Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βορίδης: «Δεν θα κυρώσουμε τις συμφωνίες»

Βορίδης: «Δεν θα κυρώσουμε τις συμφωνίες»

Για «ελλαττωματική συμφωνία» μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, τονίζοντας ότι δεν θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή της συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία.

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή οι συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία, που προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Για τις τελευταίες εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία, με την πρόεδρο της χώρα να χρησιμοποιεί επιδεικτικά τον όρο «Μακεδονία», παραβλέποντας τη Συμφωνία των Πρεσπών και προκαλώντας τις αντιδράσεις της Ελλάδας και της ΕΕ, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας.

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει στην ίδια γραμμή όπως τα τελευταία 5 χρόνια στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι είναι μια κακή και δεσμευτική συμφωνία και είχαμε προβλέψει αυτές τις εξελίξεις» είπε ο Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις με τη γειτονική χώρα και τη χρήση του όρου «Μακεδονία» από την νεοεκλεγείσα πρόεδρο Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα – Ντάβκοβα.

«Πυρά» κατά ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν την κυρώνουμε εδώ και πέντε χρόνια και δεν θα την φέρουμε προς κύρωση, γιατί είναι κατασκευαστικά προβληματική και έχει ελαττώματα» συμπλήρωσε όταν ρωτήθηκε αν η στάση της Νέας Δημοκρατίας σχετίζεται με τις προσεχείς ευρωεκλογές.

«Τώρα που αμφισβητείται η συμφωνία, η αντιπολίτευση ζητάει να την φέρουμε προς κύρωση. Όχι, δεν θα απεμπολήσουμε και τον μοναδικό μοχλό πίεσης» απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024