Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Η Τζέσικα Μπίελ απενοχοποιεί την περίοδο μέσα από το νέο της βιβλίο – Όσα δήλωσε στο περιοδικό TIME

Η Τζέσικα Μπίελ απενοχοποιεί την περίοδο μέσα από το νέο της βιβλίο – Όσα δήλωσε στο περιοδικό TIME

«Η σχέση μου με την περίοδό μου άλλαξε με τα χρόνια και σε διάφορα στάδια της ζωής μου», δήλωσε μεταξύ άλλων η Τζέσικα Μπίελ.

«Όταν ήμουν έφηβη, ήμουν υπό συνεχή πίεση να είμαι ευχάριστη. Αυτό μας έμαθαν να κάνουμε τα cool κορίτσια», δηλώνει η Τζέσικα Μπίελ στο περιοδικό TIME, στο οποίο παραχώρησε συνέντευξη με αφορμή το νέο της βιβλίο που δημοσίευσε.

Στο βιβλίο με τίτλο “A kids book about periods” η ίδια είχε σκοπό να μιλήσει για την περίοδο, τα λανθασμένα αισθήματα ντροπής που υπάρχουν γύρω από αυτή, αλλά και πως μπορούμε να προσεγγίσουμε καλύτερα αυτό το θαυμαστό γεγονός του γυναικείου σώματος.

«Πολλές από εμάς εξακολουθούμε να κουβαλάμε αυτή τη ντροπή όταν πρόκειται για την περίοδό μας. Κρύβουμε ταμπόν στα μανίκια μας και τα μεταφέρουμε στο μπάνιο για να μη τα δει κανείς, μένουμε σιωπηλές για το τι συμβαίνει στο σώμα μας, όμως δεν χρειάζεται να είναι έτσι», δήλωσε αρχικά η Τζέσικα Μπίελ.

«Η περίοδος δεν είναι μόνο μία φυσική λειτουργία αλλά είναι και εξαιρετική»

«Στην πραγματικότητα δεν πρέπει να είναι έτσι. Θέλω να μάθω περισσότερα για την έμμηνο ρύση και να ενθαρρύνω τους νέους να κάνουν περισσότερες ερωτήσεις. Η περίοδος δεν είναι μόνο μία φυσική λειτουργία αλλά είναι και εξαιρετική, δεν θα έπρεπε να είναι τόσο δύσκολο να μιλήσουμε για αυτό», πρόσθεσε.

Οι αναφορές της Τζέσικα Μπίελ στην πρώτη περίοδο της

«Ήμουν στο πατρικό μου σπίτι, το δωμάτιό μου ήταν στο δεύτερο όροφο και μοιραζόμουν το μπάνιο με τον αδελφό μου. Οι γονείς μας ήταν στον διάδρομο, ήμουν 11 χρονών και ήταν η ημέρα της σχολικής παράστασης, πήγα στο μπάνιο και όταν είδα το αίμα, σκέφτηκα “υπάρχει αίμα στην τουαλέτα, πεθαίνω”».

Η μητέρα μου ορκίζεται ότι είχαμε μιλήσει για αυτό το θέμα. Εγώ δεν το θυμάμαι, ίσως επειδή ντρεπόμουν. Θυμάμαι όταν αντικρίζω το αίμα να γουρλώνω τα μάτια μου και να προσπαθώ να ξεφύγω. Ήμουν τρομοκρατημένη εκείνη τη στιγμή. Έπιασα τη μητέρα μου κλαίγοντας και της έδειξα το αίμα, μου έδωσε μία σερβιέτα και μου είπε ότι δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχώ», αποκάλυψε η ηθοποιός.

«Ένιωθα τη σερβιέτα σαν μία μεγάλη πάνα, που έβγαινε και από τις δύο πλευρές του εσώρουχού μου. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που θα πήγαινα στην παράσταση και μετά άρχισα να σκέφτομαι αν θα μπορούσα να πάω και αν θα καταλάβαιναν οι υπόλοιποι ότι είχα περίοδο!», είπε.

«Οι νέες κοπέλες που έχουν περίοδο, συχνά νιώθουν ότι είναι περιορισμένες σχετικά με όσα μπορούν να κάνουν όταν είναι αδιάθετες. Εγώ τελικά πήγα στην παράσταση του σχολείου μου, έπαιξα τον ρόλο μου και ήταν υπέροχο, μπορούμε να κάνουμε όλες τις δραστηριότητές μας».

