Οι εννέα εθελόντριες που φροντίζουν αδέσποτα ζώα έχουν την ανάγκη μας
Εννέα εθελόντριες στο Μαρκόπουλο Αττικής καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για την ευζωία των αδέσποτων ζώων. Οι εθελόντριες του Φιλοζωικού Σωματείου «Μεριμνώ», μάς χρειάζονται
Η βαθιά αγάπη τους για τα ζώα, ένωσε εννέα εθελόντριες, προκειμένου να προσφέρουν μια -όσο το δυνατόν- αξιοπρεπή ζωή στα αδέσποτα πλάσματα.
Αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις να περιθάλψουν αυτές τις ψυχές που πασχίζουν να επιβιώσουν στους δρόμους, όπου η ζωή τους απειλείται κάθε στιγμή.
Το Φιλοζωικό Σωματείο Μαρκόπουλου «Μεριμνώ»
Το 2015 το όνειρο των εθελοντριών -να αποκτήσουν έναν δικό τους χώρο, όπου θα φιλοξενούν αδεσποτάκια σκυλάκια- παίρνει «σάρκα και οστά». Το Ειρηνοδικείο Κρωπίας ενέκρινε την ίδρυση του Συλλόγου με την επωνυμία «Μεριμνώ».
Έτσι, οι εννέα εθελόντριες (Άννα Τσαλίκη, Λάουρα Ραπακκιέττα, Danielle Sterckx, Νίκη Χαραλαμπίδου, Μπέρυ Γραφάκου, Ευγενία Δημοπούλου, Άσπα Τρώντσιου, Μαίτη Τζάκα και Katalin David) δημιουργούν τον χώρο φιλοξενία στο Μαρκόπουλο.
«Έχουμε έναν χώρο, όπου φιλοξενούμε 50 σκυλάκια. Επίσης, στα σπίτια μας φιλοξενούμε 40 κουτάβια, τριποδάκια και γεροντάκια σκυλάκια», επισημαίνει η πρόεδρος του Σωματείου, Άννα Τσαλίκη.
Όλα τα σκυλάκια είναι εμβολιασμένα και στειρωμένα, έχουν τσιπ και διαθέτουν ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας
Παράλληλα, οι εθελόντριες φροντίζουν και αδεσποτούλες γατούλες. Μάλιστα, έχουν τοποθετήσει σπιτάκια σε χώρους που προστατεύονται, όσο το δυνατόν περισσότερο, από τις καιρικές συνθήκες. Καθημερινά τους προσφέρουν φαγητό και νεράκι.
Όλα τα σκυλάκια και τα γατάκια που έχουν «αγκαλιάσει» οι εθελόντριες, παρακολουθούνται από κτηνίατρο.
Μάλιστα, όλα τα σκυλάκια είναι εμβολιασμένα, στειρωμένα, έχουν τσιπ και διαθέτουν ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας, όπως προβλέπει ο νέος νόμος για τα ζώα συντροφιάς.
«Είμαστε όλες εργαζόμενες και προσπαθούμε στον ελεύθερο χρόνο μας να αντεπεξέλθουμε στους στόχους μας: να προωθούμε υιοθεσίες, να συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις που προωθούν τη φιλοζωία. Και, γενικότερα, να αναπτύσσουμε δράσεις για το φιλοζωικό συναίσθημα. Να καθαρίζουμε τον χώρο φιλοξενίας, να ταΐζουμε τα σκυλάκια μας, και να έχουν στη διάθεσή τους καθαρό νεράκι», αναφέρει η κα Τσαλίκη.
Πετούν στους δρόμους νεογέννητα γατάκια και κουτάβια
Δυστυχώς, όπως είναι γνωστό, υπάρχουν και εκείνοι οι άνθρωποι (;), που παίρνουν από τη μαμά σκυλίτσα/γατούλα τα μωρά τους και χωρίς ίχνος από τύψεις συνειδήσεως, τα εγκαταλείπουν.
«Βρίσκουμε γατάκια και κουτάβια πεταμένα στα σκουπίδια, μέσα σε κούτες σε διάφορα σημεία. Τα νεογέννητα ταΐζονται όλα με μπιμπερό.
Από την Μ. Τετάρτη μέχρι και την Τετάρτη του Πάσχα βρήκαμε 21 νεογέννητα γατάκια. Μάλιστα, κάποια ήταν με τον ομφάλιο λώρο. Όλους αυτούς που ήρθαν στα σπίτια τους και πέταξαν τα νεογέννητα στα σκουπίδια, δεν θέλω να τους χαρακτηρίσω. Ο πολιτισμός της Ελλάδας δεν είναι το αυτοκίνητο που θα αγοράσουμε, ούτε το σπίτι, αλλά ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε στα πιο αδύνατα πλάσματα», επισημαίνει η κα Τσαλίκη.
Η μείωση πληθυσμού των αδέσποτων ζώων
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου, μόνο με συστηματική προσπάθεια στειρώσεων και περίθαλψης, θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, σε βάθους χρόνου, όσον αφορά τα αδέσποτα ζωάκια. Αλλά και με την ουσιαστική βοήθεια των δήμων.
Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το Φιλοζωικό Σωματείο «Μεριμνώ»
Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει ένα ζωάκι, μπορεί να επισκέπτεται την ιστοσελίδα του Συλλόγου (www.merimno.gr) και να συμπληρώνει τη φόρμα. Οι εθελόντριες θα επικοινωνούν με τον ενδιαφερόμενο.
Το «Μεριμνώ» στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές των μελών του. Δεν λαμβάνει καμιά κρατική βοήθεια, γι’ αυτό κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη.
GR85 0172 1310 00513108 2522196
Τράπεζα Πειραιώς, Δικαιούχος: Φιλοζωικό Σωματείο Μαρκόπουλου Μεριμνώ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις