Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σλοβακία: Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο - «Είναι σε κρίσιμη κατάσταση»

Σλοβακία: Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο – «Είναι σε κρίσιμη κατάσταση»

«Μεταφέρεται με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Banska Bystrica καθώς η μεταφορά του στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα θα ήταν επιβαρυντική για εκείνον»

O πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο τραυματίστηκε σε περιστατικό με πυροβολισμούς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας, μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας. Ένας ύποπτος έχει συλληφθεί.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας, περίπου 150 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μπρατισλάβας.

Το ακριβές σημείο όπου σημειώθηκε η επίθεση

«Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο είναι σε κρίσιμη κατάσταση»

Το πρωθυπουργικό γραφείο ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο είναι σε κρίσιμη κατάσταση και για τον λόγο αυτό μεταφέρεται με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Banska Bystrica καθώς η μεταφορά του στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα θα ήταν επιβαρυντική για εκείνον.

Mέσα ενημέρωσης της Σλοβακίας αναφέρουν πως στόχος ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίστηκε την ώρα που χαιρετούσε τον κόσμο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο 59χρονος Φίτσο φέρεται να τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα, όπως μεταδίδει το Reuters, ενώ ο δράστης συνελήφθη αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, κοντά στην πλατεία της Χάντλοβα.

Μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

«Υπήρχε ένα πλήθος ανθρώπων που περίμεναν έξω από το κτήριο της συνεδρίασης και ένας από αυτούς άρχισε να πυροβολεί. Αμέσως τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν οι φρουροί ασφαλείας, ενώ απομάκρυναν τον πρωθυπουργό από το σημείο. Ο δράστης φέρεται να στόχευε τον ίδιο τον πρωθυπουργό», ανέφερε άλλος μάρτυρας, προσθέτοντας πως ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί.

Μητσοτάκης: Σοκαρισμένος από την επίθεση στον Σλοβάκο πρωθυπουργό

Η απόπειρα δολοφονία του Σλοβάκου πρωθυπουργού σόκαρε την Ευρώπη με τον Έλληνα ομόλογό του να δηλώνει σοκαρισμένος.

Σε ανάρτησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την είδηση του σοβαρού τραυματισμού του από ένοπλο στη Μπρατισλάβα, έγραψε:

«Είμαι σοκαρισμένος από την αποτρόπαια επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο. Τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση».

Καταδικάζει την επίθεση η Φον ντερ Λάιεν

Την επίθεση καταδίκασε πρώτη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Καταδικάζω έντονα την άθλια επίθεση κατά του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο. Τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και υπονομεύουν τη δημοκρατία, το πολυτιμότερο κοινό μας αγαθό. Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό Fico και την οικογένειά του» έγραψε στο X.

Η πρόεδρος της Σλοβακίας Ζουζάνα Τσαπούτοβα καταδίκασε την «βάναυση και αδίστακτη» επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού.

«Είμαι σοκαρισμένη», δήλωσε η Τσαπούτοβα . «Εύχομαι στον Ρόμπερτ Φίτσο πολλή δύναμη σε αυτή την κρίσιμη στιγμή και γρήγορη ανάρρωση από την επίθεση».

Sports in

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στη Stoiximan Super League

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική χρονιά της Stoiximan Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024