Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός στην περιφέρεια Χάρκοβο - Υποχωρεί ο ουκρανικός στρατός

Ουκρανία: Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός στην περιφέρεια Χάρκοβο – Υποχωρεί ο ουκρανικός στρατός

Σε ορισμένους τομείς στις περιοχές Λουκιάντσι και Βοβτσάνσκ, μονάδες μετακινήθηκαν σε πιο πλεονεκτικές θέσεις εξαιτίας εχθρικών πυρών και επιθέσεων

Το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι μετακινεί στρατεύματα από τις θέσεις που κατείχαν στο βόρειο τμήμα της περιφέρειας του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), λόγω των σφοδρών πυρών από τις ρωσικές δυνάμεις, που σφίγγουν ασφυκτικά τον κλοιό γύρω τους.

«Σε ορισμένους τομείς στις περιοχές Λουκιάντσι και Βοβτσάνσκ, μονάδες μετακινήθηκαν σε πιο πλεονεκτικές θέσεις εξαιτίας εχθρικών πυρών και επιθέσεων, προκειμένου να διαφυλάξουμε τις ζωές των στρατιωτών μας και να αποφύγουμε απώλειες», αναφέρει η ανακοίνωση του ουκρανικού επιτελείου.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τους δυτικούς συμμάχους να επισπεύσουν τις παραδόσεις όπλων που έχουν υποσχεθεί

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, Κίριλο Μπουντάνοφ, υποστήριζε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σταθεροποιούν σταδιακά την κατάσταση στο Χάρκοβο, ενώ έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων κοντά στη Σούμι.

Δυτική παραδοχή για «εξαιρετικά επικίνδυνη στιγμή στον πόλεμο»

Ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Σίρσκι, παραδέχθηκε την Κυριακή, όπως μεταφέρει ο Guardian, ότι η κατάσταση στη βορειοανατολική περιοχή του Χάρκοβο είναι «δύσκολη», καθώς η Ρωσία συνεχίζει την επίθεση στην περιοχή και η Μόσχα ισχυρίζεται ότι έχει καταλάβει πολλά ακόμη χωριά. Εννιά σε δύο μέρες για την ακρίβεια.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι οι Ρώσοι είχαν κάνει σημαντική πρόοδο, αλλά δήλωσε ότι οι δυνάμεις του βρίσκονταν σε δύσκολη θέση. «Δίνουμε σκληρές αμυντικές μάχες. Οι προσπάθειες των Ρώσων εισβολέων να διασπάσουν την άμυνά μας έχουν σταματήσει», έγραψε σε δήλωσή του στο Telegram.

Νέα δραματική έκκληση Ζελένσκι για τις παραδόσεις όπλων

Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε σήμερα από τους δυτικούς συμμάχους να επισπεύσουν τις παραδόσεις όπλων που έχουν υποσχεθεί, τη στιγμή που το Κίεβο προσπαθεί να αποκρούσει μια νέα ρωσική επίθεση στη βορειοανατολική Ουκρανία.

«Έχουμε ανάγκη να επιταχυνθούν σημαντικά οι παραδόσεις. Περνά πάρα πολύ χρόνος σήμερα μεταξύ της ανακοίνωσης των πακέτων βοήθειας και της πραγματικής παρουσίας των όπλων στην πρώτη γραμμή», δήλωσε στην ομιλία του, μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν στο Κίεβο.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024