Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ακρίβεια και Τέμπη καρφωθήκαν στα μυαλά, στο Μαξίμου τρέμουν μην εισπράξουν τα γραμμάτια τα ανοιχτά

Ακρίβεια και Τέμπη καρφωθήκαν στα μυαλά, στο Μαξίμου τρέμουν μην εισπράξουν τα γραμμάτια τα ανοιχτά

Ποσοστό «από.. μέχρι» γιατί η αποχή καραδοκεί δεν ξεχνάνε οι δημοσκόποι του περσινού Ιούνη τη ντροπή, το χασμουρητό η Σάττι το πληρώνει ακριβά για να μην ξεχάσει τι σημαίνει δεξιά

Η ακρίβεια, τα Τέμπη και το Μάτι

Η ακρίβεια, ναι ναι η ακρίβεια, και το έγκλημα των Τεμπών – παρ΄ ότι το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να απομακρυνθεί από την προεκλογική ατζέντα και έπιασαν τόπο οι προσπάθειες! – στα οποία προστέθηκε και η απόφαση για το Μάτι, είναι τα κριτήρια για την επιλογή της ψήφου! Ολες οι δημοσκοπήσεις – τέσσερις σε δύο μέρες – το επιβεβαιώνουν. Μου κάνει εντύπωση πάντως ότι ορισμένες εκ των δημοσκοπικών εταιρειών δίνουν μόνο εύρος εκτίμησης ψήφου – «από … μέχρι»! Περιορίζουν το ρίσκο τους. Ενδιαφέρον!

Απάθεια και αποχή

Ετσι κι αλλιώς βρισκόμαστε περίπου τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές και στα κομματικά επιτελεία έχουν αρχίσει «να σφίγγουν τα γάλατα». Κι είναι λογικό να ανεβαίνουν και οι κομματικές συσπειρώσεις. Πάντως αν εξαιρέσει κανείς τις δημοσκοπήσεις και τις εμφανίσεις των επικεφαλής των κομμάτων, στη κοινωνία συνεχίζει να επικρατεί μεγάλη απάθεια. Κι εξ αυτού του λόγου – και δεδομένου ότι δεν κρίνεται η κυβερνησιμότητα της χώρας – έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για το μέγεθος της αποχής. Κι οι συζητήσεις πλησιάζοντας η ημέρα των εκλογών θα ενταθούν. Διότι η αποχή θα κρίνει και το αποτέλεσμα!

Και στις εθνικές

Πρωτίστως ο φόβος αφορά στο Μέγαρο Μαξίμου και στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος χθες σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Σκάι, είπε για την επιστολική ψήφο πως θα ζητήσει από την Βουλή να εφαρμοστεί στις εθνικές εκλογές του 2027. Χρειάζονται 200 ψήφοι για να συμβεί αυτό. Καταλαβαίνετε το μέγεθος του προβλήματος. Ετσι;

Εγκαίνια

Πάντως κατά τα άλλα, λίγο ακόμη και θα κυκλοφορούσε με ένα … μυστρί στο χέρι. Που λέει ο λόγος, εντάξει; Δεν θέλω συνειρμούς, μην αρχίσουμε τις παρεξηγήσεις. Θέλω να επαναλάβω δηλαδή πως ακολουθεί κατά γράμμα τις συμβουλές του κ. Σταν, να έχει θετικό αφήγημα. Να δείχνει έργο. Και πηγαίνει από εγκαίνια σε εγκαίνια. Οι άνθρωποι ωστόσο είναι επιστήμονες στη δημιουργία της virtual πραγματικότητας. Βοηθάει βέβαια και το «σύστημα». Χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα απ όλα αυτά.

Υγεία

Για να αντιληφθείτε το εύρος της προπαγάνδας, αρκεί να σας πω για τον τομέα της υγείας. Ολοι οι άνθρωποι, που βρίσκονται σε ανάγκη και δεν έχουν την δυνατότητα να προστρέξουν στον ιδιωτικό τομέα, υφίστανται το διπλό μαρτύριο: πρώτον, του προβλήματος που αντιμετωπίζουν, μικρό ή μεγάλο και δεύτερον, τον «γολγοθά» της περίθαλψης που πρέπει να ανέβουν. Τα ράντζα των νοσοκομείων που εφημερεύουν γεμίζουν τους διαδρόμους. Και σκέφτονται, λέει, το ενδεχόμενο να εφημερεύουν όλα τα νοσοκομεία. Είναι δυνατόν; Είναι!

Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης

Ρε παιδιά, έχω χάσει τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη τελευταία. Λίγο ακόμη και θα απευθύνω amber alert. Εκτός κι αν κυκλοφορεί στη Δυτική Μακεδονία και χτυπιέται «μπεντένι με μπεντένι» που λένε και στη Κρήτη – «στήθος με στήθος» για τους αγνοούντες την κρητική διάλεκτο – με τον παλιό του φίλο, τον κ. Κυριάκο Βελόπουλο. Εφ΄ ω ετάχθη!

