τη ζωή σου;’’.

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024