Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ρίτσαρντ Γκαντ για Μικρό Ταρανδάκι: «Αν ήθελα να βρεθούν οι πραγματικοί άνθρωποι, θα είχα κάνει ένα ντοκιμαντέρ»

Ρίτσαρντ Γκαντ για Μικρό Ταρανδάκι: «Αν ήθελα να βρεθούν οι πραγματικοί άνθρωποι, θα είχα κάνει ένα ντοκιμαντέρ»

Μιλώντας στο Hollywood Reporter, ο κωμικός λέει ότι θα σταματήσει να εκλιπαρεί τους διαδικτυακούς ντετέκτιβ που προσπαθούν να βρουν τους πραγματικούς ανθρώπους που ενέπνευσαν τη σειρά.

Ο δημιουργός της σειράς Μικρό Ταρανδάκι, Ρίτσαρντ Γκαντ, επανέλαβε την έκκλησή του προς τους διαδικτυακούς ντετέκτιβ να σταματήσουν να αναζητούν τους πραγματικούς ήρωες της σειράς, λέγοντας: «Αν ήθελα να βρεθούν οι πραγματικοί άνθρωποι, θα το είχα κάνει ντοκιμαντέρ».

Ο Γκαντ μίλησε στο Hollywood Reporter πριν ο Πιρς Μόργκαν πάρει συνέντευξη από τη γυναίκα που περιγράφεται ως η έμπνευση πίσω από τη Μάρθα, έναν χαρακτήρα που παρακολουθεί (γίνεται η σκιά του) τον χαρακτήρα Ντόνι του Γκαντ αφού αυτός την κερνάει ένα τσάι στην παμπ όπου εργάζεται.

Η πραγματική Μάρθα, η Φιόνα Χάρβεϊ, 58 ετών, χαρακτήρισε τον απολογισμό του Γκαντ ως «έργο φαντασίας» και «υπερβολή» και αρνήθηκε ότι είναι stalker, λέγοντας στον Μόργκαν ότι σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον του Netflix και του Γκαντ.

«Αυτή είναι μια αληθινή ιστορία»

Μετά την κυκλοφορία της σειράς τον Απρίλιο, ορισμένοι θεατές άρχισαν να προσπαθούν να βρουν τους πραγματικούς ανθρώπους που ενέπνευσαν τα γεγονότα για το Μικρό Ταρανδάκι, το οποίο προλογίζεται με τις λέξεις: «Αυτή είναι μια αληθινή ιστορία».

Ο ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης Σιν Φόλεϊ, φίλος του Γκαντ, αναγκάστηκε να επικοινωνήσει με την αστυνομία αφού κατηγορήθηκε ψευδώς στο διαδίκτυο ότι είναι ο βιαστής (στη σειρά κάποιος μεγάλος παράγοντας του κινηματογράφου και της τηλεόρασης βιάζει τον Γκαντ).

Ο Γκαντ ζήτησε τότε από τον κόσμο να σταματήσει να μαντεύει, λέγοντας ότι «οι άνθρωποι που αγαπώ, με τους οποίους έχω συνεργαστεί και τους θαυμάζω εμπλέκονται άδικα σε εικασίες».

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης, νομικοί και παράγοντες του κλάδου έχουν επικρίνει το πόσο ελάχιστα συγκαλυμμένα φαίνονται να είναι ορισμένα από τα φανταστικά αληθινά στοιχεία της σειράς Μικρό Ταρανδάκι

Δείτε το τρέιλερ από το Μικρό Ταρανδάκι 

«Το διαδίκτυο πάντα θα κάνει τα δικά του»

«Ξέρω ότι για κάθε ρόλο, υπάρχουν περίπου πέντε ή έξι άνθρωποι που έχουν κατά κάποιο τρόπο κατονομαστεί ως οι αληθινοί ήρωες, ακόμα και μέχρι τον υπεύθυνο της παμπ», δήλωσε ο Γκαντ στο THR. «Το διαδίκτυο πάντα θα κάνει τα δικά του… Υπήρχε ένα βίντεο τις προάλλες που μου είχε στείλει κάποιος με έναν τύπου που ισχυριζόταν ότι ήταν η Τέρι. Δεν είχα συναντήσει κανέναν από τους δυο του ποτέ στη ζωή μου».

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με «το θέμα του ντετέκτιβ», λέγοντας ότι ήθελε η σειρά «να γίνει δεκτή ως έργο τέχνης και θέλω οι άνθρωποι να απολαύσουν τη σειρά ως έργο τέχνης».

«Με λένε Ντόνι Νταν. Υπάρχει σε ένα είδος φανταστικής σφαίρας- παρόλο που βασίζεται στην αλήθεια, υπάρχει σε μια φανταστική σφαίρα. Ας απολαύσουμε τον κόσμο που έχω δημιουργήσει. Αν ήθελα να βρεθούν οι πραγματικοί άνθρωποι, θα το είχα κάνει ντοκιμαντέρ».

