Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Costa Navarino και NBA βάζουν καλάθι για ακόμα μία χρονιά

Costa Navarino και NBA βάζουν καλάθι για ακόμα μία χρονιά

Το in.gr ήταν εκεί και κατέγραψε μια μοναδική εμπειρία

Ο χώρος ήταν γεμάτος από ενθουσιώδεις παιδικές φωνές, που συνοδευόταν από τα αντίστοιχα τρεξίματα, μπάλες του μπάσκετ και γονείς που είχαν έρθει να παρακολουθήσουν το event, το κλείσιμο του προγράμματος NBA Basketball School για την εαρινή περίοδο. Με αφορμή αυτό βρεθήκαμε και εμείς στο πολύ εντυπωσιακό γήπεδο μπάσκετ της Costa Navarino, όπου είδαμε τις δράσεις της τελευταίας ημέρας, χειροκροτήσαμε τα παιδιά, είχαμε την τύχη να δούμε 2 παίκτες του WNBA και του NBA εν δράσει, να προπονούν αλλά και να συνομιλούν με τα παιδιά και κάποιοι από εμάς βάλαμε τα αθλητικά μας και μπήκαμε στο γήπεδο με στόχο να… σκοράρουμε. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά.

Πρώτη εικόνα, ο Cliff Morgan, ο τεχνικός διευθυντής του NBA Basketball να δίνει οδηγίες και συμβουλές στα παιδιά και αυτά να τον παρακολουθούν με προσοχή. Μαζί του, βρίσκονταν η Ticha Penicheirο, μία από τις καλύτερες παίκτριες του WNBA, έχει επιλεχθεί 3 φορές για την All-WNBA Team και το 2019 εισήχθη στο Women’s Basketball Hall of Fame, και ο Luis Scola, ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες στον κόσμο, ο οποίος με την Εθνική Ομάδα της Αργεντινής κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 οι οποίοι επίσης καθοδηγούσαν τα παιδιά. Και οι τρεις ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους μικρούς αθλητές και παρατηρούσαν κάθε κίνησή, επεμβαίνοντας όπου οι ίδιοι έκριναν απαραίτητο. Η προσήλωση, το πάθος και η σοβαρότητα τόσο των παιδιών όσο και των προπονητών τους ήταν εμφανής καθ όλη τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας, απόδειξη και από τις δύο πλευρές ότι η αγάπη για το μπάσκετ είναι βαθιά, όπως και η επένδυση στη βελτίωση των μικρών παικτών.

Συγκινητική στιγμή για τα παιδιά ήταν όταν τους μοίρασαν τα «Πιστοποιητικά NBA Basketball» , ήταν άλλωστε η τελευταία ημέρα του 5ήμερου προγράμματος. Ο Luis Scola έκανε ερωτήσεις στα παιδιά και όποιο απαντούσε σωστά κέρδιζε μια μπάλα μπάσκετ. Οι γνώσεις των μικρών αθλητών μας εντυπωσίασαν όλους.

Όταν δόθηκαν και οι τελευταίες μπάλες, ακολούθησε ένας αγώνας που έβαλε στο παιχνίδι και τους ενήλικες. Οι προπονητές χώρισαν δύο ομάδες, από τη μία πλευρά τα παιδιά από την άλλη τους γονείς τους. Η κάθε ομάδα έπρεπε να βάλει όσα περισσότερα καλάθια μπορούσε με την καθοδήγηση του κάθε προπονητή. Ο  ενθουσιασμός και από τις δύο πλευρές κυρίευσε την αίθουσα, με τους μικρούς αθλητές να δείχνουν την αποφασιστικότητα και την αφοσίωση που έπρεπε για να κερδίσουν τη «μάχη», ακολουθώντας τις συμβουλές της Ticha Penicheirο. Αντίστοιχα ενθουσιώδεις ήταν και οι …αντίπαλοι τους, πράγμα απόλυτα λογικό. Άλλωστε πόσο συχνά έχεις την τύχη να σε προπονούν 2 αστέρια του μπάσκετ;

Luis Scola -Ticha Penicheirο – Cliff Morgan

Αποκορύφωμα της ημέρας ήταν στο τέλος, όταν η Ticha Penicheirο και ο Luis Scola έκατσαν σε ένα απολαυστικό Q&A με τους μικρούς αθλητές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ρωτήσουν ό,τι ήθελαν. Εκεί μας μίλησαν για το πώς βίωσαν οι ίδιοι τις διαφορές στον πρωταθλητισμό στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη αντίστοιχα, ενώ ο Luis Scola θυμήθηκε τη νίκη της Εθνικής Αργεντινής στoν τελικό μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας κόντρα στην Ιταλία, το 2004.

Συγκινητική ήταν η Ticha Penicheiro, η οποία μίλησε για το πόσο δύσκολο ήταν για τα κορίτσια της δικής της γενιά να ανακαλύψουν μπασκετμπολίστριες που θα μπορούσαν να υπάρξουν πρότυπα τους και πόσο σημαντικό ήταν για την ίδια η στήριξη που είχε από την οικογένειά της στην προσπάθειά της για πρωταθλητισμό. Κλείνοντας, ο Luis Scola προέτρεψε τα παιδιά να συνεχίσουν να προσπαθούν.

To ΝΒΑ Basketball School βάζει την Costa Navarino στη λίστα με τους top μπασκετικούς προορισμούς στον κόσμο. H συνεργασία που ξεκίνησε πέρυσι ανάμεσα στο NBA και την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. συνεχίζεται και φέτος με το NBA Basketball School να ολοκληρώνει έναν ακόμα επιτυχημένο κύκλο εκπαίδευσης. Παιδιά και έφηβοι από 6 έως 18 χρονών μπορούν να συμμετάσχουν για 1, 3 ή 5 ημέρες σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης μπάσκετ που περιλαμβάνει προπονήσεις, εκμάθηση τεχνικών και μυστικών του αθλήματος από κορυφαίους παίκτες και προπονητές του NBA, μια εμπειρία που σίγουρα θα συνοδεύει ένα παιδί για όλη του τη ζωή. Και δίνει ακόμα μια αφορμή σε όσους αγαπούν τα sports να επισκεφθούν την Costa Navarino, εκεί όπου συναντάμε εντυπωσιακά γήπεδα γκολφ, μια ακαδημία τένις που φέρει το όνομα του Πάτρικ Μουράτογλου – πρόκειται για έναν από τους καλύτερους προπονητές τένις στον κόσμο-, το Watersports Center by Moraitis για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και το Navarino Outdoors για να κάνετε μια μεγάλη ποικιλία υπαίθριων δραστηριοτήτων, από bike trekking μέχρι πεζοπορία και πολλά ακόμα. Το επόμενο πρόγραμμα του NBA Basketball School ξεκινάει στις 15 Μαΐου και μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες εδώ.

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024