Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Οι καλύτερες ιδέες διακόσμησης για να φέρετε την άνοιξη στο σπίτι σας

Οι καλύτερες ιδέες διακόσμησης για να φέρετε την άνοιξη στο σπίτι σας

Μπορεί ο καιρός να μην μας κάνει την χάρη, μπορούμε όμως να φέρουμε την άνοιξη στους χώρους μας ακολουθώντας τις παρακάτω ιδέες και συμβουλές.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την άνοιξη και το αίσθημα ανανέωσης που χαρίζει στην καθημερινότητά μας. Με μικρές αλλαγές στην διακόσμηση των χώρων σας μπορείτε να την φέρετε… νωρίτερα για να τονώσει την καλή σας διάθεση και να σας «γεμίσει» με θετική ενέργεια.

Μερικές από τις καλύτερες ιδέες και συμβουλές, που μπορείτε να δοκιμάσετε για να τα καταφέρετε εύκολα, ανέξοδα και γρήγορα, περιλαμβάνουν:

Βάλτε το παστέλ στο σπίτι σας

…Και στην ζωή σας! Οι παστέλ αποχρώσεις αποτελούν διαχρονικά τους τόνους της άνοιξης, καθώς η φωτεινή και γλυκιά όψη τους κάνει κάθε χώρο πιο χαλαρωτικό και διασκεδαστικό. Για μια γρήγορη πινελιά ανανέωσης μπορείτε να δοκιμάσετε ριχτάρια, υφάσματα και διακοσμητικά μαξιλάρια σε παστέλ αποχρώσεις που θα ταιριάζουν αρμονικά με τα υπόλοιπα έπιπλα.

Για μια πιο μεγάλη αλλαγή, μπορείτε να δοκιμάσετε τις παστέλ αυτοκόλλητες ταπετσαρίες τοίχου που μεταμορφώνουν γρήγορα κάθε χώρο, δίχως να χρειάζεται να τον βάψετε. Παρόμοιο αποτέλεσμα μπορούν να έχουν και τα διακοσμητικά τοίχου, που ανάλογα με το σχήμα, το σχέδιο και το χρώμα τους μπορούν να αλλάξουν το ύφος ενός δωματίου.

Πείτε «ναι» στο φλοράλ

Τίποτα δεν «φωνάζει» περισσότερο άνοιξη από την φλοράλ διακόσμηση, που μιμείται τα λουλούδια και τα άνθη της φύσης. Στις φετινές τάσεις θα δούμε τα πιο ρετρό και κάπως πιο αφηρημένα σχέδια.

Μπορείτε να τα βρείτε παντού και σε ανατρεπτικές εκδοχές, από τα λευκά είδη, τις ταπετσαρίες τοίχου μέχρι και σε χαλιά ή πόστερ. Μία εξίσου καλή ιδέα, εάν αγαπάτε τα λουλούδια αλλά δεν μπορείτε να τα φροντίσετε, είναι να προμηθευτείτε τεχνητά λουλούδια και φυτά που μπορούν να ανανεώσουν τους χώρους σας και την διάθεσή σας.

Επιλέξτε ανάλαφρα υφάσματα

Τα πολύ βαριά υφάσματα του χειμώνα πρέπει να αντικατασταθούν με τα πιο ελαφριά της άνοιξης. Καλές επιλογές είναι το λινό και τα βαμβακερά για τις κουρτίνες σας, τα κλινοσκεπάσματα, τα λευκά είδη και φυσικά τα ριχτάρια.

Φυσικά υλικά και στην διακόσμηση

Πολλά και αξιοσημείωτα είναι τα οφέλη της φύσης για την υγεία και φυσικά την ψυχολογία μας. Μάλιστα, οι φετινές τάσεις θέλουν τα φυσικά υλικά να κυριαρχούν στην ανοιξιάτικη διακόσμηση.

Ξύλινα έπιπλα όπως ένα διακοσμητικό παραβάν, ψάθινα καλάθια που χρησιμεύουν ως εναλλακτικοί αποθηκευτικοί χώροι και χαλάκια από γιούτα, θα δώσουν ένα μοναδικό αέρα στους χώρους σας, μετατρέποντας το σπίτι στο πιο φιλόξενο και ζεστό καταφύγιο για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Παίξτε με τις έντονες και τις φωτεινές πινελιές

Η άνοιξη είναι φωτεινή και συχνά έντονη. Για αυτό λοιπόν, δοκιμάστε να παίξετε με διάφορες έντονες και φωτεινές πινελιές στους χώρους σας, ανάλογα με τα χρώματα που έχετε ήδη επιλέξει.

Για παράδειγμα μπορείτε να προσθέσετε ένα ή δύο μαξιλάρια στον καναπέ σας σε φωτεινό κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα.

Sports in

«Κλείνουν» τα πρώτα φιλικά στον Άρη

Οι κιτρινόμαυροι αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινώσουν τρία ή τέσσερα παιχνίδια προετοιμασίας, που θα διεξαχθούν στην Ολλανδία, κατά το διάστημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024