Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε μετάλλια στο ευρωπαϊκό: Τέταρτη δύναμη στο Καράτε η Ελλάδα (vid+pics)

Πέντε μετάλλια στο ευρωπαϊκό: Τέταρτη δύναμη στο Καράτε η Ελλάδα (vid+pics)

Δύο χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα κατέκτησε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Ζαντάρ της Κροατίας.

Με σπουδαίες επιδόσεις και πέντε μετάλλια επέστρεψε από το Ζαντάρ και το 59ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών η αποστολή της εθνικής Καράτε.

Οι αθλητές και της αθλήτριες της εθνικής τα έδωσαν όλα στους αγώνες και κατέκτησαν πέντε μετάλλια, γεμίζοντας με χαρά και περηφάνια όλους τους Έλληνες.

Η Ελλάδα κατέκτησε δύο χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια, με τη χώρα μας να κατακτά την 4η θέση στη σχετική λίστα (2-1-2), πίσω από τις Τουρκία (3-0-7), Γερμανία (3-0-2) και τη διοργανώτρια Κροατία (3-0-1).

Μια σπουδαία επιτυχία για την Εθνική ομάδα, που κατάφερε να βγει τέταρτη σε μια διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν 51 χώρες με περίπου 600 αθλητές και αθλήτριες.

Ο Στέφανος Ξένος (-60κ) και ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης (-84κ) ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας χρυσά μετάλλια στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, με την Μαρία Στόλη (-55κ) και τον Γιώργο Μπαλιώτη (-67κ) να χαρίζουν στη χώρα μας άλλα δύο χάλκινα μετάλλια.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι η Ελλάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο ομαδικό Kumite, μετά την ήττα 3-1 από την Ιταλία.

Ο Στέφανος Ξένος έγινε ο πρώτος Έλληνας μετά τον Δημήτρη Τριανταφύλλη (2010), που κατέχει ταυτόχρονα τους τίτλους του πρωταθλητή Κόσμου και Ευρώπης. Μετά το χρυσό στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης τον περασμένο Οκτώβριο, ο σουπερ σταρ του «ΑΣ Οδυσσέας» και Νο1 στο ranking της WKF πήρε την πρώτη θέση και στην Ευρώπη στα -60κ, επικρατώντας 3-1 του Αλβανού Όργκες Αρίφι στον τελικό.

Ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης με το επιβλητικό 7-2 επί του Ολλανδού Μπράιαν Τίμερμανς, στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα -84κ. Ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του 23χρονου πρωταθλητή της Δόξας Γαλατσίου, μετά τα χάλκινα το 2022 (ομαδικό) και το 2023.

Στα -55κ γυναικών η Μαρία Στόλη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο νικώντας 3-2 με ανατροπή το πολύ μεγάλο φαβορί της κατηγορίας: την Ουκρανή «ασημένια» Ολυμπιονίκη και δεύτερη στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα, Ανζέλικα Τερλιούγκα. Και για την πρωταθλήτρια του «ΑΣ Η Αδελφότητα» ήταν το πρώτο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό γυναικών.

Στα -67κ ανδρών ο νεότερος της ελληνικής αποστολής, ο 19χρονος (2005) Γιώργος Μπαλιώτης, αντιμετώπισε τον Μπόραν Μπέρατ, τον 27χρονο εκπρόσωπο των διοργανωτών. Ο νεαρός αθλητής του «ΑΣ Οδυσσέας» πραγματοποίησε απίστευτη εμφάνιση και με 5-2 κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της καριέρας του σε επίπεδο ανδρών. Παράλληλα, συνέχισε και την σπουδαία παράδοση του Διονύση Ξένου, ο οποίος είχε κατακτήσει μετάλλιο στη συγκεκριμένη κατηγορία στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις (2021, 2022, 2023).

Σπουδαίες επιδόσεις και τεράστιες επιτυχίες για τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, που κατέκτησαν τέσσερα μετάλλια σε ομαδικό επίπεδο και ένα σε συλλογικό στο 59ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών.

Υπενθυμίζουμε την αποστολή της Εθνικής που ταξίδεψε στο Ζαντάρ:

Άνδρες

ΚΑΤΑ : Λάμπρος Μαρκεσίνης (Καράτε Αθηνών)

-60κ.: Στέφανος Ξένος (ΑΣ Οδυσσέας)

-67κ.: Γιώργος Μπαλιώτης (ΑΣ Οδυσσέας)

-75κ.: Βαγγέλης Σερεμετάκης (ΑΓΣ Περικλής)

-84κ.: Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης (Δόξα Γαλατσίου)

+84κ.: Θάνος Νικόπουλος (Καράτε Έδεσσας)

Ομαδικό: Σέργιος Καρβούνης (Α.Σ. Δήμος Ζωγράφου)

Νίκος Δρίβας (ΑΣ Η Αδελφότητα)

Γυναίκες

ΚΑΤΑ : Τζωρτζίνα Ξένου (ΑΣ Οδυσσέας Πετρούπολης)

-50κ.: Στελίνα Τζίλια (ΑΣ Λακκώματος)

-55κ.: Μαρία Στόλη (ΑΣ Η Αδελφότητα)

-61κ.: Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου (ΑΣ Η Αδελφότητα)

-68κ.: Σταυρούλα Ωραιοπούλου (Καράτε Λακκώματος)

Ομαδικό: Κωνσταντίνα Πέππα (ΑΣ Οδυσσέας)

Βίντεο από την άφιξη της Εθνικής στο «Ελ. Βενιζέλος»:

Sports in

Επίσημο: Ο Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Αργεντινής

Ο Σαντιάγο Έσε είναι και επίσημα στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024