Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σηκώνει ψηλά τα εθνικά ο ΣΥΡΙΖΑ - Αισιοδοξία «πολιτικής ανατροπής» για τις ευρωεκλογές

Σηκώνει ψηλά τα εθνικά ο ΣΥΡΙΖΑ – Αισιοδοξία «πολιτικής ανατροπής» για τις ευρωεκλογές

Όσον αφορά την ακρίβεια, η Βούλα Κεχαγιά γνωστοποίησε ότι στις 24 Μαΐου θα γίνει η συζήτηση στη Βουλή που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δια μέσω του Σωκράτη Φάμελλου

Έμφαση στα εθνικά θέματα έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βούλα Κεχαγιά εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία για την πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ευρωεκλογές, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών το μεσημέρι της Τρίτης 14 Μαΐου.

Συγκεκριμένα για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, όπως είπε η Βούλα Κεχαγιά, η αισθητή μείωση των ποσοστών της ΝΔ και η άνοδος αντίστοιχα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα συντελέσουν πολιτική ανατροπή.

Εξηγώντας η Βούλα Κεχαγιά επισήμανε πως «όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις ευρωεκλογές θα βοηθήσει στην πολιτική ανατροπή. Οι ευρωεκλογές θα είναι το βήμα για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις πρώτες εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στα ελληνοτουρκικά και τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν έγινε καμία αναφορά στη συνάντηση στις διάφορες μας με τη γείτονα χώρα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα», επισήμανε μεταξύ άλλων.

«Από την αισιοδοξία για προσφυγή στη Χάγη και τους πανηγυρισμούς για τη Διακήρυξη των Αθηνών, φτάσαμε στις «αυταπάτες» ως σχόλιο της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση των διαφορών με την Τουρκία. Η χθεσινή συνάντηση στην Άγκυρα κατέδειξε απλώς τις διαφωνίες μας σε μείζονα θέματα. Δεν έγιναν βήματα προς τα μπρος. Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε προκλητικά  τα περί τουρκικής μειονότητας κι εμφανίστηκε  ως θεματοφύλακας της πολιτιστικής κληρονομιάς σε σχέση με την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίστηκε άβουλος και αμήχανος και αντέδρασε  χλιαρά και στα δυο θέματα. Για το Κυπριακό δεν δόθηκαν εξηγήσεις  στα περί εξεύρεσης λύσης στη βάση των πραγματικοτήτων όπως ειπώθηκε από τον πρόεδρο της Τουρκίας, που υπάρχουν στο νησί. Δεν έγινε καμία δημόσια αναφορά στις διαφορές μας με τη γείτονα που αφορούν την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα. Συζητήθηκαν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση των δυο ηγετών κι αν ναι που οδηγηθήκαμε; Η ιδιωτικής χρήσης εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση μαζί με το δόγμα του δεδομένου συμμάχου θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας. Περιμένουμε αύριο ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών  της διαρκούς επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της βουλής για τις ελληνοτουρκικές εξελίξεις», τόνισε.

«Κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Σχολιάζοντας την υπόθεση με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το πολιτικό κόμμα που ως κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό και τον Νίκο Κoτζιά υπουργό Εξωτερικών προώθησε και κύρωσε την Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να αναλογιστεί στιγμή το πολιτικό κόστος, αλλά προτάσσοντας αποκλειστικά το εθνικό συμφέρον θα φέρει το επόμενο διάστημα προς κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων τα τρία Πρωτόκολλα Συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποφεύγει να φέρει στο Κοινοβούλιο για μικροκομματικούς λόγους και για την τήρηση των ισορροπιών στο εσωτερικό της».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνέχισε λέγοντας πως «βλέπουμε τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ταυτίστηκε με εθνικιστικές και ακροδεξιές φωνές για να εμποδίσει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που λοιδόρησε όπως κανείς άλλος αυτήν την καθοριστική για την σταθερότητα στα Βαλκάνια ιστορική Συμφωνία και ρωτούμε: Εάν έχει ενοχληθεί τόσο από την στάση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας γιατί δεν φέρνει άμεσα στη Βουλή τα τρία μνημόνια συνεργασίας όπως επιτάσσει η Συμφωνία των Πρεσπών;»

«Απορώ πως μια κυβέρνηση μπορεί να χαρακτηρίζεται ως επισπεύδουσα μετά από πέντε χρόνια που βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας», ανέφερε σχετικά με τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης στο MEGA σχετικά με τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για τη στάση της απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, «μία στάση πατριδοκαπηλίας όπως άλλωστε και σε κάθε μεγάλο εθνικό θέμα», όπως είπε.

