Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τα γκολ των μέσων είναι… ευλογία

Τα γκολ των μέσων είναι… ευλογία

Όταν μια ομάδα βρίσκει γκολ από τους μέσους τότε όλα γίνονται πιο εύκολα...

Ο Αντρέ Όρτα έδωσε μια μοναδική παράσταση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, με τον Πορτογάλο μέσο να δίνει μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό με δύο εξαιρετικά γκολ.

Κι εδώ θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην βαρύτητα που έχουν για μια ομάδα τα γκολ που μπορεί να πάρει από τους μέσους της.

Αυτό φάνηκε περίτρανα στο σημερινό ντέρμπι, με τον Πορτογάλο μέσο να κάνει την διαφορά με τα δύο πολύ ωραία τέρματα που πέτυχε.

Όταν μια ομάδα έχει την ευχέρεια, όπως σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» να καθαρίσουν ένα σημαντικό παιχνίδι με γκολ από παίκτη της μεσαίας γραμμής, τότε όλα γίνονται πιο εύκολα στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου.

Ένας προπονητής αισθάνεται ευτυχισμένος όταν ξέρει πως έχει στο χορτάρι μέσους, που μπορούν όχι μόνο να δημιουργήσουν για τους επιθετικούς αλλά και να σκοράρουν.

Ο Φορτούνης για παράδειγμα είναι ένας χαφ που «έχει» το γκολ και η παρουσία του στο βασικό σχήμα είναι ένα μεγάλο «όπλο» όχι μόνο δημιουργικά αλλά και στο σκοράρισμα.

Ο Όρτα λοιπόν δείχνει πως έχει στο ρεπερτόριο του το γκολ και μάλιστα, ειδικά απόψε, με σουτ που δεν ήταν εύκολα.

Αναμφίβολα ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι η «αιχμή του δόρατος» στην επίθεση των «ερυθρόλευκων» όπως είναι σε κάθε ομάδα ο καλός σέντερ φορ.

Ο βασικός όμως στράικερ δεν μπορεί να «καθαρίζει» με γκολ όλα τα παιχνίδια, καθώς οι αντίπαλες άμυνες προσαρμόζονται για την αντιμετώπιση του.

Εκεί λοιπόν είναι… ευλογία για μια ομάδα να βρίσκει γκολ από τους μέσους της, είτε μιλάμε για τον αμυντικό χαφ είτε για το οχτάρι και το δεκάρι.

Ρίξτε μια ματιά στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού και σημειώστε πόσο σημαντικό ήταν το γκολ που πέτυχε ο Έσε στο Βίλα Παρκ και πόσο σημαντικά ήταν τα δύο γκολ του Όρτα σήμερα κόντρα στην ΑΕΚ.

Δείτε πως «καθάρισε» ο Ολυμπιακός στο ματς με τη Φενέρ στο Καραϊσκάκη με 3-2. Φορτούνης και Τσικίνιο βρήκαν δίχτυα έχοντας καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση της ομάδας του λιμανιού.

Η ουσία λοιπόν για τον Ολυμπιακό είναι πως τους τελευταίους τρεις μήνες πήρε πράγματα στο σκοράρισμα από τους μέσους του κι αυτό έχει βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του λιμανιού.

Κανείς, όπως προαναφέραμε, δεν αμφιβάλει για την ηγετική παρουσία του Ελ Κααμπί στο σκοράρισμα καθώς τα γκολ που έχει πετύχει ο Μαροκινός φανερώνουν το πόσο σπουδαίος γκολτζής είναι.

Υπάρχουν όμως και τα παιχνίδια στα οποία μια ομάδα χρειάζεται γκολ από τους παίκτες που παίζουν πίσω από τον σέντερ φορ και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την πολυτέλεια να βλέπουν τους χαφ τους, να σκοράρουν το τελευταίο διάστημα.

Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι ο Ολυμπιακός μέσους με ποιότητα αλλά και ικανότητα στο γκολ κι αυτό θέλει να το εκμεταλλευτεί ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόσο στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό αλλά πολύ περισσότερο στον τελικό του Conference League απέναντι στην Φιορεντίνα.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024