Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί αυτές τις μέρες για τον φετινό νικητή της Eurovision. Η μουσική του σταδιοδρομία είναι σχετικά γνωστή, ενώ η προσωπική του όχι και τόσο, αν και δεν έχει κρυφτεί ποτέ. Τον Νοέμβριο του 2023 τo Nemo έκανε μια μελαγχολική ανάρτηση στο Instagram, ενώ υποτίθεται ότι θα ανακοίνωνε το νέο του single «This Body». Ο πρώτος στίχος λέει: «Αν αυτό το σώμα ήταν σπίτι, θα το έκαιγα. Και χτίστε μου ένα σπίτι όπου θα νιώθω ασφαλής».

Δεν ταυτίζομαι ως άνδρας ή γυναίκα. Είμαι απλώς το Nemo

Πριν ανεβάσει την ανάρτηση, την έστειλε στη μητέρα του. Εκείνη έδωσε το πράσινο φως, και το Nemo πάτησε «δημοσίευση»: «Δεν ταυτίζομαι ως άνδρας ή γυναίκα. Είμαι απλώς το Nemo.»

View this post on Instagram

A post shared by Nemo (@nemothings)

Η προσωπική ζωή του και η σχέση του

Ο Nemo προτιμά τις αγγλικές αντωνυμίες «they/them» ή και τίποτα. Αλλά, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο SRF, αν κάποιου του ξεφύγει ένα «αυτός», δεν είναι και τόσο κακό. Στην προσωπική του ζωή, επίσης, το Nemo, το οποίο δηλώνει πανσεξουαλικό -με άλλα λόγια αισθάνεται έλξη για όλα τα φύλα-, διατηρεί σχέση με μια κοπέλα εδώ και πέντε χρόνια.

Η σύντροφός του είναι η πρώτη που έμαθε για τη non-binary φύση του και η πρώτη που σταμάτησε να χρησιμοποιεί ανδρικές αντωνυμίες.

Εκτός από τις αντωνυμίες, όπως δήλωσε το Nemo στην ελβετική τηλεόραση, τίποτα δεν έχει αλλάξει στη σχέση τους. «Η σχέση μας δεν βασίζεται σε πρότυπα. Δεν έχουμε προσδοκίες ο ένας από τον άλλον που να συνδέονται με το φύλο».