Απαντώντας επίσης σε δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι «θα πρέπει να μάς πει ποιοι είναι «ρεμπεσκέδες» δεδομένου ότι η ίδια ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι επί πέντε συναπτά έτη η ΝΔ και η κυβέρνησή της κωλυσιεργούν και δεν φέρνουν προς κύρωση τα τρία μνημόνια που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ας κρατήσει η ίδια τις παραινέσεις για χρηστή εξωτερική πολιτική και να παροτρύνει το κόμμα της να ασκήσει την αναγκαία αυτοκριτική δεδομένου ότι οι τελευταίες εξελίξεις έχουν εκθέσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη στα μάτια ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βούλα Κεχαγιά

Εξαπέλυσε βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ρωτώντας κατά πόσο θα θέσει το ζήτημα αποβολής του VMRO από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

«Να μας πει η κυβέρνηση Μητσοτάκη εάν προτίθεται να θέσει ζήτημα αποβολής του εθνικιστικού VMRO  από το ΕΛΚ είναι δηλαδή αδελφό κόμμα της ΝΔ εκεί που το κόμμα Μητσοτάκη λέει ότι πρωτοστατεί ή εάν για μία ακόμη φορά επιλέξει την κουραστική ακινησία», τόνισε η Βούλα Κεχαγιά.

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Όσον αφορά την ακρίβεια, η Βούλα Κεχαγιά γνωστοποίησε ότι στις 24 Μαΐου θα γίνει η συζήτηση στη Βουλή που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δια μέσω του Σωκράτη Φάμελλου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει και πρόταση νόμου για το φορολογικό εξειδικεύοντας τις προτάσεις που είχε παρουσιάσει τον περασμένο Μάρτιο ο Στέφανος Κασσελάκης. Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πραγματοποιήσει αίτηση κατάθεσης εγγράφων για να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ το πλήρες κείμενο του μεσοπρόθεσμου που κατέθεσε στην Κομισιόν», είπε και πρόσθεσε ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καταθέσει πρόταση νόμου με μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη που δεν νοιάζεται για τον κόσμο, τον απλό πολίτη, τον συνταξιούχο και το ελληνικό νοικοκυριό, δεν έχει πει κουβέντα για τα τις προτάσεις αυτές».

Ερωτηθείσα για αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρουν ότι η η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ήταν λάθος την περίοδο της πανδημίας, η Βούλα Κεχαγιά απάντησε ότι ο τότε πρόεδρος του κόμματος και τα στελέχη του τάχθηκαν ανεπιφύλακτα υπέρ του εμβολιαστικού προγράμματος. «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπως είχε διατυπωθεί κατά την περίοδο της πανδημίας, σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, εξακολουθεί να ισχύει», ανέφερε. Παράλληλα δεν σχολίασε τη σφοδρή σύγκρουση του Παύλου Πολάκη με τον αιματολόγο και πρώην υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γρηγόρη Γεροτζιάφα στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

«Ναι» σε δύο ντιμπέιτ από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Όσον αφορά το ντιμπέιτ που ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής απάντησε επισήμως στη διακομματική επιτροπή ότι τα ντιμπέιτ του Κυριάκου Μητσοτάκη διενεργούνται στη Βουλή και αρνήθηκε τη διεξαγωγή, το οποίο προφανώς δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Ο  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θέλει τη διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ: ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων κι ένα ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε.

Για το ομοφοβικό σχόλιο που δέχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Βόλο και καταγράφηκε σε βιντεοληπτικό υλικό η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε πως «ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί για το πρόσωπο που εκτόξευσε την ύβρη προς τον ίδιο αλλά δεν θέλησε να δοθεί κάποια συνέχεια ως προς αυτό. Ο πρόεδρος κάλεσε το παιδί να ανέβει στο βήμα ώστε να του δώσει τον λόγο για να εκφραστεί δημόσια και δημοκρατικά».

Η Βούλα Κεχαγιά είπε επίσης ότι η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα εν όψει των ευρωεκλογών.

Δείτε την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών από τη Βούλα Κεχαγιά:

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024