Μια «πολύ ωμή και πολύ κατεστραμμένη» νοοτροπία

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης, νομικοί και παράγοντες του κλάδου έχουν επικρίνει το πόσο ελάχιστα συγκαλυμμένα φαίνονται να είναι ορισμένα από τα φανταστικά αληθινά στοιχεία της σειράς Μικρό Ταρανδάκι. «Στον τηλεοπτικό κλάδο, ιδίως στα πέντε πρώην αναλογικά κανάλια, έπεσαν τα σαγόνια.

Αυτό ήταν σίγουρα μια μεγαλοπρεπής αποτυχία συμμόρφωσης» έγραψε η Marina Hyde στον Guardian, ενώ ο τηλεοπτικός showrunner, ο Russell T Davies, δήλωσε ότι το BBC θα ήταν «πολύ πιο αυστηρό» όσον αφορά τη συμμόρφωση στο Μικρό Ταρανδάκι απ’ ό,τι ήταν το Netflix, προσθέτοντας: «Η συμμόρφωση και ο δεοντολογικός κώδικας μας τρελαίνει εδώ, αλλά εγώ κοιμάμαι τη νύχτα».

Ο Γκαντ δήλωσε ότι έπρεπε να υποχωρήσει σε μια «πολύ ωμή και πολύ κατεστραμμένη» νοοτροπία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς Μικρό Ταρανδάκι και ότι από 96 κιλά έφτασε στα 68 κιλά «επειδή ήθελα να νιώσω ευάλωτος και εύθραυστος στο σώμα μου».

«Ακόμα δεν θεωρώ τον εαυτό μου διάσημο … Πήγα να δω τους Pogues τις προάλλες και πήγα σε μια παμπ πριν, πιστεύοντας αφελώς ότι θα μπορούσα απλά να μπω μέσα και να καθίσω με μερικούς φίλους. Όμως επικρατούσε το αδιαχώρητο, το χάος»

Άλλαξε εντελώς η ζωή του

Αναλογιζόμενος πώς άλλαξε η ζωή του από τότε που η σειρά έγινε παγκόσμια επιτυχία, ο Γκαντ είπε ότι από 3.000 οπαδούς στο Instagram έφτασε σε περισσότερους από 400.000 και ότι σε μια πρόσφατη πτήση προς το Λος Άντζελες, οι πιλότοι βγήκαν και ζήτησαν να τον συναντήσουν, κάτι που ήταν «αρκετά σουρεαλιστικό».

«Ακόμα δεν θεωρώ τον εαυτό μου διάσημο … Πήγα να δω τους Pogues τις προάλλες και πήγα σε μια παμπ πριν, πιστεύοντας αφελώς ότι θα μπορούσα απλά να μπω μέσα και να καθίσω με μερικούς φίλους. Όμως επικρατούσε το αδιαχώρητο, το χάος», πρόσθεσε.

«Ο κόσμος ερχόταν συνέχεια, όλη την ώρα, μοιραζόταν ιστορίες και μιλούσε για τη σειρά και για το πώς τους επηρέασε. Σκέφτηκα κάπως, ω, δεν μπορώ πια να πηγαίνω σε παμπ και να περιμένω να καθίσω ήσυχα σε μια γωνιά και να φάω κάτι».

«Εξακολουθώ να κάνω μια ήσυχη ζωή»

Είπε ότι, ως «πολύ συνειδητοποιημένο άτομο», η νέα κατάσταση «μπορεί να είναι αρκετά προκλητική».

«Εξακολουθώ να αισθάνομαι το ίδιο άτομο με πολλούς τρόπους. Δεν είμαι πολύ μεγάλος στο διαδίκτυο, δεν κάνω πολλές αναρτήσεις και δεν διαβάζω πολύ. Δεν γκουγκλάρω τη σειρά ή τον εαυτό μου. Εξακολουθώ να κάνω μια ήσυχη ζωή», δήλωσε.

«Αλλά έχω παρατηρήσει το τρελό κομμάτι του, την ξαφνική δημόσια προσοχή με τους ανθρώπους να με πλησιάζουν και την ξαφνική αίσθηση ότι υπάρχουν περισσότερα μάτια πάνω μου όλη την ώρα».

*Με στοιχεία από theguardian.com

Sports in

Τα απόλυτο με σούπερ Λαουτάρο η Αργεντινή (2-0) – Ιστορική πρόκριση στους «8» για τον Καναδά (0-0,vids)

Η Αργεντινή έκανε το 3/3 στον όμιλο με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να σκοράρει δις κόντρα στο Περού (2-0) – «Χρυσός» βαθμός για τον Καναδά κόντρα στην Χιλή (0-0)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024