Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μαρόκο: Eξάρθρωση και δεύτερου τρομοκρατικού πυρήνα του Iσλαμικού Κράτους

Μαρόκο: Eξάρθρωση και δεύτερου τρομοκρατικού πυρήνα του Iσλαμικού Κράτους

Σε νέες συλλήψεις προέβησαν οι μαροκινές υπηρεσίες ασφαλείας, σε εξτρεμιστικούς κύκλους, μετά την εξάρθρωση ενός ακόμη τρομοκρατικού πυρήνα που φέρεται να συνδέεται με το ISIS.

Το Κεντρικό Γραφείο Δικαστικών Ερευνών (BCIJ) της χώρας, το οποίο υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Εδαφικής Επιτήρησης (DGST), ανακοίνωσε σήμερα το πρωί την εξάρθρωση τρομοκρατικού πυρήνα που συνδέεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στις μαροκινές πόλεις Τιζνίτ και Σιντί Σλιμάν.

Το δελτίο τύπου αναφέρει ότι αυτή η μεγάλης κλίμακας επιχείρηση ασφαλείας που διεξήχθη από στελέχη ειδικών δυνάμεων (Ταξιαρχία ταχείας επέμβασης), είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τεσσάρων εξτρεμιστών ηλικίας από 22 έως 44 ετών, που είχαν ορκιστεί πίστη στο ΙΚ.

Κατά την έρευνα στις οικίες των κατηγορουμένων, κατασχέθηκε παραστρατιωτικό υλικό (στρατιωτικό γιλέκο και μπαλακλάβα, κράνος, σκόπευτρο, καθώς και έγγραφα με κείμενα εξτρεμιστικού χαρακτήρα και ψηφιακά μέσα που έχουν τεθεί προς αξιολόγηση από εμπειρογνώμονες).

Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο τύπου, τα πρώτα στοιχεία της έρευνας είναι αποκαλυπτικά για τη δράση των μελών του πυρήνα, καθώς φαίνεται ότι συμμετείχαν σε ύποπτες δραστηριότητες προκειμένου να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους και την υλικοτεχνική υποστήριξη για την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων, με στόχο την υπονόμευση της δημόσιας τάξης και της σταθερότητας του Μαρόκου.

Οι συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση για τους σκοπούς της δικαστικής έρευνας που διεξάγει το αρμόδιο γραφείο, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας εισαγγελέα, με σκοπό τη διαλεύκανση της φύσης των διασυνδέσεων του εν λόγω πυρήνα και και τον προσδιορισμό των καταστροφικών του σχεδίων, καταλήγει η ίδια πηγή. Υπενθυμίζεται, δε, ότι το Κεντρικό Γραφείο Δικαστικών Ερευνών είχε εξαρθρώσει, στις 3 Μαΐου, πενταμελή τρομοκρατικό πυρήνα που επίσης συνδέεται με το ΙΚ.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024