Ένοχος για τον βιασμό της ανήλικης ανιψιάς του κρίθηκε ένας 50χρονος στη Θεσσαλονίκη, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να μην πείθεται από τους ισχυρισμούς του και να του επιβάλει κάθειρξη 23 ετών, με εκτιτέα τα 20 χρόνια.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση (τετελεσμένο και σε απόπειρα), γενετήσιες πράξεις με ανήλικη (κάτω των 12 ετών) και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Μακεδονία, δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και αποφασίστηκε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, οπότε επέστρεψε στις φυλακές, όπου ήταν προσωρινά κρατούμενος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι πράξεις τελέστηκαν το 2021, σε περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη. Η καταγγελία έγινε από τους γονείς της 10χρονης (τότε), η οποία τους εκμυστηρεύθηκε το μαρτύριο που περνούσε στα χέρια του θείου της.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στον 50χρονο κανένα ελαφρυντικό και αποφασίστηκε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη

Τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Έστελνε μηνύματα ακατάλληλου περιεχομένου

Όπως αποδείχθηκε, ο 50χρονος έστελνε στην ανιψιά του μηνύματα ακατάλληλου περιεχομένου και ύστερα από ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στην οποία υπεβλήθη η ανήλικη, φάνηκε πως όσα κατήγγειλε ήταν αληθή.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του 50χρονου λέγοντας ότι το θύμα «δεν είχε λόγο να πει ψέματα και περίγραψε με λεπτομέρειες τα όσα βίωσε».

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, οι γονείς καταθέτοντας ως μάρτυρες στο δικαστήριο ανακάλεσαν τα όσα είχαν καταθέσει προανακριτικά.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι δεν βρέθηκε ποτέ μόνος με την ανήλικη ανιψιά του.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «εκδικητική» την καταγγελία, καθώς πρόσφατα είχε αποκαλύψει ένα μυστικό της ανήλικης στη μητέρα της. Ωστόσο, δεν έπεισε το δικαστήριο και έτσι, επέστρεψε στις φυλακές, για να εκτίσει την ποινή του.