Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πάνω του το… πάθος

Πάνω του το… πάθος

Ο Αντρέ Όρτα ήταν «μαέστρος» και... καθάρισε για τον Ολυμπιακό το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με την ΑΕΚ, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν της Ένωσης με 2-0 και δεν χρειάζεται πολύ… ψάξιμο για να αναδειχθεί ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Το πορτο(γαλλικό) κλειδί για τη νίκη της ομάδας του λιμανιού ήταν δίχως άλλο ο Αντρέ Όρτα, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκπληκτική ταινία «το αριστερό μου πόδι».

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις είχε πρωταγωνιστήσει στο αριστούργημα του Τζέιμς Σέρινταν και ο Αντρέ Όρτα είχε τον ρόλο του «μαέστρου» στην εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» κόντρα στην ΆΕΚ.

Τα δύο «φαρμακερά» σουτ του Πορτογάλου χαφ (με το αριστερό πόδι) έστειλαν ισάριθμες φορές την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς και με τα δύο γκολ του Όρτα, ο Ολυμπιακός πήρε την μεγάλη νίκη κόντρα στους «κιτρινόμαυρους».

Και είναι δίχως άλλο μια σπουδαία επικράτηση για την ομάδα του Πειραιά, καθώς ο Ολυμπιακός ξεπέρασε τον Παναθηναϊκό (έχει δύο βαθμούς περισσότερους) και βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τι σημαίνει αυτό; Με ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική στη Λεωφόρο, οι πειραιώτες εξασφαλίζουν μια θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Πάμε όμως στο αποψινό παιχνίδι, εστιάζοντας στον μεγάλο πρωταγωνιστή των «ερυθρόλευκων», ο οποίος έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Όρτα είχε στείλει το μήνυμα από το παιχνίδι των πειραιωτών στην Τούμπα, καθώς παρά την ήττα του Ολυμπιακού είχε δείξει σε καλή κατάσταση.

Και είχαμε σημειώσει μετά από εκείνο το παιχνίδι, ότι ο Πορτογάλος μέσος μπορεί ν’ αποδειχθεί σημαντικός για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στα τελευταία ματς της σεζόν.

Κι έτσι ακριβώς έγινε, με τον 27χρονο μέσο να κάνει πράματα και θάματα στην σημερινή αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

Ο Όρτα ήταν με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου και έδειξε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, πως είχε κέφια κι αυτό ήταν μεγάλο πλεονέκτημα για το πλάνο του Μεντιλίμπαρ.

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε στον άξονα της μεσαίας γραμμής του έναν παίκτη που πήρε «πάνω» του όλο το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού, προκαλώντας πολλά προβλήματα στην Ένωση.

Ο Όρτα ξεκίνησε πολλές επιθέσεις των «ερυθρόλευκων», βοήθησε στην γρήγορη μεταφορά μπάλας για τις επιθέσεις των γηπεδούχων και η ΑΕΚ (με τον Γιόνσον στον πάγκο) δεν μπόρεσε να βρει «απάντηση» στην αντιμετώπιση του Πορτογάλου μέσου.

Ο Όρτα έστειλε μήνυμα στον Στάνκοβιτς με ωραίο σουτ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους (55’), με την μπάλα να περνά σύριζα άουτ, αλλά τα δύο επόμενα «φαρμακερά βέλη» του Πορτογάλου, φάνταζαν ντιρέκτ που έριξαν… νοκ άουτ την Ένωση.

Ήταν μια εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Πορτογάλο μέσο, ήταν μια βραδιά πιστοποίησης του δημιουργικού ταλέντου του Όρτα, σ’ ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τους πειραιώτες.

Ο τρόπος με τον οποίο κάλυψε (πολλά) τετραγωνικά μέτρα στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο έμπειρος μέσος, ήταν για σεμινάριο και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αισθάνθηκε σίγουρα δικαιωμένος με την επιλογή να παίξει βασικός ο Πορτογάλος μέσος.

Sports in

«Κλείνουν» τα πρώτα φιλικά στον Άρη

Οι κιτρινόμαυροι αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινώσουν τρία ή τέσσερα παιχνίδια προετοιμασίας, που θα διεξαχθούν στην Ολλανδία, κατά το διάστημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024