Ακόμα πιο κοντά στο Champions League της επόμενης σεζόν βρίσκεται η Άστον Βίλα, η οποία αν και βρέθηκε να χάνει με 3-1 από την Λίβερπουλ, έφτασε στην ισοφάριση παίρνοντας ένα «χρυσό», γι’ αυτήν, βαθμό.

To ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν εκρηκτικό, καθώς η Λίβερπουλ βρήκε γκολ στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ της Άστον Βίλα.

Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Έλιοτ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, όμως ο Ντίμπου Μαρτίνες δεν υπολόγισε σωστά, η μπάλα του έφυγε μέσα απ’ τα χέρια, κάνοντας δώρο το 1-0 των ρεντς.

Δέκα λεπτά αργότερα η ομάδα του Ουνάι Έμερι, απάντησε με τον Τίλεμανς να κάνει το 1-1, όμως οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμα στο 23’ με τον Χάκπο να σκοράρει από κοντά.

Στο δεύτερο μέρος, η Λίβερπουλ μπήκε καλύτερα και πήρε αέρα 2 γκολ, στο 48΄ με τον Κουάνσα να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ, μετά την σέντρα του Έλιοτ. Ωστόσο, οι Villians δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να βρουν ένα γκολ για να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Στο 52ο λεπτό ο Γουότκινς βρήκε δίχτυα το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, όμως οι «χωριάτες» επέμειναν και βρήκαν δύο γκολ με ένα απρόσμενο πρωταγωνιστή.

Ο Ντουράν, μπήκε στον αγωνιστικό στο 77′ και μέσα σε 15 λεπτά σκόραρε δύο φορές. Αρχικά, στο 85’ η Βίλα έκλεψε ψηλά και ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός με συρτό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-3, ενώ στο 88′ πάλι ο ίδιος με τελείωμα από κοντινή απόσταση, ύστερα από το γύρισμα του Ντιαμπί, διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κονσά, Ντιέγκο Κάρλος, Τόρες, Ντιν, Τίλεμανς (65’ Τζανιόλο, 79’ Τσέιμπερς), ΜακΓκίν, Ντόουγκλας Λουίζ (79’ Ντουράν), Μπέιλι, Ντιαμπί, Γουότκινς.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Άρνολντ, Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Έντο (75’ Χράφενμπερχ), Μακ Άλιστερ, Έλιοτ (75’ Σομποσλάι), Χάκπο (75’ Νούνιες), Σαλάχ, Ντίαζ (76’ Τζόουνς).