Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Νέα δραματική έκκληση Ζελένσκι προς τη Δύση για τις παραδόσεις όπλων

Ουκρανία: Νέα δραματική έκκληση Ζελένσκι προς τη Δύση για τις παραδόσεις όπλων

Οι Ουκρανοί χρειάζονται 4.800 αντιαεροπορικούς πυράλους ετησίως μόνο για άμυνα

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε σήμερα από τους δυτικούς συμμάχους να επισπεύσουν τις παραδόσεις όπλων που έχουν υποσχεθεί, τη στιγμή που το Κίεβο προσπαθεί να αποκρούσει μια νέα ρωσική επίθεση στη βορειοανατολική Ουκρανία.

«Έχουμε ανάγκη να επιταχυνθούν σημαντικά οι παραδόσεις. Περνά πάρα πολύ χρόνος σήμερα μεταξύ της ανακοίνωσης των πακέτων βοήθειας και της πραγματικής παρουσίας των όπλων στην πρώτη γραμμή», δήλωσε στην αποψινή ομιλία του, μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν στο Κίεβο.

«Τόσα χρήματα και όπλα χρειάζεσαι για να νικήσεις τον Πούτιν»

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Άμυνας της Εσθονίας υπολόγισε το έμψυχο και άψυχο υλικό που χρειάζονται ο στρατός του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να νικήσει.

Όπως αναφέρει η έκθεση, την οποία αναδεικνύει στην The Telegraph ο ειδικός συνεργάτης της RAND Μάικλ Μπονέρτ, οι Ουκρανοί χρειάζονται 4.800 αντιαεροπορικούς πυράλους ετησίως μόνο για άμυνα.

Για την επίτευξη αυτού του αριθμού θα απαιτηθεί ολόκληρη η ετήσια παραγωγή αντιαεροπορικών πυραύλων από τις ΗΠΑ (3.600) και η υπόλοιπη παραγωγή του ΝΑΤΟ (υπολογίζεται σε 1.000).

Οι Εσθονοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι Ουκρανοί χρειάζονται περίπου 2,4 εκατ. βλήματα

Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό, όπως αναφέρει ο Μπονέρτ, αλλά χρειάζονται ακόμη περισσότερες αεράμυνες για την υπεράσπιση των πόλεων και των στρατευμάτων.

Για τον Μπονέρτ περίπου 7.500 επιπλέον πύραυλοι ετησίως, θα ήταν εφικτός στόχος.

Οι δυτικοί κατασκευαστές όπλων μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να διπλασιάζουν ετησίως την παραγωγή τους για να επιτυγχάνουν τέτοιους αριθμούς, αλλά το ΝΑΤΟ θα εξακολουθούσε να αντλεί από τα αποθέματά του και θα πρέπει να αναζητήσει εξωτερικές πηγές όπλων για να καλύψει τις ανάγκες.

Οι Εσθονοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι Ουκρανοί χρειάζονται περίπου 2,4 εκατ. βλήματα, τα οποία το ΝΑΤΟ μπορεί τελικά να καλύψει με αμερικανική υποστήριξη και άλλες εξωτερικές πηγές.

Ο ελάχιστος αριθμός πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς μόνο για αμυντικό πόλεμο υπολογίστηκε σε 8.760. Για την επίθεση, όμως οι Ουκρανοί θα χρειαστούν περίπου 25.000.

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024