Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γίνεται της... κακομοίρας με τους οπαδούς της Τότεναμ για το ματς κόντρα στην Σίτι

Γίνεται της… κακομοίρας με τους οπαδούς της Τότεναμ για το ματς κόντρα στην Σίτι

Θα το παλέψει η Τότεναμ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι που «καίγεται» για το διπλό για να «καπαρώσει» τον τίτλο ή θα κάνει το χατίρι των οπαδών της που δεν θέλουν να… δώσουν το πρωτάθλημα στην Άρσεναλ;

Είναι από τα σενάρια που πάντα ιντριγκάρουν. Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι απόψε στο Λονδίνο με θέα τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ. Ματς που είχε αναβληθεί και φαίνεται πως ήταν η μοίρα του να κρίνει το πρωτάθλημα στην Αγγλία. Η Άρσεναλ μετά το διπλό στο «Ολντ Τράφορντ» είναι στους 86 βαθμούς μια στροφή πριν το φινάλε, η Σίτι ακολουθεί με ματς λιγότερο, αυτό που δίνει απόψε (10μμ) στην έδρα της Τότεναμ, με 85 βαθμούς και τρια λιγότερα γκολ στο goal average από τους «κανονιέρηδες» που είναι το νούμερο ένα κριτήριο στην ισοβαθμία.

Με την Τότεναμ να δέχεται… μαχαιριά χθες το βράδυ στο «Βίλα Παρκ» βλέποντας την Άστον Βίλα να γυρνάει από το 1-3 της Λίβερπουλ στο 3-3 και να διατηρεί διαφορά πέντε βαθμών για την 4η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στους 68 η Άστον Βίλα, στους 63 η Τότεναμ που έχει και 8 γκολ λιγότερα αυτή την στιγμή στο goal average από την ομάδα που αποκλείστηκε με «κάτω τα χέρια» και συνολικό σκορ 6-2 από τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ. Με λίγα λόγια; Η Τότεναμ ακόμη και αν νικήσει απόψε την «αρμάδα» του Πεπ Γκουαρντιόλα θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να νικήσει εκτός έδρας την Σέφιλντ (εύκολο) και την ίδια ώρα η Άστον Βίλα που ουσιαστικά θέλει μόλις ένα βαθμό στο παραπάνω σενάριο, να χάσει από την αδιάφορη Κρίσταλ Πάλας εκτός έδρας. Δύσκολο σενάριο, αλλά όπως και να έχει η Τότεναμ μπορεί να λέει πως όσο ζει ελπίζει…

Το θέμα είναι πως αν η Τότεναμ κερδίσει ή έστω πάρει ισοπαλία από την Σίτι τότε το πιθανότερο είναι πως θα… δώσει τον τίτλο στην «μισητή» της Άρσεναλ! Οι «κανονιέρηδες» την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται την Έβερτον και η Μάντσεστερ Σίτι την Γουέστ Χαμ. Το ζήτημα βεβαίως στα «σπιρούνια» είναι πως απόψε στο εντυπωσιακό «Tottenham Stadium» θα παίζουν… εκτός έδρας! Οι οπαδοί της Τότεναμ δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο να κρίνει η ομάδα τους τον τίτλο υπέρ της Άρσεναλ καθώς γίνεται εύκολα αντιληπτό πως απόψε γίνεται… στέψη στην Πρέμιερ Λιγκ μια και στις 19 του μήνα, στην τελευταία αγωνιστική θα είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας οποιαδήποτε απώλεια των δύο διεκδικητών του τίτλου. Διπλό και η Πρέμιερ Λιγκ πάει στο Μάντσεστερ, 1Χ και είναι στα χέρια της Άρσεναλ.

Με τον Άγγελο Ποστέκογλου να μιλάει για όσα συμβαίνουν γύρω από αυτό το ματς και να τονίζει το αυτονόητο παρά την αντίδραση των οπαδών της ομάδας του.

«Αν πας στα social media, το 99% των οπαδών της Τότεναμ θέλουν να χάσει από την Μάντσεστερ Σίτι, αλλά σε παρακαλώ μη μου πεις ότι αυτός είναι ο κόσμος σου. Αν είναι, χρειάζεσαι συμβουλευτική καθοδήγηση. Καταλαβαίνω την αντιπαλότητα, αλλά ποτέ δεν θα καταλάβω ότι κάποιος θέλει να χάσει η δική του ομάδα. Αυτό δεν έχει να κάνει με τον αθλητισμό και το παιχνίδι που αγαπώ» ήταν η ατάκα του Έλληνα προπονητή της Τότεναμ που το βράδυ έχει έτσι και αλλιώς δύσκολη αποστολή. Σε ένα πρωτάθλημα που κρίνεται στο φινάλε ξανά, όπως και το 2022, με την διαφορά πως τώρα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου όλα θα κριθούν σε ένα ματς πριν την τελευταία αγωνιστική.

Sports in

Αντετοκούνμπο: «Έλα έτοιμος έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προετοιμαστείς» (vid)

Η ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενόψει και του φιλικού της Ελλάδας με τη Σερβία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024