Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Παππάς: Κύπρος, Πορτογαλία μηδένισαν το ΦΠΑ στα τρόφιμα και έριξαν τον πληθωρισμό - Στην Ελλάδα τρέχει

Παππάς: Κύπρος, Πορτογαλία μηδένισαν το ΦΠΑ στα τρόφιμα και έριξαν τον πληθωρισμό – Στην Ελλάδα τρέχει

«Ο κ. Μητσοτάκης που μάζεψε 7 δισ. ευρώ παραπάνω ΦΠΑ (από το 2021), αρνείται να μειώσει τους έμμεσους φόρους», υπογράμμισε ο τομεάρχης Οικονομίας και Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νίκος Παππάς

Βολές κατά της κυβέρνησης για τον πληθωρισμό -φέρνοντας ως παράδειγμα την Κύπρο και την Πορτογαλία- εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς, με αφορμή την πρωινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως τόνισε ο Νίκος Παππάς, «ο κ. Μητσοτάκης, ο αρχιτέκτονας της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, της ασυδοσίας στην αγορά και της διεύρυνσης των ανισοτήτων, επιμένει να μη μειώνει τους έμμεσους φόρους».

«Ο κ. Μητσοτάκης που μάζεψε 7 δισ. ευρώ παραπάνω ΦΠΑ (από το 2021), αρνείται να μειώσει τους έμμεσους φόρους»

Ο τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «για το θέμα της ακρίβειας θα στείλει, λέει, μία… επιστολή στην Ευρώπη», ενώ, την ίδια στιγμή, «ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα «τρέχει» με πάνω από 5% και η χώρα είναι δευτεραθλήτρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Σύμφωνα με τον Νίκο Παππά, «η Κύπρος και η Πορτογαλία, που μηδένισαν τον ΦΠΑ σε κρεατικά και λαχανικά, έριξαν τον πληθωρισμό τροφίμων στο 1,2% και στο 0,33%, αντίστοιχα».

Καταληκτικά ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνει πως «ας μην κοροϊδευόμαστε. Ο κ. Μητσοτάκης που μάζεψε 7 δισ. ευρώ παραπάνω ΦΠΑ (από το 2021), αρνείται να μειώσει τους έμμεσους φόρους για να μαζεύει χρήματα και να πιέζει τις μικρές επιχειρήσεις».

Δείτε την ανάρτηση του Νίκου Παππά:

Sports in

Ολυμπιακός: Χιλιάδες κόσμου και στην Κεφαλονιά για τις ευρωκούπες (pics)

Σε ακόμα ένα ελληνικό νησί έγινε το αδιαχώρητο από τον κόσμο του Ολυμπιακού που θέλησε να θαυμάσει τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια των Ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024