Ωστόσο, η Τζέσικα Μπίελ πρόσθεσε στο περιοδικό Time πως «30 χρόνια αργότερα αισθάνομαι ακόμη άβολα με το σώμα μου. Η περίοδος είναι μυστηριώδης, όταν πλησιάζουν αυτές οι μέρες μπορεί να νιώθω εξάντληση, κράμπες, πρήξιμο, πόνο στην πλάτη, όμως νιώθοντας όλα αυτά αρχίζω να προετοιμάζομαι».

Tι είπε η ίδια σχετικά με τα παυσίπονα περιόδου

«Έπαιρνα χάπι για αρκετό καιρό προκειμένου να μην νιώθω τόσο πόνο αλλά και για να είναι η περίοδος πιο σύντομη. Μόλις πρόσφατα έμαθα ότι η αιμορραγία που αντιμετωπίζετε ενώ παίρνετε το χάπι δεν είναι ίδια με μια πραγματική περίοδο – είναι μια «αιμορραγία απόσυρσης» που προκαλείται από το διάλειμμα από την κανονική δόση των ορμονών σας όταν παίρνετε τα χάπια εικονικού φαρμάκου. Οι ορμόνες στον έλεγχο των γεννήσεων εμποδίζουν την πάχυνση της επένδυσης της μήτρας στον ίδιο βαθμό όπως όταν δεν παίρνετε το χάπι, επομένως αυτή η αιμορραγία είναι συνήθως πιο ελαφριά. Τώρα οι πρώτες μου μέρες είναι πολύ βαριές. Ανησυχώ μήπως καμιά φορά τρέξει αίμα και λερώσει τα ρούχα μου. Γενικά είναι μια σημαντική αλλαγή νοοτροπίας. Με έχει μάθει πώς να έχω επίγνωση αυτής της αλλαγής στο σώμα μου και πώς να υποστηρίζω καλύτερα τον εαυτό μου».

«Η σχέση μου με την περίοδό μου άλλαξε με τα χρόνια»

«Η σχέση μου με την περίοδό μου άλλαξε με τα χρόνια και σε διάφορα στάδια της ζωής μου. Δεν περίμενα να έχω πιο έντονες περιόδους μετά την εφηβεία και την αναπαραγωγική μου ηλικία, αλλά κι όμως. Θα είμαι ειλικρινής: προσπαθώ να έχω καλή σχέση με την περίοδό μου, αλλά μερικές φορές έχει πραγματικά το δικό της “μυαλό”. Ωστόσο ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη που δυσκολεύεται. Καμιά φορά σκέφτομαι ότι το να έχεις περίοδο είναι καταπληκτικό καθώς σε προφυλάσσει από ασθένειες. Το σώμα μας είναι εκπληκτικό. Επίσης πολλές φορές μπορεί να ακυρώσω σχέδια και να χάσω κάποιες εμφανίσεις, αλλά προσπαθώ να δώσω προτεραιότητα στην ευημερία μου».

Η ίδια δήλωσε πως θέλει οι γυναίκες να καταλάβουν πως «όταν έχετε περίοδο μπορεί να νιώθετε διάφορα συναισθήματα και αυτό δεν είναι κακό. Οι άνθρωποι μας πρέπει να έχουν ενσυναίσθηση και να είναι πρόθυμοι να μας βοηθήσουν. Έτσι προσπαθώ να δώσω αυτό το παράδειγμα στο σπίτι, με τους γιους μου καθώς όταν πήγαινα εγώ σχολείο κανένα αγόρι δεν ήξερε τι συμβαίνει με την περίοδο, υπήρχε μία μυστικοπάθεια που δεν εξυπηρετούσε κανέναν».

Πώς μίλησε στον 9χρονο γιο της για την περίοδο

«Είπα στον 9χρονο γιο μου πρόσφατα ότι είχα περίοδο και ένιωθα κάπως ευαίσθητη—εκείνος απλώς με κοίταξε και είπε, ΟΚ. Κατάλαβε ότι χρειαζόμουν ένα μικρό διάλειμμα. Αν μιλήσουμε στα παιδιά μας για την έμμηνο ρύση με τρόπο που δεν φέρνει καμία κρίση, θα καταλάβουν ότι είναι απλώς ένα μέρος της ζωής και πάντα βοηθάει να μιλάμε ανοιχτά για αυτό».

Πηγή: GRACE

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024