Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
O Oρτα και η «σιδερένια» μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού

O Oρτα και η «σιδερένια» μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού

O Όρτα πείθει πως αξίζει να παίρνει ευκαιρίες και τις αξιοποιεί στο έπακρο.

Λίγες μέρες πίσω. Μετά την ήττα του Ολυμπιακού στην Τούμπα, ο Αντρέ Ορτα έκανε, μεταξύ άλλων, τις εξής δηλώσεις: «Θέλω να παραμείνω εδώ και να συνεχίσω με τον Ολυμπιακό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις». Απολύτως ξεκάθαρος. Βιώνει μεγαλεία ο Πορτογάλος μέσος. Ζει την πραγματικότητα της προσμονής ενός ευρωπαϊκού τελικού. Και στο ραντεβού με την ΑΕΚ, πήρε θέση στην ενδεκάδα αποδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως εννοεί στο 100% όσα υποστηρίζει.

Δεν ήταν απλά ένας εκ των κορυφαίων που αγωνίστηκαν με την ερυθρόλευκη. Είχε πάθος ο Ορτα, πάτησε κάθε σπιθαμή του αγωνιστικού χώρου, σημείωσε και τα γκολ της νίκης με δυνατά σουτ. Κομβικός, χωρίς καμμιά αμφιβολία στο σύστημα του Μεντιλίμπαρ. Θα μπορούσε δε να ειπωθεί (και δεν είναι υπερβολή), πως η βάση για την εξαιρετική πορεία του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα και μετά την έλευση του Βάσκου προπονητή, είναι η μεσαία γραμμή της ομάδας.

Οι «σιδερένιοι» χαφ, αυτοί που χτίζουν το παιχνίδι, δημιουργούν και παράλληλα αποτελούν ανάχωμα στα όποια σχέδια των αντιπάλων.

Γιατί το βράδυ της Τετάρτης στο Γ. Καραϊσκάκης, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να …ξεμυτίσει και υπέφερε από την πίεση. Την χτύπησε ο Ολυμπιακός με έναν τρόπο παιχνιδιού αρκετά γνώριμο στην ΑΕΚ, πλην όμως δύσκολα αντιμετωπίσιμο. Μαζί με τον Ορτα, ο Τσικίνιο πηγαίνει από τη θέση του αμυντικού χαφ ακόμη και σε πιο επιθετικό ρόλο, ενώ ο Εσε, αυτός ο καταπληκτικός παίκτης- εύρημα, δείχνει πως μόνο με το σφύριγμα της λήξης θα σταματά να κινείται στον αγωνιστικό χώρο, αληθινό ζιζάνιο που ενοχλεί κάθε παίκτη που βρίσκεται απέναντί του.

Το τρίγωνο των Εσε-Ορτα-Τσικίνιο, απλά υπέροχο. Σκεφθείτε δε, ότι ο Ορτα, με τον πολύ καλό Ιμπόρα των πρόσφατων αγώνων, είχε χάσει έδαφος. Αλλά δεν πτοήθηκε. Επανέρχεται και πείθει πως αξίζει να παίρνει ευκαιρίες και τις αξιοποιεί στο έπακρο.

Οσο για την ΑΕΚ, χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Ο Ματίας Αλμέιδα αναγνώρισε πως φέρει ευθύνη για το γεγονός πως η ομάδα του απώλεσε πλήρως τον έλεγχο της κατάστασης. Τώρα, περιμένει τα πάντα από τους άλλους- δεν το λες και καλό σενάριο. Και αν τελικά οριστικοποιηθεί το ναυάγιο, μια από τις ερωτήσεις που κανονικά πρέπει να γίνουν, σχετίζεται με το πώς ξαφνικά προέκυψε Στάνκοβιτς, ένας γκολκίπερ ασταθής και με κομμάτι ευθύνης στα δύο γκολ του Ορτα. Όχι, βέβαια, πως είναι ο πλέον αξιόπιστος ο Αθανασιάδης, αλλά αυτή τη φορά τα ρίσκα που θέλησε να πάρει ο Αλμέιδα, απλά δεν βγήκαν. Με την κουβέντα για πολλές θέσεις της ενδεκάδας και το τι θα συμβεί στο μέλλον, να ανοίγει για τα καλά.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024