Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ευνοεί τα καρτέλ πάσης μορφής, λέει ο Λοβέρδος

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ευνοεί τα καρτέλ πάσης μορφής, λέει ο Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε ότι το θεματολόγιο των πολιτών που συναντά κατά τη διάρκεια των περιοδειών είναι το κόστος της ζωής

Το θέμα της ακρίβειας κυριαρχεί στις συζητήσεις των πολιτών, υπογράμμισε ο πρόεδρος και υποψήφιος ευρωβουλευτής των «Δημοκρατών» Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο MEGA.

Όπως τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος το θεματολόγιο των πολιτών κατά τη διάρκεια των περιοδειών είναι το κόστος της ζωής. Παράλληλα υπογράμμισε πως «γυρνάω όλη την Αττική και όλη την κεντρική Μακεδονία και όπου αλλού μπορώ να προλάβω, πηγαίνω. Είναι πάρα πολύ καλός ο κόσμος μαζί μου. Αυτό που κάνουμε, να πηγαίνουμε πάρα πολλοί υποψήφιοι σε όποιες γωνιές της χώρας υπάρχει κόσμος, από τις καφετέριες μέχρι τα γήπεδα, η υποδοχή είναι πάρα πολλή ζεστή».

«Η κυβέρνηση έχει κάνει 23 απόπειρες εναντίον της ακρίβειας και δεν τα καταφέρνει»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι του έκανε μεγάλη εντύπωση το ποσοστό της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα. «Τον καιρό που ήμουν υπουργός, επί μνημονίων, ήταν 75%. Τώρα είναι 60%. Το 2005 ήταν 85%. Τώρα υπάρχουν 3 – 4 παράγοντες που έχουν μειώσει την ιδιοκατοίκηση και είναι εντυπωσιακό αυτό. Είναι φούσκα αυτό, είναι βέβαιο ότι θα σκάσει. Όταν η προσφορά είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση, θα σκάσει. Είναι ένα στοιχείο της οικονομικής ανάπτυξης που η κυβέρνηση παρουσιάζει σήμερα, αλλά είναι φούσκα», επισήμανε.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής τόνισε επίσης πως «η Ευρώπη πρέπει να γίνει φθηνότερη αλλά στην Ελλάδα έχει παροξυνθεί. Υπάρχουν βασικές αιτίες αυτής της πολύ μεγάλης διαφοράς. Οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ευνοεί τα καρτέλ πάσης μορφής, με κορυφαία τις τράπεζες ή τις τηλεπικοινωνίες. Είμαστε η ακριβότερη χώρα σε αυτά. Η κυβέρνηση έχει κάνει 23 απόπειρες εναντίον της ακρίβειας και δεν τα καταφέρνει, όλο και αυξάνονται οι τιμές. Μέσα στους τέσσερις λόγους για τους οποίους μειώνεται η ιδιοκατοίκηση, ο ένας είναι ότι κάποιοι πωλούν τα σπίτια τους για να ζήσουν, να βγάλουν τις ανάγκες τους», είπε.

Καταληκτικά ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση αυτή έχει το μειονέκτημα να την έχει χάσει τη μάχη τελείως, να είναι μονόπλευρη υπέρ των καρτέλ και από την άλλη πλευρά, πολιτικά, να μη χάνει. Η εσωτερική δυσαρέσκεια που έχει παραχθεί στους κόλπους του κυβερνητικού κόμματος είναι πάρα πολύ μεγάλη».

Δείτε όσα είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος στο MEGA:

Sports in

Ο Ολυμπιακός εναντίον του Μίτσελ και η μέθοδος του Μεντιλίμπαρ

Τέσσερα φιλικά ο Ολυμπιακός στην Ολλανδία. Το ένα απέναντι στη νέα ομάδα του Μίτσελ που…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024