Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Your business can: Πώς μία επιχείρηση μπορεί να κατακτήσει τα πάντα με «σύμμαχο» την τεχνολογία

Your business can: Πώς μία επιχείρηση μπορεί να κατακτήσει τα πάντα με «σύμμαχο» την τεχνολογία

Ψηφιακά εργαλεία, προηγμένες υπηρεσίες και συμβουλευτική υποστήριξη για έναν ολοκληρωμένο ψηφιακό μετασχηματισμό προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πολλοί δουλεύουν για χρόνια στο μυαλό τους το όνειρο μίας δικής τους επιχείρησης, ένα όνειρο ζωής το οποίο τις περισσότερες φορές «φρενάρει» από τα εμπόδια που καλείται να αντιμετωπίσει κάποιος σε μία προσπάθεια να το πραγματοποιήσει. Ναι, η πραγματικότητα για την έναρξη και μετέπειτα τη λειτουργία μίας μικρομεσαίας επιχείρησης στην Ελλάδα είναι απαιτητική και επιφυλάσσει αρκετές προκλήσεις.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, ένας ψηφιακός μετασχηματισμός κάνει την κατάσταση πιο βατή και εύκολη, τουλάχιστον στο κομμάτι της λειτουργίας. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός πως το 99% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι μικρομεσαίες, ενώ για το 81% των συγκεκριμένων επιχειρήσεων ένας ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί μία σημαντική στρατηγική για την ανάπτυξή τους. Αρκεί, βέβαια, να έχουν σε αυτό το digital «ταξίδι» την καθοδήγηση και την υποστήριξη των ειδικών.

Κάπου εδώ εύλογα, προκύπτει το εξής ερώτημα: Ποιες σημαντικές ανάγκες καλύπτει ένας ολοκληρωμένος ψηφιακός μετασχηματισμός; Σύμφωνα με έρευνες, η προσέλκυση νέων πελατών, η μείωση του κόστους και η αύξηση της παραγωγικότητας, η ανάγκη για μεγαλύτερη ασφάλεια, ανθεκτικότητα και καινοτομία, είναι μερικές από τις προϋποθέσεις για να μπορέσει μία μικρομεσαία επιχείρηση να «ανθίσει» σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε πώς η τεχνολογία και πιο συγκεκριμένα το Vodafone Βusiness, το οποίο προσφέρει καινοτόμες ψηφιακές λύσεις, εργαλεία αλλά και την αναγκαία συμβουλευτική υποστήριξη, είναι ό,τι χρειάζεται μία επιχείρηση ώστε να μεγαλώνει διαρκώς και να κατακτήσει τα πάντα, όπου και αν βρίσκεται.

Εξασφαλίζοντας μία αποτελεσματική προστασία από τις επιθέσεις Κυβερνοασφάλειας

Σε μία εποχή που τα πάντα γίνονται ψηφιακά, δεν μας προκαλεί εντύπωση που το περασμένο έτος οι επιθέσεις Κυβερνοασφάλειας αυξήθηκαν κατά 7% στη χώρα μας, με το 71% αυτών να αφορά κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο να παραμένει ο πιο κοινός τρόπος μόλυνσης από ransomware. Επόμενο είναι πως οι επιθέσεις οδήγησαν σε απώλειες παραγωγικότητας και φήμης, με 4 στις 10 επιχειρήσεις να επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό και με το 38% των επιχειρήσεων να ανέθεσε τελικά σε εξωτερικούς συνεργάτες την προστασία της ασφάλειας. Σε αυτό το ζήτημα απαντά το Vodafone Business το οποίο μπλοκάρει τους χάκερ χάρη σε Cyber Security λύσεις, όπως η υπηρεσία Trend Micro Worry Free, ενώ προσφέρει απόλυτη προστασία του δικτύου, των δεδομένων και των συσκευών μίας επιχείρησης.

«Απογειώνοντας» την παραγωγικότητα σε ένα ευέλικτο μοντέλο εργασίας

Πλέον, οι περισσότερες επιχειρήσεις λειτουργούν ευέλικτα, προσφέροντας στους εργαζόμενους ένα υβριδικό ή εντελώς remote μοντέλο εργασίας, το οποίο είναι πιο προσαρμόσιμο και παραγωγικό, αποφέρει μεγαλύτερη εμπορική ανθεκτικότητα, ενώ έχει αποδειχθεί πως κρατά πιο αφοσιωμένο το προσωπικό. Πόσο εύκολο είναι, όμως, να εξασφαλιστεί η μέγιστη λειτουργικότητας μίας επιχείρησης και να παραμείνει η ομάδα ενωμένη, όταν τα μέλη της απασχολούνται από απόσταση; Κι όμως, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, δηλαδή με τα ψηφιακά εργαλεία απομακρυσμένης εργασίας και συνεργασίας Microsoft 365, καθώς και με την πολύτιμη συμβουλευτική του Vodafone Bussiness, μία επιχείρηση μπορεί να «απογειώσει» την παραγωγικότητά της, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται οι εργαζόμενοί της.

Ενισχύοντας την παραγωγικότητα και μειώνοντας τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως το 46% των SoHos και των SME επιχειρήσεων δηλώνουν την αποδοτικότητα κόστους ως μία από τις βασικές προτεραιότητές τους στο ψηφιακό τους «ταξίδι», ενώ το 25% των συγκεκριμένων επιχειρήσεων αναζητά λύσεις Internet of Things (IoT), οι οποίες μπορούν να επιτρέψουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να απελευθερώσουν τεράστια δυναμική, συμπεριλαμβανομένου του οφέλους της βελτίωσης της λειτουργικής αποτελεσματικότητας. Το Vodafone Business και σε αυτή την πρόκληση, ενισχύοντας την παραγωγικότητα μίας επιχείρησης και μειώνοντας σημαντικά τα λειτουργικά της κόστη, ενώ της επιτρέπει να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να μεγαλώνει διαρκώς χάρη σε ψηφιακές λύσεις Internet of Things (IoT) και Cloud.

Το σίγουρο είναι πως όσο μεγάλος και αν είναι ο ανταγωνισμός, μία επιχείρηση μπορεί να αξιοποιήσει την τεχνολογία προς όφελός της και να κατακτήσει όντως τα πάντα. Χάρη στα ψηφιακά εργαλεία, τις προηγμένες υπηρεσίες και τη συμβουλευτική υποστήριξη που προσφέρει το Vodafone Business, κάθε μικρομεσαία επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί, ξεπερνώντας τις προκλήσεις και τα εμπόδια της σύγχρονης εποχής.

«Μάθε περισσότερα εδώ.»

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024