Δυτική Αττική

Μου λέγανε πάντως ότι προνομιακός χώρος για την «Ελληνική Λύση» του κ. Βελόπουλου δεν είναι μόνο οι περιοχές πάνω από τη Λάρισα, αλλά και οι περιοχές της Δυτικής Αττικής μέχρι και η Β΄ Περιφέρεια Πειραιά. Δηλαδή οι λαϊκές συνοικίες του λεκανοπεδίου. Με βάση, λοιπόν, τις έρευνες που έχουν υπόψη τους, η δύναμη της «Ελληνικής Λύσης» είναι πάνω από 10%. Και σε ορισμένες περιπτώσεις πλησιάζει τα ποσοστά που έχει στη Βόρειο Ελλάδα. Αντιλαμβάνεστε ότι η συγκεκριμένη ψήφος έχει σαφή ταξικά χαρακτηριστικά. Αυτό είναι θέμα, που εκτός των άλλων, πρέπει να απασχολήσει την Αριστερά. Αλλά αυτό είναι μία άλλη συζήτηση…

Εκλογομαγειρείο

Εν τω μεταξύ οι τέσσερις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν το περασμένο διήμερο, συμφωνούν όλες μεταξύ τους ως προς τις τάσεις. Και λίγο πολύ και στα ποσοστά. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι οι τάσεις. Ωστόσο μου έλεγαν ότι πρώτον, η Νέα Δημοκρατία δεν «έχει από χέρι» τις οκτώ έδρες – έχει τις επτά και η όγδοη παίζεται. Επίσης φαίνεται πως τελικώς η «Νέα Αριστερά» θα την κερδίσει την έδρα, την οποία λένε ότι θα την χάσει η «Ελληνική Λύση» – αντί για τρεις δύο έδρες. Κι επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με ποσοστό 17,7% μπορεί να κερδίσει πέμπτη έδρα. Βέβαια όλα αυτά είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Κι επειδή δεν έχω κάνει … εκλογομάγειρας και για μένα μου είναι δύσκολο να τα καταλάβω όλα αυτά. Απλώς σας τα μεταφέρω. Εντάξει;

Αγχώθηκαν

Τώρα βέβαια στην Κουμουνδούρου αίφνης … «αγχώθηκαν»! Γιατί; Διότι από τις έρευνες – να είστε βέβαιοι ότι έχουν και δικές τους – διαπίστωσαν δύο πράγματα: πρώτον, ότι η δυναμική του κ. Στέφανου Κασσελάκη έχει αρχίσει να ανακόπτεται και δεύτερον, ότι η «Νέα Αριστερά» ανεβαίνει. Και τι έκαναν; «Πλακώθηκαν» στις συσκέψεις. Κι ακούστηκαν και εκφράσεις, όπως «καλά όλα θα τα περιμένουμε από το Κασσελάκη;». Ελα μου ντε.

Στα αριστερά

Οπότε ο εναπομείνας μηχανισμός – γιατί με τη διάσπαση έφυγε το μεγαλύτερο μέρος του – αποφάσισε να κινητοποιηθεί. Και το έχουν πάρει σοβαρά, λέει το θέμα. Πόσο σοβαρά δεν το γνωρίζω, θα φανεί. Και μην εκπλαγείτε αν διαπιστώσετε στη διάρκεια των επόμενων ημερών … «τρία κλικ αριστερά» στο λόγο του προέδρου του κόμματος. Η αιτία δεν είναι άλλη από τη διαπίστωση – όπως σας είπα και χθες – πως τα «αριστερά μπόσικα» του κόμματος έχουν «λασκάρει» πολύ. Και θα προσπαθήσουν να τα … «σφίξουν»!

Ο κ. Νίκος Σκορίνης

Χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου «Αμίλητοι Λυγμοί» του κ. Νίκου Σκορίνη, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, στην αίθουσα του «Παρνασσού». Το βιβλίο εκδόθηκε από τα «Ελληνικά Γράμματα». Το ακροατήριο ήταν πολυπληθές και ο σταρ της βραδιάς – εκτός φυσικά από τον συγγραφέα – ήταν ο κ. Κασσελάκης!

Ακατανόητη!

Στο θέμα του «Μακεδονικού» από κυβερνητικής πλευράς λέγονται διάφορες ανέξοδες φανφάρες. Αυτό που έχει ενδιαφέρον όμως είναι η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Παύλου Μαρινάκη σχετικά με την κατάθεση πρότασης νόμου από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία περιλαμβάνει τα τρία εφαρμοστικά μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είπε χαρακτηριστικά πως είναι ακατανόητη η κατάθεση των τριών μνημονίων από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Διότι έχουν αντιληφθεί ότι αυτή η κίνηση επιχειρεί να εκθέσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη στον διεθνή παράγοντα, ο οποίος έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στη συνομολόγηση της συμφωνίας. Θα έχουμε δρόμο πάντως με το συγκεκριμένο θέμα. Μόλις αρχίσαμε….

Η Μαρίνα και η ΕΡΤ

Και για να αλλάξουμε θέμα, μένοντας όμως στην … πολιτική! Τελικά η Μαρίνα Σάτι το χασμουρητό της στη Eurovision το πλήρωσε με τον αποκλεισμό της από τη δημόσια τηλεόραση. Λογικό! Δική μας είναι η τηλεόραση, ότι θέλουμε κάνουμε. Εντάξει; Και δεν δίνουμε λόγο και σε κανέναν! Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά η ιδιοκτησιακή αντίληψη της παλιάς καλής δεξιάς – που όσοι γνωρίσαμε δεν θέλουμε να ξεχάσουμε, να μην θυμηθώ τον Κούντερα για τη μνήμη και τη λήθη… – έχει επιστρέψει. Είναι εδώ!

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024