Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Twitter: Τέλος εποχή για το δημοφιλέστερο πουλάκι του internet - Όλα είναι πλέον… X

Twitter: Τέλος εποχή για το δημοφιλέστερο πουλάκι του internet – Όλα είναι πλέον… X

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που καθιέρωσε το #hashtag δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2006 και βγήκε στον «αέρα» τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου. Τον Απρίλιο του 2022 ανακοινώθηκε η εξαγορά του και στη συνέχεια μετονομάστηκε σε X.

Σχεδόν έναν χρόνο αφότου ανακοινώθηκε ότι ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter θα μετονομαζόταν σε X, όλα τα βασικά συστήματα της εταιρείας μεταφέρθηκαν πλέον στο x.com, σύμφωνα με τον Έλον Μασκ. Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Tesla, της SpaceX και άλλων εταιρειών, το αγόρασε έναντι 44 δισ. δολαρίων στα τέλη του 2022 και ανακοίνωσε τη μετονομασία του τον περασμένο Ιούλιο.

Το τελικό βήμα για τη μετάβαση ήταν η αλλαγή της URL διεύθυνσης του ιστότοπου σε x.com, αντικαθιστώντας το ιστορικό domain twitter.com.

«Όλα τα βασικά συστήματα βρίσκονται τώρα στο X.com», έγραψε ο Μασκ στην πλατφόρμα, χρησιμοποιώντας μάλιστα μια εικόνα από την αρχική του εταιρία X.com από το 1999.

Ένα μήνυμα εμφανίζεται στο κάτω μέρος της σελίδας σύνδεσης X

Σκοπός του Έλον Μασκ ήταν η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εφαρμογής που θα κάνει τα πάντα, πέραν όσων προσφέρουν τα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μέχρι και σήμερα αυτό που έχει καταφέρει είναι να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις με πολλούς να του καταλογίζουν πως αποξένωσε τους μακροχρόνιους χρήστες και μείωσε την αξία του εμπορικού σήματος που χτίστηκε τα τελευταία 17 χρόνια.

Όταν άλλαξε αρχικά το λογότυπο πολλοί εξέφρασαν νοσταλγία για το μπλε πουλί και τη γνώριμη ορολογία όπως τα «tweets» και τα «retweets» και πλέον όλα αυτά αποτελούν παρελθόν και με τη βούλα καθώ ένα μήνυμα εμφανίζεται στο κάτω μέρος της σελίδας σύνδεσης X που αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι αλλάζουμε τη διεύθυνση URL μας, αλλά οι ρυθμίσεις απορρήτου και προστασίας δεδομένων σας παραμένουν οι ίδιες».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ουνιόν Χάουζ

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της φιλικής αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ουνιόν Χάουζ. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024