Επιστροφή στις νίκες και στη δεύτερη θέση για την Μπαρτσελόνα. Πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, οι Καταλανοί επικράτησαν με 2-0 της Σοσιεδάδ για την 35η αγωνιστική της La Liga και προσπέρασαν τη Χιρόνα.

Από την άλλη, οι Βάσκοι έχασαν έδαφος στη μάχη του Europa League, ωστόσο έχουν εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την παρουσία τους στο Conference League καθώς είναι στο +6 από την 8η Βαλένθια κι ενώ απομένουν τρεις στροφές για το τέλος.

Ο Γιαμάλ στο 40ό λεπτό έβαλε μπροστά στον σκορ τους γηπεδούχους, που προέρχονταν από τη «βαριά» ήττα της περασμένης εβδομάδας στο «Μουνισιπάλ ντε Μοντιλίβι» από την Χιρρόνα με 4-2. Με σωστή διαχείριση η ομάδα του Τσάβι κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία μέχρι τις καθυστερήσεις, όταν «κλείδωσε» το τρίποντο με εύστοχο πέναλτι του Ραφίνια.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Ινίγο Μαρτίνεθ, Κουμπαρσί, Κανσέλο, Κρίστενσεν (70’Σέρτζι Ρομπέρτο), Γκιντογκάν (95’Οριόλ Ρομέου), Πέδρι (70’Φερμίν), Γιαμάλ, Ραφίνια, Λεβαντόφσκι (76’Φεράν).

Σοσιεδάδ: Ρεμίρο, Τραορέ (79’Οντριοθόλα), Αρίτς, Λε Νορμάντ, Πατσέκο (71’Τίερνεϊ), Αρανμπούρου (71’Μπαρενετσέα), Τουριέντες, Μερίνο, Μπράις Μέντεθ (79’Ζαχαριάν), Μπέκερ (71’Κούμπο), Ογιαρθμπάλ.