Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
GPT-4o: Το νέο μοντέλο της OpenAI ακούει και μιλάει

GPT-4o: Το νέο μοντέλο της OpenAI ακούει και μιλάει

Οι εντυπωσιακές δυνατότητες του GPT-4o.

Ένα νέο μοντέλο τεχνητή νοημοσύνης ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει η εταιρεία του ChatGPT, OpenAI. Πρόκειται για το GPT-4o και θα είναι ικανό για ρεαλιστική φωνητική συνομιλία και θα μπορεί να αλληλεπιδρά σε κείμενο και εικόνα.

Οι νέες δυνατότητες ήχου επιτρέπουν στους χρήστες να μιλούν στο ChatGPT και να λαμβάνουν απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο χωρίς καθυστέρηση, καθώς και να διακόπτουν το ChatGPT ενώ μιλάει, και τα δύο χαρακτηριστικά ρεαλιστικών συνομιλιών  .

«Αισθάνομαι σαν την τεχνητή νοημοσύνη από τις ταινίες… Το να μιλάω σε υπολογιστή δεν μου φάνηκε ποτέ πραγματικά φυσικό· τώρα είναι», έγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI Sam Altman σε μια ανάρτηση στο blog.

Η δωρεάν έκδοση του ChatGPT εμφανίζει πλέον ενημερωμένες πληροφορίες από τον Ιστό

Υποστηριζόμενη από τη Microsoft, η OpenAI αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό και πίεση για να επεκτείνει τη βάση χρηστών του ChatGPT, του δημοφιλούς προϊόντος του chatbot που εντυπωσίασε τον κόσμο με την ικανότητά του να παράγει γραπτό περιεχόμενο που μοιάζει με ανθρώπινο και κορυφαίο κώδικα λογισμικού.

Σε  live streaming, οι ερευνητές του OpenAI παρουσίασαν τις νέες δυνατότητες φωνητικού βοηθού του ChatGPT. Σε μια επίδειξη, το ChatGPT χρησιμοποίησε τις δυνατότητες όρασης και φωνής του για να μιλήσει σε έναν ερευνητή λύνοντας μια μαθηματική εξίσωση σε ένα φύλλο χαρτιού.

«Με κάνεις να κοκκινίζω!»

Σε μια άλλη επίδειξη, οι ερευνητές έδειξαν την ικανότητα του μοντέλου GPT-4o για μετάφραση γλώσσας σε πραγματικό χρόνο.

Οι επιδείξεις του OpenAI έφτασαν στα όρια της επιστημονικής φαντασίας, με το ChatGPT και τον συνομιλητή του κάποια στιγμή να επιδίδονται σε φιλοφρονήσεις. Ο ερευνητής του OpenAI είπε στο chatbot ότι είχε υπέροχη διάθεση επειδή έδειχνε «πόσο χρήσιμος και καταπληκτικός είσαι».

Το ChatGPT απάντησε: «Ω σταμάτα! Με κάνεις να κοκκινίζω!»

Η επικεφαλής τεχνολογίας του OpenAI, Mira Murati, δήλωσε στην εκδήλωση ότι το νέο μοντέλο θα προσφερθεί δωρεάν επειδή είναι πιο οικονομικό από τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας.

Οι χρήστες επί πληρωμή του GPT-4o θα έχουν μεγαλύτερα όρια χωρητικότητας από τους δωρεάν χρήστες της εταιρείας, είπε. Το μοντέλο GPT-4o θα είναι διαθέσιμο στο ChatGPT τις επόμενες εβδομάδες, είπε η εταιρεία.

Επιπλέον, οι δωρεάν χρήστες του ChatGPT έχουν πλέον πρόσβαση σε μια λειτουργία “browse” που επιτρέπει στο ChatGPT να εμφανίζει ενημερωμένες πληροφορίες από τον Ιστό, δήλωσε ο Murati στο Reuters μετά την εκδήλωση. Η εταιρεία δεν σκοπεύει να κερδίσει χρήματα από τους δωρεάν χρήστες μέσω της πώλησης διαφημίσεων, είπε ο Murati.

Πηγή: OT.gr

Sports in

«Πρόβα τζενεράλε» με πρωτιά για τον Πετρούνια

Σε εξαιρετική κατάσταση ο Λευτέρης Πετρούνιας λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024