Google – Amazon: Δοκιμάσαμε το chatbot Claude της Anthropic – Το πιο επιτυχημένο ως τώρα
Δοκιμάσαμε το νέο Chatbot της Anthropic το οποίο υποστηρίζεται από την Google και την Amazon και αρχίσαμε δύσκολα, όμως βελτιώθηκε...
- Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει άλλο πρόσωπο για ΠτΔ αν ο Μητσοτάκης επιλέξει «στενή κομματική επιλογή»
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Πολάκης: Η άσχημη εικόνα των δημοσκοπήσεων θα αλλάξει μετά τις εσωκομματικές εκλογές
- Το μετέωρο βήμα της ΝΔ και οι τριγμοί στη δεξιά πολυκατοικία
Η νεοσύστατη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic, η οποία υποστηρίζεται από την Google της Alphabet και την Amazon.com, δήλωσε κυκλοφόρησε την Τρίτη το generative AI chatbot Claude σε όλη την Ευρώπη. Τα χαρακτηριστικά του βρίσκονται στην σελίδα της Anthropic και μαζί η σχέση του με τον ανταγωνισμό.
Προφανώς και το δοκιμάσαμε, με την διαφορά πως δεν τα πήγε και πάρα πολύ καλά, προφανώς με την χρήση και ειδικά με την χρήση από εκατομμύρια ανθρώπους, θα γίνεται όλο και πιο εύστοχο. Για παράδειγμα, ζητήθηκε η γνώμη του Claude για το Final-4 της Ευρωλίγκα και απάντησε λάθος. Απάντησε για τις ομάδες του 2022- 2023 και αντί για την Ρεάλ Μαδρίτης, έβαλε στην θέση της τον Ερυθρό Αστέρα (σ.σ. έπεσε σε μπασκετόφιλο το κακόμοιρο).
Το Claude της Anthropic είναι άμεσος ανταγωνιστής του ChatGPT της OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft, του chatbot που έσπασε ρεκόρ όταν έφτασε τα 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες μόλις δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του. Ενώ το chatbot Claude ήταν ήδη ελεύθερα διαθέσιμο στο διαδίκτυο σε πολλές χώρες, αυτή είναι η πρώτη φορά που διατίθεται μέσω του διαδικτύου και των iPhones σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και σε μια χούφτα ευρωπαϊκές χώρες εκτός ΕΕ, όπως η Ελβετία και η Ισλανδία.
Χρησιμοποιείται ήδη από εκατομμύρια άτομα, σύντομα θα είναι ένα πιο χρήσιμο εργαλείο
Οι Ευρωπαίοι πελάτες με επιχειρήσεις θα μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα «Claude Team», το οποίο θα κοστίζει 28 ευρώ (30,21 δολάρια) μηνιαίως πριν από τον φόρο προστιθέμενης αξίας. Η Anthropic ιδρύθηκε από πρώην στελέχη της OpenAI και τα αδέλφια Dario και Daniela Amodei.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία μπήκε στον αγώνα για να βγάλει εταιρικό κέρδος, λανσάροντας μια έκδοση του chatbot της που απευθύνεται σε επιχειρήσεις. Η κίνηση αυτή θα μπορούσε ακόμη να την φέρει σε ανταγωνισμό με τους υποστηρικτές της Amazon και Google, οι οποίοι επίσης θέλουν να κατακτήσουν μια θέση στις επιχειρηματικές δαπάνες για την γενετική τεχνητή νοημοσύνη.
«Εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούν ήδη την Claude για να κάνουν πράγματα όπως η επιτάχυνση επιστημονικών διαδικασιών, η βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών ή η βελτίωση της γραφής τους. Ανυπομονώ να δω τι θα δημιουργήσουν οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη με την Claude», δήλωσε ο Dario Amodei, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Anthropic. Το σημαντικό είναι να χρησιμοποιείται με τρόπο που έχει αυξημένα ποσοστά επιτυχίας.
Και δεν βοήθησε στην πιο σημαντική ερώτηση
Παρά το κακό ξεκίνημα αργότερα όσο πιο συγκεκριμένες είναι οι ερωτήσεις, οι απαντήσεις βελτιώνονταν. Αρχικά υπάρχει ένα όριο στις ερωτήσεις που μπορεί να κάνει κανείς στον Claude εντός τεσσάρων ωρών. Η αίσθηση από πολλές ερωτήσεις είναι πως χρονικά βρίσκεται στο 2022-2023. Όμως δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί με δημοσιογραφικές γνώσεις, χρειάζεται ένας μηχανικός του προγράμματος.
Χωρίς να υπάρχει σαφής γνώση της βελτίωσης, της βέλτιστης χρήσης του Claude και των συνολικών δυνατοτήτων του, ίσως η πιο καλή χρήση να είναι στην λογική του brainstorming, παρά για μια άκρως εξειδικευμένη δουλειά. Σίγουρα σε οτιδήποτε άπτεται των μαθηματικών ή επιστημονική υποβοήθηση θα είναι τέλειο. Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε την τεχνητή νοημοσύνη και που μπορεί να φτάσει. Είναι σε νηπιακή ηλικία.
Συνολικά για αμπελοφιλοσοφίες και για ενδεικτικές ιδέες μπορεί να φανεί χρήσιμο. Αρκεί να το πάρει κανείς ως παιχνίδι. Λογικά τα πιο εξελιγμένα μοντέλα που προτείνονται για επιχειρήσεις, θα έχουν πολύ καλύτερες λειτουργίες. Αρχίστε από το fun κομμάτι και μέχρι να μάθουμε πως να τα χρησιμοποιούμε με τον πιο αποδοτικό τρόπο, η Τεχνητή Νοημοσύνη θα είναι σε θέση να δίνει περισσότερες λύσεις. Ακόμα ο φόβος πως η Τεχνητή Νοημοσύνη θα καταστήσει την ανθρωπότητα άνεργη, πρέπει να μειωθεί με την δημιουργία κανονιστικών διατάξεων και νόμων, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το συμφέρον όλης της ανθρωπότητας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις