Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μενίδι: «Εμείς δεν καθυστερήσαμε» - Ο ιατροδικαστής για τη σορό της 40χρονης που έμεινε για ώρες στον δρόμο

Μενίδι: «Εμείς δεν καθυστερήσαμε» – Ο ιατροδικαστής για τη σορό της 40χρονης που έμεινε για ώρες στον δρόμο

«Μπαλάκι» οι ευθύνες μεταξύ Αστυνομίας και Δικαιοσύνης για τη δολοφονία της - Γιατί έμενε ελεύθερος ο 50χρονος παρά τις καταγγελίες - Τι λέει η κ. Δημογλίδου

Θέση παίρνει ο προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, κ. Νίκος Καρακούκης, σχετικά με το ζήτημα της καθυστερημένης ανταπόκρισης των Αρχών για την απομάκρυνση της σορού της 40χρονης μετά τη φρικτή δολοφονία στο Μενίδι, τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/05).

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καρακούκης, μιλώντας στο Live News, ξεκαθαρίζει ότι ο ιατροδικαστής έφτασε έγκαιρα στο σημείο του εγκλήματος μετά την ειδοποίηση για τη σορό της άτυχης γυναίκας που κείτονταν στον δρόμο περίπου από τις 5:30 τα ξημερώματα και που τελικά απομακρύνθηκε ύστερα από έξι ώρες, στις 11 π.μ.

«Ο ιατροδικαστής δεν ευθύνεται»

«Είναι ψευδές πως ο ιατροδικαστής πήγε μετά από 6 ώρες. Έχω καταγράψει τα πάντα στο κινητό μου. 8 και 15 επικοινώνησε με εμένα αστυνομικός, και αμέσως φρόντισα να πάει ιατροδικαστής που μένει κοντά στο σημείο. Ο κ. Μάντακας μετέβη με δικό του αυτοκίνητο στο σημείο και στις 9 είχε καταγράψει ήδη τα πάντα. Μετέβη ο ίδιος στο νεκροτομείο και έκανε την νεκροτομή. Ο ιατροδικαστής δεν ευθύνεται. Η σορός απομακρύνθηκε στις 11 η ώρα».

Η τελευταία καταγγελία

Παρά τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία που είχε κάνει σε βάρος του πρώην συζύγου της η άτυχη 40χρονη γυναίκα, εκείνος εξακολουθούσε να παραμένει ελεύθερος, ώσπου κατέληξε να την αφαιρέσει τη ζωή μαχαιρώνοντάς την στην κοιλιακή χώρα.

Στις 7 Μαΐου ο αναζητούμενος ως δράστης της γυναικοκτονίας στο Μενίδι συνελήφθη μετά από καταγγελία του θύματος για ενδοοικογενειακή βία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε τότε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη Με αυτές τις κατηγορίες παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την επόμενη ημέρα 8/5.

Στο δικαστήριο όμως, δεν εμφανίστηκε ούτε η 40χρονη ούτε η κόρη της και δεν υπήρχε η ιατροδικαστική. Έτσι η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Μαΐου.

Αναβολή στη δίκη

Μετά από αυτή την εξέλιξη το δικαστήριο σύμφωνα με το νόμο δεν μπορούσε να διατηρήσει την κράτηση του κατηγορούμενου και ως εκ τούτου τον άφησε ελεύθερο.

Δικαστικές πηγές επισημαίνουν ότι ο εισαγγελέας που είχε τη δυνατότητα τον κράτησε μέχρι τη δική του, αλλά από εκεί και πέρα μετά την αναβολή της δίκης και άρθρο 424 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας το δικαστήριο δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον αφήσει ελεύθερο υποχρεωτικά.

Άγνωστο γιατί μάνα και κόρη δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο – «Αρνήθηκε να μεταφερθεί σε δομή και να μπει το panic button» λέει για την υπόθεση η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ.

Η κ. Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ, μίλησε στο Live News του MEGA για την υπόθεση.

«Το γιατί δεν εμφανίστηκαν οι δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη, δεν το γνωρίζω. Δεν γνωρίζω εάν κλήθηκαν στο δικαστήριο. Είναι πολύ πιθανόν η 40χρονη να ήταν στο νοσοκομείο αν και δεν  προσκόμισε κάποιο έγγραφο. Δεν εκκρεμούσε κάτι σε βάρος του φερόμενου ως δράστη. Ακόμη και μετά την καταγγελία, η αστυνομία, πρότεινε στο θύμα να μεταφερθεί μαζί με τα παιδιά της σε δομή και να μπει το panic button, αλλά αρνήθηκε».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024