Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γ. Παπαναστασίου: Χωρίς αυξήσεις στους ΚΑΠ οι Δήμοι θα έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα

Γ. Παπαναστασίου: Χωρίς αυξήσεις στους ΚΑΠ οι Δήμοι θα έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα

Σε κίνδυνο τα οικονομικά των Δήμων.

Σε άμεσο κίνδυνο μπαίνουν τα οικονομικά των δήμων, σύμφωνα με όσα είπε στο ΔΣ της ΚΕΔΕ που είναι σε εξέλιξη, ο Β΄Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.

«Αν δεν υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση στους Δήμους, θα έχουμε μια νέα γεννιά κόκκινων δήμων. Το επαναλαμβανω δίότι θα το αντιμετωπίσουμε όλοι φέτος. Με την συνεχή παρακράτηση για το τέλος ταφής, τις αυξήσεις που έγιναν στους μισθούς των υπαλλήλων που καλώς γίνονται, θα έχουμε πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε αν δεν αυξηθούν οι ΚΑΠ.  Και δεν είναι μόνο οικονομικά φυσικά τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε» είπε στην εισήγηση του ο κ. Παπαναστασίου για να προσθέσει:

Στο αέρα οι προϋπολογισμοί;

«Ταυτόχρονα βλέπουμε πως δεν υπάρχει μια πρόθεση ενίσχυσης των δήμων. Όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά και στους ανθρώπινους πόρους. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει πλέον κοινωφελής εργασία. Και ενώ ανοίγουν τα προγράμματα 55 – 67, με επιδότηση όμως του 25% από τους δήμους, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα όπου υπάρχουν προγράμματα επιδότησης ανέργων 18-30 με 100% . Για ποιο λόγο να μην συμμετέχουν και οι δήμοι σε αυτό το πρόγραμμα; Νέα παιδιά να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στους Δήμους και εμείς να έχουμε νέους ανθρώπους να εργαστούν.

Να επαλάβω ότι στο τέλος της χρονιάς να είστε σίγουροι δεν θα βγαίνουν οι προϋπολογισμοί της επόμενης. Και σε πάρα πολλούς δήμους δεν θα βγαίνουν οι ισολογισμοί. Θα πρότεινα να ζητήσουμε 2 επιπλέον δόσεις ΚΑΠ. Αυτό θα το δει φυσικά η επιτροπή των Οικονομικών της ΚΕΔΕ και θα το υπολογίσει με ακρίβεια».

Sports in

«Κλείνουν» τα πρώτα φιλικά στον Άρη

Οι κιτρινόμαυροι αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινώσουν τρία ή τέσσερα παιχνίδια προετοιμασίας, που θα διεξαχθούν στην Ολλανδία, κατά το διάστημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024