Μία ανάσα από το 10ο πρωτάθλημα της ιστορίας της η Μάντσεστερ Σίτι! Χάρη σε δύο γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ, οι «Πολίτες» πέρασαν με 2-0 από την έδρα της Τότεναμ για το εξ αναβολής παιχνίδι της 34ης αγωνιστικής της Premier League.

Έτσι ανέβηκαν στην κορυφή με +2 από την Άρσεναλ και με νίκη επί της Γουέστ Χαμ την Κυριακή (19/5) κατακτούν τον τίτλο. Τον έκτο στα οκτώ χρόνια του Πεπ Γκουαρντιόλα στο «Etihad».

Ήρωας για τους φιλοξενούμενους ο Ορτέγκα που μπήκε στη θέση του τραυματία Έντερσον και έκανε την επέμβαση της σεζόν πριν το δεύτερο γκολ της Σίτι.

Η δυσαρέσκεια ήταν τόσο έντονη για δύο οπαδούς της Τότεναμ που πανηγύρισαν το γκολ του Χάαλαντ. Λίγο αργότερα οι συγκεκριμένοι φίλοι των Λονδρέζων απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, έπειτα από εισήγηση συνοπαδών τους.

Αφού η Σίτι πέτυχε το πρώτο γκολ, ο Χάαλαντ σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς, από το σημείο του πέναλτι λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα. Λίγες στιγμές νωρίτερα, ο Σον είχε μια μοναδική ευκαιρία για να φέρει στο ματς τα ίσα, αλλά ο Ορτέγκα του είπε «όχι», με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να πέφτει στον αγωνιστικό χώρο από την αγωνία.

Τελικά, η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με 2-0, κάτι που σημαίνει ότι οι τρεις βαθμοί κόντρα στη Γουέστ Χαμ την Κυριακή (19/05, 18:00) θα τους οδηγήσει στην κατάκτηση του τίτλου για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν.