Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στη Γάζα: «Δεν υπάρχει

Πόλεμος στη Γάζα: «Δεν υπάρχει «ανθρωπιστική κρίση» στη Ράφα» λέει ο Νετανιάχου

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, δεν υπάρχει «ανθρωπιστική κρίση» στη Ράφα, την οποία έχουν «εκκενώσει 500.000 άνθρωποι»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ απέφυγε την «ανθρωπιστική καταστροφή», για την οποία η διεθνής κοινότητα εξέφραζε φόβους, στη Ράφα, όπου συνωστίζονται 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, θέατρο εδώ και μία εβδομάδα μιας ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης.

«Προς το παρόν, σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι εκκένωσαν τη ζώνη των μαχών στη Ράφα. Η ανθρωπιστική καταστροφή για την οποία μίλησαν δεν εκτυλίχθηκε και δεν θα εκτυλιχθεί», διαβεβαίωσε ο Νετανιάχου, σε ένα δελτίο Τύπου, προσθέτοντας πως οι ισραηλινές δυνάμεις «μάχονται κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας (…) απομακρύνοντας τον άμαχο πληθυσμό και εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις (τους) να ανταποκριθούν στις ανθρωπιστικές ανάγκες του».

Την περασμένη εβδομάδα, αφού ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε και έκλεισε το συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου, ένα σημαντικό σημείο εισόδου για ανθρωπιστική βοήθεια.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, UNRWA, προειδοποίησε ότι στα νοσοκομεία της νότιας Γάζας είχαν απομείνει μόνο μέρες καυσίμων για να εκτελέσουν τις δραστηριότητές τους και ότι η είσοδος καυσίμων στη Λωρίδα ήταν απαραίτητη για να αποτραπεί περισσότερος θάνατος.

Χθες, οι ισραηλινές επιθέσεις στη Ράφα οδήγησαν τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα να αποχωρήσουν από το Νοσοκομείο της Ινδονησίας και να παραπέμψουν τους 22 εναπομείναντες ασθενείς εκεί σε άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις.

60 νεκροί στη Γάζα μόνο τις τελευταίες 24 ώρες

Τουλάχιστον 35.233 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου και 79.141 έχουν τραυματιστεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του πολιορκημένου θύλακα.

Το παλαιστινιακό υπουργείο πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα από τις ισραηλινές δυνάμεις τις τελευταίες 24 ώρες.

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024