Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Μπάιντεν και Τραμπ συμφώνησαν σε δύο τηλεοπτικά debate

ΗΠΑ: Μπάιντεν και Τραμπ συμφώνησαν σε δύο τηλεοπτικά debate

Το ένα θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου και το δεύτερο στις 10 Σεπτεμβρίου

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο ρεπουμπλικανός αντίπαλός του Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν χθες, Τετάρτη, να πραγματοποιήσουν δύο τηλεοπτικά debate στις 27 Ιουνίου και στις 10 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της κούρσας τους για το Λευκό Οίκο.

«Όπως το είπες: οπουδήποτε, οποτεδήποτε», έγραψε ο Μπάιντεν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τραμπ είπε ότι ο Μπάιντεν είναι «ο χειρότερος συζητητής» που έχει αντιμετωπίσει ποτέ. «Είμαι Έτοιμος και Πρόθυμος για Τηλεμαχία με τον Ανέντιμο Τζο τις δύο προτεινόμενες φορές τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο», έγραψε σε ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το CNN μετέδωσε ότι το πρώτο debate θα πραγματοποιηθεί στο στούντιό του στην Ατλάντα χωρίς κοινό και με τους δημοσιογράφους Τζέικ Τάπερ και Ντέινα Μπας. Η Τζόρτζια, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ατλάντα, είναι από τις πιο αμφίρροπες πολιτείες.

Μεγαλύτερος έλεγχος λόγω της ηλικίας τους

Οι υποψήφιοι αποδέχθηκαν επίσης πρόσκληση από το ABC, το οποίο θα φιλοξενήσει μια δεύτερη τηλεμαχία στις 10 Σεπτεμβρίου. Ένα χωριστό ντιμπέιτ των υποψήφιων αντιπροέδρων προτάθηκε για τον Ιούλιο, μετά το Ρεπουμπλικανικό Εθνικό Συνέδριο.

Τα debate, τα οποία θα προσελκύσουν ένα αμερικανικό τηλεοπτικό κοινό που θα παρακολουθεί ζωντανά, είναι γεμάτα κινδύνους και για τους δύο υποψηφίους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μια αμφίρροπη κούρσα και χαμηλό ενθουσιασμό από τους ψηφοφόρους.

Οι βοηθοί του Μπάιντεν πιστεύουν ότι οι συζητήσεις θα μπορούσαν να βλάψουν τον Τραμπ εκθέτοντας τις θέσεις του σε θέματα, συμπεριλαμβανομένης της άμβλωσης, που θεωρούν πολιτικά τρωτά σημεία. Οι βοηθοί του Τραμπ θεωρούν ότι ο Μπάιντεν είναι επιρρεπής σε λεκτικά ολισθήματα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις ανησυχίες των ψηφοφόρων για την ηλικία του 81χρονου προέδρου. Ο Τραμπ θα είναι 78 ετών όταν θα διεξαχθεί το πρώτο debate.

«Και οι δύο υποψήφιοι θα τεθούν υπό μεγαλύτερο έλεγχο απ’ ό,τι ποτέ άλλοτε λόγω της ηλικίας τους», δήλωσε ο Άλαν Σρέντερ, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Northeastern, ο οποίος έγραψε το βιβλίο «Presidential Debates: Risky Business on the Campaign Trial».

Χαρακτήρισε το debate «μία από τις μοναδικές στιγμές στις οποίες οι υποψήφιοι δεν έχουν τον πλήρη έλεγχο».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024